Co byste dělali na mém míste?

15.04.2009

Ahojky holky, chtěla jsem se jen zeptat, co byste dělali na mém místě. Jsem v 7tt těhotenství a mám dilema jestli to říct v práci nebo ne. Já bych to teda neříkala, ale jde o to, že nám šéfka chce vzít míry a nechat ušít obleček do práce, tj. sako, sukni, kalhoty a halenku. Což mi bude za pár měsíců malé a tudíž i zbytečně šité. Mám z toho rozporuplné pocity. Když jí to neřeknu, tak může být naštvaná, že to nechala zbytečně šít a když jí to teď řeknu, tak nevím jak to vezme. Myslíte, že má právo mě třeba vyhodit nebo tak něco?
Dík za odpověď

Kliknutím vložíte smajlíky:

já jsem taky v 7 tt a v práci jsem to ještě neřekla. Jsem učitelka navíc se smlouvou na dobu určitou, takže se to trochu i bojím říct. Do června mě nevyhodí, ale bojím co, co bude přes prázdniny. Snad mě ještě nechají v zaměstnaneckém poměru, jinak budu muset se svým doktorem nějak "zpětně" vymyslet neschopenku, aby mě nemohl propustit.... Rozhodla jsem se totiž, že v září se do toho stresového prostředí už vrátit nechci - měla bych pak mimi neurotika :D ;) Ale být tebou tak to šéfové řeknu. Hodně zdaru a pak napiš jak reagovala (ať vím co čeká mě za 1-2 měsíce....)

Ahojky :a: ,
já bych jí to řekla mezi 4 očima a poprosila bych ji, ať to zatím nikde neříká dál. Já jsem to šéfovi řekla také hned (jsem v 8. týdnu)a ostatní to zatím ještě neví. jinak tě kvůli těhotenství nesmí z práce vyhodit. Měj se, pa :dance:

Pokud je šéfka aspoň trochu normální, tak bych volila variantu mezi 4 očima s tím, že nechceš, aby se to tak brzy v práci vědělo. To by mohla vzít, ne?!

A pokud je to blbka, tak bych zatloukala. Ať si ten kostým pak třeba vystaví v kanclu!

to asi řekla až po třetím měsíci. :ww: To už bude vše jistější a ona, jestli je normální, tak to pochopí. Pochopí, že jsi to nechtěla zakřiknout a do třetího měsíce Ti bříško ještě moc nevyroste a tak Ti obleček udělá takový, jaký budeš kdyžtak nosit potom, co by jsi se třeba vrátila do práce po mateřskej. :///:

ahoj urcite by si ji to mela rict, lepsi driv nez pozde to by vypadalo blbe, ja nevim ale vyhodit te nemuze teda s duvodem ze jsi tehotna ted jde o to co by si navymejslela

a i hodná,je jí něco přes 30 a děti ještě nemá, tak doufám, že bude mít trošku pochopení

Já bych to určitě šéfové řekla, ať ti udělají obleček trochu volnější ať ti roste s bříškem, určitě je lepší jít s pravdou ven než s ní dělat vola. Mně osobne by to naštvalo daleko víc a pokud je to normální ženská, tak to vezme v pohodě. Ber to tak, že když tě dnes chtějí vyhodit z práce , tak důvod si vždy najdou :j) Mysli na :cc): a na ostatní kašli :a:

Dej na svůj pocit, já to nechtěla tak brzy řešit, ale řekla jsem to zpočátku, porotže jsem ležela doma s nachlazením 14 dnů. kvůli těhotenství, tak jsem šla s pravdou ven, aby si šéf nemyslel, že se ulejvám ;) a pogratuloval mi a vzal to v pohodě, ale je fakt, že opravdu záleží na pocitu a vzdahu jaký máte. Já to nechtěla rozšiřovat po firmě, kdyby náhodou přišel potrat..Ale stejně se to rozkřiklo :) Jsme jedna kancelář, tak to lidi asi poznali z kontextu atd.

ahojky, no ja bych to asi nerikala, i kdyz tve dilema chapu.. zalezi jak se s tvoji sefovou da mluvit... vyhodit te nesmi!! ale myslim, ze kdyz to usijou tak ti to jeste nejaky mesic bude, vetsinou se pribira "hodne" az po patem mesici... navic do 3.mesice se to rikat nema... je to dost rizikove, ale tim te nechci strasit...

ahoj, no ja nevim jaka tvoje sefova je. jestli se sni da mluvit normalne a nebo jestli zni musis mit strach nebo prilisnej respekt. ja to rekla v praci kdyz jsem byla ve 4.mesici, ale sefova mi pak rekla ze to tusila uz davno, ze to na me videla a takz protoze jsem chodila kazdej mesic na gyndu. Moje sefova byla hodne vsimava. mela semnou velke plany, ale to ze jsem tehu nesla dobre a nevyhodila me. spise se strala o to, abych byla v pohode a zajimala se o me tehotenstvi.
Ty mas docela slozitou situaci. no pokud se s tvou sefovou da mluvit jako se zenskou, tak mesi 4 ocima bych ji sdelila ze jsi tehotna. ze jsi na zacaktu tehu, ale rikas ji to takhle brzy z techto a techto duvodu. kdyz bude rozumna tak bude rada ze jsi ji to sdelila takhle brzo a nebude z toho vyvozovat zadne dusledky. z prace te mohou vyhodit z jakychkoliv duvodu, takze to takhle nejde nad tim premyslet.
Takze se ted zamysli jaka sefova je clovek a jak si myslis ze bude raagovat, dle toho se zarid :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky