učení miminek

14.04.2009

chtěla jsem se zeptat,jestli učíte mimča třeba paci paci pacičky nebo ´´jak je veliký/á´´ od kdy jste tak asi začli?a od kdy jste začali s nočníkem?nám je zítra 6měsíců na nočník mám v plánu tak za 3měsíce až pořádně malej usedí.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj holky, my jsme teda ještě maličký - máme 15 týdnů, ale už asi měsíc si říkáme říkanky a zpívala jsem mu od narození. Říkanky miluje, vždycky se na mě začne řechtat. Myslím si, že čím dříve se začne tím dříve budou dětičky reagovat a něco opakovat. Naše nejoblíbenější je: Auto jede tů tů tů, táto mámo už jsme tu. Auto jede sláva sláva, táta mává, máma mává... na tůtůtů mu mačkám na nos a na mávání máváme ručičkama. Je to prča a moc ho to baví... Mějte se papa

já začala s říkankama cca na 5 měsících... a na 6 už dělal sám paci paci :)

ukazujeme:
paci paci
jak jsi veliký
halo halo
hami hami
brm brm
svítí
tluče bubeníček
- taky umí ukázat pindíka, hlavu, uši a nohy

a básniček a písniček děláme nespočítaně... naučili nás jich spoustu na plavání a na cvíču...

nočník začínám zkoušet až teď - na 11 měs - před koupáním ho tam na 2 min. posadím, ale teprve dnes mi tam vydržel sedět sám a podle mě už docela chápe, co po něm chci :)
- našla jsem tam totiž maličkatý hovínko :)

In reply to by Kytiii

tak to gratulujem.my zatím děláme vařila myšička kašičku,u toho se strašně řehtá :) jen je u nás problém,že mi malej neotevře celou ručičku.tak to bude asi boj.taky chodíme plavčit.zatím jsme byly jen 2krát,ale jsme z toho oba nadšení :)

In reply to by maki.99

my už budeme začínat 3. pokračovací kurz a nadšení nás neopouští...
Kryštof se potápí a zkouší sám vyplavat, skáče (resp. padá) do vody s potopením, plave s destičkou :) - fakt paráda... a ty pokroky :)
myšičku taky miluje a taky děláme: Huuu, huuu, huuu, blíží se sem stááádoooooo PAVOUKŮ! (to na něj skočím a lochtám ho po celém těle a křičím: pavouci jsou všudeee!!!! všude vlezou, všude vlezou :) ) a to se taky může zjančit :)
taky hru na KUK! má rád... a Já mám koně, vraný koně - kdy ho mám za krkem a skáčeme po bytě :)

In reply to by maki.99

a jeje... nám bude za měsíc rok :)
jezdíme na kole (Kryšpín ve vozítku), chodíme po horách... nemyslím si, že by pro moje koníčky bylo dítě překážkou, spíš naopak... horší je to se studiem a prací (to se s ním moc skloubit nedá - tj. moc nespím :( )...
fígl?
no nevím, prostě se mu věnuju, když je dobře naladěnej a každý den mu před spaním říkám básničky a cvičíme některý cviky ze cvíča (třeba - Sněhuláček panáček, má na hlavě plecháček, místo očí uhlíky a až dolů knoflíky... chodí, chodí bos a má dlouuuhý nos - a ukazujeme si části těla)
a za každý úspěch ho strrraaašně moc pochválím :)

na nočník máte minimálně ještě půl roku čas. Miminko teď nechápe proč má sedět na nočníku i když se mu náhodou podaří vyčurat se přímo do něj. Najdi sii odborné články a všude uvádějí věk cca 18 měsíců

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka