co se zácpou?

17.04.2009

Holky prosím o radu.... Už tak od 6tt se potýkám se zácpou (nejdu třeba i 3-4 dny), pak mě bolí celý břicho a je mi i zle od žaludku když něco sním, protože se to tam už nevleze... Eliminovala jsem maso na minimum (ale nějaký musím), cpu do sebe ovoce nebo zeleninu, teď jsem zařadila i džusy... Ale že by to nějak extra zabralo ://: navíc když pak konečně jdu, tak mě od toho bolí celá pr.... :00: , takže se těším, jak to bude vypadat ke konci těhu (asi budu s hemeroidama kámoška :§) )

Ahojka, co mám na sobě vyzkoušené jako 100% účinné a v těhu zcela neškodé je sirup Lactulosa, koupíš ho v lékárně a to množství Ti vyjde na celé těhu, protože se to užívá po lžičkách a je toho 250 ml. Dáš si večer 1-3 lžičky do vody, nebo jen tak polkneš a ráno jdeš v pohodičce a s úsměvem. Mě to trávení upravilo opravdu snad do dvou dnů, stolice odcházela naprosto pravidelně a hladce, bez bolení. Navíc je to slaďoučké, takže žádný hnus. Teď už to neberu, jen když cítím, že se zase betonuju, cvaknu si po lžičce a hned je to pohoda. :one: :one: :one:

Tak já měla před těhu děsný problémy s tímhle. A co jsem na neschopence a mám na sebe čas, no pravidelnější akci jsem nikdy neměla.. Jak píší holky... Hodně pít, každý den kompot(trošku), ovoce, zelenina,kysané nápoje,cereálie a co mě každé ráno žene je čaj s medem a trochou mléka.(vypiju teda ale tohoto nápoje každý den přes půl litru!) Čaj dávám místo earl greye - klasiku(ranní čaj od Pickwika) - Jestli tohle budeš papat a pít, nebudeš stíhat doběhnout!!!No a pak asi od 20tt beru také magnézko a to ani ten čaj nemusím!:-) Vím jak to je šílený - držím palce.

K piti je nejlepsi neperliva voda, treba se stavou s citronu. Na ty hemeroidy - Aviril H - mast nebo cipky nebo koupat konecnik v odvaru z dubove kury, to jsme davali na hemeroidy v nemocnici.
Pa

In reply to by Natalid

po ránu vlažnou vodu se šťávou z citrónu! Zkus to zavést jako denní rituál a snad to zabere!!!!

Je to hrůza, co? Tak se držme!

Musis hodne pit a taky hodne vlakniny. Ja to resila celozrnym pecivem, müsli s vysokym obsahem vlakniny a probiotickymi jogurty, kam jsem si pridavala nastrouhany kokos. Do projimadel bych se moc nehrnula.
Na zacatku tehotenstvi byva taky casto nadymani. Ja mela taky strasne krece, takze i kdyz to pusobi nelogicky, tak syrove ovoce - treba jablka, se pro mne staly peklem. Tak pozor na potraviny, ktere nadymaji.
Tak hodne uspechu.
Krasny den

na lacno teplou vodu a svestkovej kompot,me to oboji pomohlo.a taky jsem kamaradka s hemeroidama,natiram si pak zadecek sadlem a v pohode....drzim palce at to jde!!!!

ahojky,měla sem ten samý problém,teď jsem už na konci a poslední dobou už docela chodím.ale jinak sem chodila taky asi tak nějak jako ty,moje gyn.mi řekla že je to v těhu normální,někdo na to může trpět,můžeš zkusit glyc.čípky...nebo ti časem začne třeba tvrdnou bříško jako se to v těhu stává a dostaneš na to magnézko a po tom budeš chodit...já teda chodila pak zase až moc když mi předepsala mangolsolv v sáčcích.kdyby ti ale chybělo železo a doktorka ti ho chtěla předepsat tak jí na tu zácpu upozorni,ona ti předepíše kapičky a né ty kapsle,ty mě totiž zablokovaly ještě víc.

mě doporučily glycerinové čípky a je pravda, že to na mě funguje a to jsem nešla třeba i týden, tak vím, o čem mluvíš...
Nebo švěstkový kompot ráno na lačno, to také docela pomáhá. Pak dej vědět, zda ti to zabralo, ale mělo by

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky