Menší miminka

17.04.2009

HOLKY TAK TADY ČTU KOLIK JE TU TĚHULEK CO ČEKAJÍ VELKÝ MIMINKA A MĚ BY ZAJÍMALO KOLIK JE TU TĚHULEK Z MENŠÍMY MIMINKY MOJE MALA 36+6TT MA TED 2.40KG A JE MENŠÍ ASI O 3 TÝDNY JSU Z TOHO STRAŠNĚ SMUTNÁ PŘI POSLEDNÍ KONTROLE BYLO VŠE V POŘADKU A TED NAJEDNOU JE MENŠÍ JAK JE TO MOŽNÉ MOC SE O TU SVOJI PRCÍNKU BOJÍM.

Kliknutím vložíte smajlíky:

to mohli třeba jenom špatně změřit na utz, moc bych to neřešila
já chodím do rizikovky, malá je už delší dobu menší, tak proto... na první kontrole v rizikové poradně v porodnici, ve 28tt, jsem měla trošku horší průtoky pupečníkem... když jsem tam šla znova o pár dní později a vyšetřovala mě jiná doktorka než ke kterému tam běžně chodím, tak průtoky byly v pořádku - ta byla přístupnější, tak jsem se jí zeptala, a prý to hodně záleží i na tom kdy se to změří, že 2 měření s odstupem půl hodiny můžou být úplně jiná
teď jsem 35+3, dva dny zpátky jsem byla na utz, a malá je menší cca o 2-3 týdny, což byla tak nějak od toho cca 20tt pořád (původně teda asi o 2 týdny), přitom ve 12tt byla velikostně v pořádku; ale průtoky mám teď už v pořádku

váhový odhad nemám, doktor říká že váhu říká na ty týdny... když jsem moc prudila tak řekl že kolem dvou kilo, ale neříkal to zase tak ochotně - přesně podle toho, že se váha velmi špatně odhaduje, spíš berou ty velikosti hlavičky, bříška a event. nožičky

snad jsem tě trošku uklidnila...

In reply to by reina

Přesně jak říkáš ty ...to měření může být rozdílné ..jak mi řekl jeden doktor...každý to vidíme jinaka tak i proto jinak měříme....co se týče průtoků tak jsem si užila svoje...byla jsem hospi. tady u nás v Kolíně a pan dr.....jako že už mě měl asi plný zuby protože jsem byla hodně riziková tak mi jednoho dne oznámil to jsem byla ve 30tt že mám průtoky skoro nulové a jela jsem šupem do Prahy záchrankou na porod...tam na mě ještě koukly a byli průtoly naprosto v pořádku..jen že malá je opravdu malá a na závjer proč malinká byla tak malinká??? To proto že jsem měla hodně malou placentu a tolik jí nevyživovala vážila mi jen 300g Takže holky..hlavu vzhůru hlavně že jsou miminka v pořádku a že jsou malinké?? O to budou krásnější...takový víc miminkovské!!
Jana s rodinkou :)

ja myslim,ze vaha je v pohode,mimca jeste nabiraji dost ty posledni tydny,ja rodila v 38.tydnu a mala mela 2830g, porod byl super a rozhodne kdybych si mela vybrat,tak vetsi dite fakt nechci,tohle stacilo :one:

Neboj se dnes se umějí postarat i o malinký miminka...vem si to že jsem rodila svojí holčičku ve 38tt a měla pouze 1960g a 44 cm.....byla to můj pupínek!! Neboj vše dožene
Jana s rodinkou :)

Neboj,to dozene :) MOje mala se narodila o 3 tydny driv a mela jen 43cm a 2,550g a ted ve ctyrech mesicich mela uz 7,3kg a 58cm :s:

Uklidni se, protože váha mimi je orientační dokud neporodíš nikdo ti přesnou váhu neřekne. Mě taky před porodem dr. tvrdil, že malej má 3200g a měl 3900g. :cc): Byl to šok.

ahoj, neboj se. dříve se rodili taky menší dětičky a nebylo natom nic divného. Můj syn měl porodní váhá 3666g a klidně bych brala kdyby druhé mimi bylo menší... :a:

neboj, ja jsem rodila v 39 tt a malej mej porodni vahu 2740 g a 48 cm. preste nektere mimi je mensi a nektere vetsi. a na konci 6 tydne jsme meli 4,5 kg a 56 cm. vse to dohnal. zbytecne se nestresuj a uzivaj si tehu.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky, prosim te muzes mi napsat jestli ti doktori vysvetlili proc jste meli spatny prutoky? My je mame taky, ale nejsou schopny mi vysvetlit proc?Neustale to svadeji na muj vyssi tlak, ale ja ho zas tak vysoky nemam, ani leky na nej neberu, mam okolo 130/90,(a mam dost nadvahu) tak by me zajimal treba jiny duvod a jine zkusenosti, diky moc za odpoved, jsem z toho uz nestastna, nase mala ma 37+2 2600g. papa

Tak mě na UTZ v 31 tt taky řekli, že má malá 1200 gr a je menší o 2 týdny, nicméně mi s termínem porodu nehýbali, ale znovu mi tenhle velký UTZ zopakují v 35 tt. Přesně, jak píšeš, mám o ní moc strach, aby bylo všechno OK, to mě teď jediný zajímá. Jinak ale přibírám normálně, mám teď v 33 tt 12 kg nahoře a posílám jí tam samý dobrůtky a ona mě takhle zlobí. Hlavně, aby byly ty naše holky v pořádku. Držím palce :a:

Ahojky, netrap se, hmotnost, kterou doktor udává je vždy orientační a ve skutečnosti může mít miminko úplně jinou hmotnost. A že by miminko najednou bylo menší mi přijde docela nepravděpodobné. Uvidíš, všechno je určitě v pohodě.

In reply to by micinka78

Ahojky, malá se mi narodila 37+2, vážila 2850g. Taky by byla prcek, kdybych jí donosila. Vůbec ničeho se neboj. Pokud máš vpořádku průtoky, je malá dobře zásobená kyslíkem, je vše OK. V opačném případě by tě jistě poslali porodit, nebo tě sledovali v nemocnici. Nenervuj se a hezky papej, ať posíláš malé vitaminky. Navíc, Dr. mohl váhový odhad vyjít špatně, i to se stává. Já měla za těhu 33 UZ, protože jsem ho měla rizikové. Váhový odhad mi dělali při každém, a jednou jim vyšel po týdnu o půl kila větší. Přeměřili a zjistili, že ty parametry zadali špatně, a najednou to bylo o 350g míň. Takže se ničeho neboj, pořád to jsou jen přístroje.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky