nechce být na bříšku :-(

17.04.2009

ahojky,
moje 9ti týdenní holčička nesnáší polohu na bříšku. Vždycky když ji otočím se začne vztekat a brečet. Koníčky pást nechce, hlavičku sice drží ale neopírá se o ruce. Vztekle kope nožičkama a mává ručičkama.

Co radíte? Dávat na bříško, i když se vzteká? Nebo ji tím netrápit? Jak se ale jinak naučí držet hlavičku?

Taky mi dělá to, že se při vztekání prohýbá v zádech - celá ztuhne, natáhne nožičky a opírá se o hlavičku. Je těžké ji takto držet. Snažím se ji mít v klubíčku, ale občas je to fuška.

Chystám se příští týden k doktorce, tak se s ní poradím. Jsem zvědavá, jestli nás nepošle na rehabilitaci. Nemáte s tím zkušenosti?

Kliknutím vložíte smajlíky:

mně se taky vztekal a brečel. Tak jsem si ho vzala na sebe a vždycky se na gauči zakláněla, aby byl jako na bříšku a takhle se naučil s hlavičkou. Nebo jsem aspoň chvíli na tom bříšku nechávala. Dneska je na bříšku rád.

Alespoň na chvíli, třeba po koupáni, otočit na břísko, pomasýrovat záda, vyvětrat dupku :-) Není to z dob minulých ba naopak, je to důležité pro správný vývoj zakřivení páteře. Na bříšku nesmí pinkat v postýlce, lae pást koníčky určitě ano, ať zesílí krční a zádové svalstvo. Netrápit dlouho, ale občasně, párkrát za den si tak zacvičit. Papa držíme palečky vesz

In reply to by vesz

Já myslela že ještě nejsme ve fázi pasení koníčků, když už umí držet hlavu nahoře, to už je jasně o něčem jiném :) Mně osobně kdyby v této poloze řvalo, tak ho do ní nebudu nutit - však dupku provětráme jinak, můžu nosit a houpat na bříšku (podložená dlan), ale když se nelíbí na bříšku, není proč do toho dítě tlačit.. třeba za pár týdnů to půjde lépe :)

A proč by měla být na bříšku??? Nás na pediatri učili, malé miminko na břicho vůbec nedávat! Jen na záda. Jako prevence syndromu dechové tísně - udušení, lépe se plíce roztahují na zádech. Tak se nediv že pláče, na bříško tak malé mimi nepatří :) (je to pozůstatek dob nedávno minulých, potíí s dechovou tísní bylo tehdy hodně, dnes se to týká vzácně a spíš dětí předčasně porozených)

já bych to přes koleno nelámala...jsou dětičky který to nechtěj a pak najednou sami odsebe si o to řeknou....nech tomu volný průběh.....zkus dát jen třeba na bok a uvidíš třeba za týden tam už bude ráda!! Porad se s dr.a uvidíš
Jana s rodinkou :)

pry se maji nechat i vztakat ... ale urcite se púorad s doktorkou, kazde telicko je jine a zacina lezet na bisku jindy. Adamek ma 9tydnu a taky jsem se tento tyden prtala dr.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka