očkování

15.04.2009

Ahoj holky, chci se zeptat čím vám očkovali nebo budou očkovat děti?
Zatím máme odklad - za měsíc, nemáme zcela zahojené TBC

Dneska jdeme na první plavání a cvičení motoriky - Péťa nechce pást koníky a dáva hlavu ke straně. Jinak už je kus chlapa 61cm a 5,7kg :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Píšu oběma páč nikdy nevím jestli je to mamka nebo babička. Naty taky nemá zahojené TBC, za 14 dní jdu na kalmetizaci a podle toho co nám řekne se bude očkovat. Měří 63 cm a váží 6,48 kg. Petříkovi hlavičku podkládej plínkou aby ji točil na tu druhou stranu. A s tím že nechce pást koníky, on začne. Kdyby ne, domluvím vám to v tom Bruntále u MUDr. Jurajdové.

In reply to by Romanca

Ahoj Romčo, já babi se podepíšu Z*
Neboj ono to vždy jde přes nás obě :-D
Jinak byli plavat ve vanách / dej si vyhledat baby club Kačka Opava /a i trochu cvičili...malý prý byl ukázkový v pasení,a s tou hlavou na stranu musel být prý už i u Markéty v bříšku.... Od 5. května budou ještě chodit do kojeňáku na rehabilitaci. Napsala jim dětská doktorka doporučení....
No jinak Naty už nás předrostla, ale to se zase dohoní, však taky byla větší jak se narodila.../porodní měl 49cm a 3,19kg /Teď má 61cm a 5,7kg - už kus chlapa :h:
Na očkování budeš dávat jen Hexa nebo i Prevenar?? - taky má přijít až za měsíc - není úplně zhojeno
Každý má na to jiný názor, o peníze tady nejde - spíše aby to neublížilo / myslím velká zátěž /
Zatím nové fotečky nejsou, 29.4. mám volno, tak půjdu s níma na plavání a nafotím vám je
Ahoj všem Zdenka, Markéta a Petřík

In reply to by Megiss

Já teda ještě napíšu i sem, co mi říkala doktorka - že na trh přišla nová vakcína proti pneumokokům a je lepší než ten prevenar, protože je proti více druhům toho vira. Ale nevím, kolik to stojí a kolik těch očkování má být, ale asi jí budu ještě volat a zeptám se.

In reply to by Leian

Ahoj tak se doktorky poptej na cenu a srovnání mezi vakcínama....
Co by doporučila.........??
Pokud je férová, oni doktoři mají provize z léčiv a tak kolikrát doporučí i to, co by nedali ani svému nepříteli......................................

In reply to by Megiss

k tomu prevenaru, toje za jednu dávku, dávají se tři nebo čtyři. Hodně, hodně jsem to konzultovala a hledala na netu a očkovat ji nebudu. Jak říkáš, o pěníze nejde, ale je to až až očkování. Kdyby o tom pořád nekecali v TV tak nikdo anineví co pneumokok je.
Petřík je veliký na to jakou měl porodní váhu, je to stejné jako Naty, přibral stejně. Vem si, že ta měla 3750 a 51 a má 6480 a 63. Tak to odpovídá Petříkovi.

tak kojenec by měl ze začátku absolvovat 3 hexavakcíny s měsíčními intervaly počínaje 3tím měsícem.

Ahoj meggis..
my byly dnes rano.. dostaly jsme prevenar a hexa. a zcela zdarma :) to je tady uspech :). My to teke mely odlozene, kvuli tem nasim problemum..
jinak neboj to Petka vsechno dozene.. u nich je to kolikrat otazka dni.. :)

ahoj.Nam jsou 4 mesice a dnes jsme byly na prvnim ockovani.Dostaly jsme hexavakcinu a prevenar.Obe se ockuji do nohou..rvela chudak jak das.Prevenar pry hodne stipe a ta moje je jeste k tomu takovy hrdina..nechci videt za 14 dni ty nausnice..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky