Latentní tetanie

19.02.2009

ahojte, má tady někdo z těhulek latentní tetanii?? :spid: Zjistili mi ji asi před rokem, zdá se mi, že v těhotenství je "silnější".U mě.Beru 6 tablet hořčíku denně, už asi 14 dní.....máte někdo zkušenosti?? :? Lucka :a: :\x: :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojík tak s tímhle mám bohaté zkušenosti taky a přidala se mně k tomu i hyper ventilace ,takže v těhotenství to bylo super a čím víc rostlo bříško tak to bylo horší, až zjistily astma ,protože co chvíli jsem ležela v nemocnici jak se mně hrozně špatně dýchalo,tak udělali různá vyšetření a kortikoidy mně ulevily.Teď už mám po porodu a záchvat jsem měla zatím tak 5 což je super ,ale po porodu zhruba hodinku to začalo taky, špatně se mně dýchalo takže pytlík a magnezko a po chvilce to přešlo,ale u porodu nic tak jsem byla ráda ,protože jsem z toho měla strach,abych to udýchala.

In reply to by karolinka

Tak já nevím, co to je hyperventilace... :? Ale něco o pytlíku jsem taky četla, že se dýchá při záchvatu do pytlíku nebo tak něco. Blahopřeji ke "zdárnému" porodu, už tak je to dost fuška a ještě kdyby k tomu nastaly problémy s latentkou... :( Magnézko bereš stále nebo už ne? a jak jsi na tom byla v těhotenství? Jako s léky myslím, my plánujeme další miminko, předchozí nedopadlo dobře :r: . Ale měla jsem v těhu hrozné problémy s tím, šílené bolesti hlavy, třesavky....6 tbl. hořčíku denně nepomáhalo :n:

In reply to by Lucka27

No právě v těhotenství jsem měla děsný záchvaty,tím jak břicho rostlo tak mně tlačila malá snad všude a měla jsem pocit ,že to ani nedonosím jak jsem byla dušná pak přišly na to astma a léky zabraly ne úplně ,ale bylo to lepší.Magnezko beru občas ,ale já spíš železo ,protože jsem zůstala anemická po porodu a nedostatek železa může tu dušnost taky vyvolávat takže když nic nezabírá tak to takhle nakombinuji a je mně líp .Hyperventilace je právě spojená s tou latentkou tím že jdu do mdlob tak se snažím víc dýchat a předýchám se a mám přebytek kyslíku a ten pytlík tě donutí dýchat právě to vydýchaný tedy oxid uhličitý než se to zklidní no není o co stát

In reply to by karolinka

No není co závidět Karolínko!! :n: S anémií mám taky zkušenosti, po porodu jsem měla také anémii a teď po potratu taky :00: . Přeji ti, aby to bylo jen a jen lepší, i když u téhle "nemoci" nikdy nevíš, kdy přijde. :dance:

In reply to by Lucka27

Tak si v klidu užívej těhulkování a ať tě nic nezlobí.No zkušenosti máš taky na rozdávání .Na tom je nejhorší ,že třeba ráné vstaneš vše ok a za chvíli bum a je to tady nikdo kdo to nezná tak neví co si o tobě myslet no není o co stát.Byla bych taky ráda ,aby se to neopakovalo ,ale nikdy nevím co to vyprovokuje kdybych to tušila tak se toho ráda vyvaruji. :a:

Ahoj Luci.
tak jak se vede?
Tu latentní tetánii mám taky. Asi tři měsíce po pordodu mě odvezla rychlá do nemocnice s křečema. Udělali mi pro jistotu všechny testy a jak zjistili, že mi nic není tak jsem si tam připadla jako pako.
Poslali mě na neurologii, dostala magnézko s Béčkem a mám se prý šetřit.
Je to taková nemoc ne nemoc.
Tak co už pracujete na mimi?
Žana a Amálka

In reply to by zaneta.111

No to máš pravdu, že je to nemoc nenemoc :one: . Mě tu latentku zjistili při "krizovým" období, když jsem se rozcházela s bývalým přítelem. :( A teď se mi to vrátilo " v plné palbě", když jsme přišli o miminko. Na neurologii mi řekli, že je to nemoc nervů. :O Asi jsem měla něco jako ty, akorát jsem si nevolala rychlou, ale bráchu, ten mě odvezl do nemocnice Km na pohotovost a za hodinu jsem byla doma. Různý vyšetření nic nezjistili, jen diagnoza latentní tetanie. Beru magnezko s B6. Ale jako že by mi to pomáhalo, to se říct nedá. :///: Jen mi to trochu ty příznaky zmírnilo. :one: Tak zatím čekám na MS, jsem vlastně v šestinedělí teď. To je jako po porodu. Pak jdu na kontrolu a podle toho, jak dopadne, začneme se snažením :|-|: :qu: . No, snažení, většinou nám to vyšlo hned napoprvý tak uvidíme tentokrát no :dance: Jdu koupat Kájku tak hezký zbytek večera!! :a: ....jo a jako pako si u doktorů připadám furt! :s: Ty křeče jsou hrozný, to člověka vyhuká jak nikdy. :\x:

Tak já jsem příští týden 32tt a s hořčíkem jsem si užila teda své :00: . Také trpím tetanii.Magnésko jsem brala stejně jako ty,ale s větším stádiem těhu méně a méně zabíralo.V noci ukrutné křeče v nohách,brnění prstů a celých rukou, a i dokonce jsem seebou dvakrát sekla.Nohy mě boleli už tak,že jsem šmatlala a nemohla chodit.Došlo i na injekce.Pak jsem to řekla v poradně ,e chci znovu injekce a dr,že ať skusím magnosolv-rozpustné pitíčko ve vodě :qu: ,no a asi za 2dny zabral parádně.Piju ho 2krát denně,někdy jen jeden nebo i vynechám a je to o tisíc procent lepší :s: .Tak ti držím pěstičky a přeju pohodové těhu a magnosolv doporučuju.Nech si ho napsat od gyndaře.Troje velké balení mě stálo cca 80kč ;)

In reply to by lucias27

Ahojky, konečně někdo, kdo "to má"! :qu: (tetanii)Ve čtvrtek jdu do poradny tak se hned zmíním.Název jsem si poctivě zapsala.Děkuji moc! :one: :one: Snad pomůže, protože 6 tabletek magnésia denně mi jaksi nepomáhá.Určitě budu informovat, jak to zabralo. :k: :\x:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

..aspoň pro mě tedy.Zhruba před rokem večer, zrovna jsem se dívala na televizi, mě polilo horko, najednou zimnice, bolest hlavy, jakoby "třesavka"nohou, zimou nebo nervama nebo čím to bylo mi "cvakali" zuby...špatně se mi dýchalo, měla jsem pocit, že každou chvíli omdlím a nevstanu.Na pohotovosti mi řekli, že řádí chřipky.Jenže se to opakovalo co měsíc-asi 2krát, 3krát do měsíce-tak vyšetření a vyšetření.Nakonec že to jsou příznaky latentní tetanie, tak na test, který ji potvrdil.Prý je to zvýšená dráždivost nervů nebo něco takového.Že na to pomáhá hořčík.Zhruba 2 měsíce hořčík beru,potom měsíc vysadím, ale " jak cítím, že to na mě zase přichází", tak hořčík opět nasadím.Chodila jsem i na injekce hořčíku a opravdu to bylo lepší.Teď, v těhotenství, jím už měsíc 6 tablet denně, kolikrát mě brní prsty na rukou nebo cítím, jak mě polévá horko, i když hořčík jím pravidelně.Tak si dám navíc šumivý hořčík, ten podle mě zabírá rychleji.Moje sestra-je jí 15 let-má ty samé stavy, taky spousta vyšetření a nic.Na latentní tetanii ji ještě "netestovali."Má někdo stejný problém jako já??Myslím, že nejsem nějaký nervák, naopak, jsem klidná...někdy až moc.Vždy jsem byla zdravá jako rybička, dá se říct, že jsem i teď, až na ty občasné "hrozné stavy"!!! :r: Děkuji za odpověď... :one: :one: :one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

...tak jsem si to právě přečetla, samozřejmě i odpovědi.Je pravda, že na nějaké vyšetření na epilepsii jsem nebyla.Moje kamarádka-je v 6.měsíci těhotenství-zažila to samé, co ty.Říkala mi, že jí "zmrtvěla" levá polovina obličeje, takže nemluvila a neviděla dokonce na 1 oko.Poležela si 3 dny v nemocnici, kde do ní prý "rvali" jen hořčík.Propustili ji s diagnózou latentní tetanie. :spid: Já, musím zaklepat, tohle neměla.Jen výše popsaný "stav".Ale i tak je to hooodně nepříjemné, fakt jsem se bála-a když to přijde, tak se stále bojím-že je to opravdu moje poslední hodinka.Kdo nezažil, nepochopí.A i mě bylo před rokem řečeno, že to může být z antikoncepce.A z kouření.Antikoncepci rok neberu, rok nekouřím a stejně se mi to vrací.Dokonce jsem byla i na vyšetření srdíčka a tam mi řekli, pokud nebudu v psychické pohodě, odrazí se to na fyzickém stavu a budu lítat po doktorech pořád....Tak teď nevím, jsem moc šťastná momentálně, už jen kvůli vytouženému těhotenství a....je to stále dokola. :§) Opravdu to vypadá jako nějaký záchvat,trvá to zhruba hodinku a konec.No nic, musím asi čekat, až se moje tělo umoudří. :dance: Zatím do sebe "peru" hořčík, vitamín B6 a vápník.A pro miminko kyselinu listovou. :cc): Opravdu nevím, co to semnou je!! :girl: :a: :a: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka