Mě z tý mojí tchýně jednou trefí.....

14.04.2009

Tak tenhle víkend jsem z ní vážně nemohla.To, že se pořád s manžou na něčem domlouvají, co se týká i mě a malý, aniž bych do těch věcí mohla kecat já, no budiž, ale tady už si člověk nemůže ani na chvilku vyjít ven. Jdu s malou na procházku, tchýně celou dobu sedí na terase, jakmile se otevřou naše dveře a já jdu Natýs dát do kočárku, tak vystřelí a beze slova mi pořád přešlapuje za zády. Když se zeptám asi po pěti minutách, jestli něco potřebuje, tak začne nahlas na Natýse "mamina by tě taky mohla půjčit babičce, Hatálko (neumí říct Natálko?, nenávidím slovo mamina, malá potřebuje aspoň na chvíli usnout, ne aby s ní někdo na přímém sluníčku pajtloval a křičel jí do ucha a já potřebuju na chvilku vypadnout)", Natýs se lekne a začne ječet..... Přijdu z procházky, Naty konečně spinká, spustí její pitomej čokl, kterej není schopnej vstřebat, že zloděj si nebude odemykat klíčem, takže je to někdo z nás, ona na něj nahl řve ticho, takže Naty je opět vzhůru... Takže zazní "půjč mi tu mojí kočičku, u babičky je jí nejlíp", skřípu zuby... manžel po sobě zametá na terase, neboť tu zedničil, nějak extra nepráší....Ona asi desetkrát za sebou zopakuje větu "Nepraš tady, Pepóooooooo" (po tom desátém opakování už to nevydržím a řeknu jí, ať ho nebuzeruje), je tam i jejich sestřenka, ta si klidně metr od malý zapaluje cigáro, na to ni neříká, malá se naštěstí rozbrečí, tak jí beru a prchám..... No a nakonec manžovi něco upadlo a ona řekne "Hatálko, hatínek je blbec", tak už jsem vystartovala a řekla jsem jí, že jestli míní našemu dítěti vštěpovat, že jeho rodiče jsou blbci a tak, ať se s ní rozloučí, protože to jako ne.Do určitého věku má dítě rodiče ctít, v pubertě si to sice bude myslet, ale na základě svojí úvahy a ne že mu to říká babička...A ona, že Naty z toho ještě nemá rozum atd. a já se jí teda zeptala, jestli si fakt myslí, že vychovala blbce, že já si to o Pepčovi nemyslím, je to skvělej kluk, manžel a táta a se spoustou věcí si dokáže poradit jako málokdo...No a ona, že se to tak jenom říká, že to tak nemyslí (ha ha, proto mi pořád říkala, že je blbej, ve škole mu to nešlo, nechápe, jak si mohl najít vysokoškolačku, ona prostě nedokáže pochopit, že Pepča je dyslektik a dysortografik, za jeho dob se na to ve škole nehrálo a ty děti byly pokládaný za hloupý, ač nejsou, my si rozumíme, je praktickej, má skvěle chytrej smysl pro humor, což oceňuju, nejhorší, že i on mi řekne, že je blbej, páč neví, kde jaký i/y, čte zpřeházeně písmena ve slově apod.) No a nakonec z toho vzešlo, že to Natýs stejně nevnímá, co říká, vždyť jsou jí jen 3 a půl měsíce...

Kliknutím vložíte smajlíky:

Hmm, já mám zhruba takovou svou vlastní matku. Boží. Nic s tím nenaděláš, tyhle lidi mají svůj vlastní svět a jsou naprosto přesvědčeni o své pravdě. Nejlepší obrana je vyhnout se jim a když už to nejde, tak být hodně přísný a nesvěřovat dítě.... je to smutné, je to tak. A před jinými lidmi se s nimi nehádat, protože pak z toho vylezeš jako ta špatná ty. Tak přeji hodně zdaru je moc dobře, že manžel se nepomamil a že je ti oporou! Papa :a:

In reply to by veronikafrankova

Vždycky se snaží,abych byla ta špatná já.Jinak si myslím,že je lepší mít takovou tchýni než vlastní mámu!To je mi líto,že to takhle máš.Můj manžel je po tatínkovi,kterého jsem nepoznala...škoda.Znám ho jen z vyprávění od kolegyň z práce(jsem zdravotní sestra)a jeho tatínek byl laborant a tchýně taky.I fyzicky je manžel po něm...Je mi to líto,hlavně kvůli malé.Jelikož to znám jaké je nemít moc v lásce babičku(máminou tchýni)Určitě mě a sestru jako děti ovlivnili nedobré vztahy mezi maminkou a její tchýní.Nechtěla jsem tak dopadnout.Taky jsem myslela na to,že bych jí Aničku nepůjčila,ale neudělám to.Až bude Andulka větší tak si udělá názor sama.Děkuji ti za podporu. :a:

Nejsi sama kdo má problém s tchýní.Moje tchýně je cizinka...jiná mentalita.Zůstala se synem sama(její muž je již mrtvý)Tak si dovedeš představit,jak je fixovaná na syna(mého muže).My dvě jsme ve stádiu,že už k ní ani nepáchnu :w: A to jsem se snažila s ní vyjít...nejde to. :n: Nechci jí tu pomlouvat,takže jen pár věcí co mi udělala:Naše malé je 20 měsíců,no a takové dítě má samozřejmě modřiny(jelikož do všeho naráží a padá)Pokaždé jí skoumá a byla jsem i nařknutá z týráni-nepřímo.Můžu ti říct,že to pěkně bolí. :( Když jsme spolu s manželem jen chodili tak jsme si před ní nemohli dat pusu(prý je to neslušné)-tu pusu jsem mu před ní dala na Silvestra.Jinak už na mě i flusla a kopla nám do auta když jsem tam seděla...je toho víc,ale tím vás nebudu zatěžovat.Mému muži je to líto,má nás rád obě.Řekla jsem mu,že já tam k ní už nejdu,ale že on a malá ať tam klidně chodějí.Tchýně na malou mluví jejich rodnou řečí a já chci,aby ji malá taky uměla.Kolikrát jsme to s tchýní řešili,jednou se mi i omluvila.Ale,když má při každé návštěvě u ní na mě nějaké poznámky...tak to prosťe vzdávám.

Já Tě naprosto chápu, moje tchýně je něco podobného v bledě modrém... Věčně mi nadává, že jí malého nepůjčuju třeba na celý den a že se vymlouvám na to, že kojím ( což je pravda) Chce ho nalévat kravským mlékem a dávat mu dudlíka, přitom my dudlíky nedáváme a malej ho ani nechce, jde mi o princip, že nerespektuje naše rozhodnutí. Tak ať se nediví, že jí ho potom nechci svěřit na celý den.. A s tím jak peskovala Tvého manžela, to Tě naprosto chápu, že si vybuchla, ikdyž je malé teprve 3 a půl měsíce, taky bych rozhodně taky nechtěla aby někdo malému říkal, že jsou jeho rodiče blbci, ať už je jakkoliv starý.... Tchýně by se měli prostě vystřelit na měsíc....

no tak to je masakr, hmmm dobrá tchýně, aby se naučila vyslovovat Natálko, místo Hatálky až malá začně vnímat, ať už to jde pilovat. Asi bych tam nebydlela!!!!!

No jo..mě se to nezdá tak hrozný..no že ti říká mamino..dyť mamina seš..tak co se čertíš..
já myslím,že máš na ní už vyloženě alergii ..ať řekne cokoliv..a souhlasím s tím,že na 3 a půl měs. z toho dítě nemá ještě rozum..ale mohla by být ohleduplnější..jinak to je jasný, že ti stojí ted pořád za prdelí a nemůže se nabažit vnoučete..to víš je to půjčit a vrátit..
A proč neřekneš tchýni, že jedeš uspat dítě..tak aby si psa někam zavřela..že ti dítě zase vzbudí..??Já myslím,že kdyby ses s ní domluvila, že ti vyjde vstříc..
Jinak u nás to bylo s tím psem to samé..akorát,že holka když usla, tak spala jak špalek,..jí navadily ani traktory když projely..tak pevné nervy..a klid.. ;)

In reply to by Alfa

Ahojky.. já v tom ivču chápu, myslím konkrétně "táta - blbec".. tchánovci tak mluví neustále... hlavně tatínek, sprostej jak dlaždič a jelikož to švagrová nezatrhal už od když byli její děti malinkaté, když to nevnímali, tak teď je neteři 10 a synovci 4 a jejich normální komunikace je "táhni do hajzlu ty krávo".. "ty si debil"... a podobně. Já se omlouvám za ty výrazy, ale já teda teď řeším přesně to samé... dědeček mluví sprostě i na našeho desetiměsíčního klučinu - né že by mu nadával, ale prostě si před ním vůbec nedává pozor.. teď to třeba nevnímá, ale až začne, tak pochybuju, že najednou dědeček bude slušňák :( ... a představa, že mezi první slova našeho dítěte bude patřit slůvko kráva ba ještě hůř je hrozná :? ....
Jinak jak píšeš, je to averze... Ivče už bude vadit asi cokoliv, co tchýně udělá.. takže to bude chtít asi trochu víc kompromisu a možná otevřenější komunikace ;)
Danielle a Filípek

In reply to by Danielle

To máš pravdu..mě třeba teta říkala, že jí kluk jako malý říkal když byl naštvaný..máma je blbá..třeba i před davem..takže to byla ostuda..ale zase na druhou stranu z něho vyrostl slušný kluk..takže prostě i když se ty slova naučí, tak jde spíš o to, aby si je nedovoloval k rodičům apod. Ono jak přijde stejně do školky,tak polovina školky už ty slova umí..Takže tomu se nezabrání..prostě když řekne takový slovo rodiči,tak bude sec mazec..A prostě musí pochopit,že takový slova se neříkají i když to říká nějaký Pepík..tak že to prostě říkat nesmí..Ono třeba pak si budou dávat trošku pozor na pusu..ale ted je to taková spíš blbá sranda..
Jo jinak máš hezkou ikonku..

In reply to by Alfa

Přesně tak, nesmí si to dovolit k rodičům a vůbec k dospělým... ty děti od švagrové.. jako já je mám ráda a oni za to v podstatě nemůžou, když si je maminka neumí vychovat a neumí si udělat jasno s rodiči, že takhle se prostě před dětma mluvit nebude, tak je to těžký.. ale oni jsou tak oprsklý, že jsou sprostý i na mámu, na vlastní babičku a nikdo s tím nic nedělá... hrůza... :00:
JInak moc děkuju.. se budu červenat :dance:
Danielle a Filípek

In reply to by Danielle

To jo a všichni z toho mají bžundu,že tak malý a už tak sprostý..ale mě by to řekla jednou a už by si to pamatovala (nemyslím jako,že bych jí střískala nebo tak),ale třeba za to slovo by už nebylo něco, co by to dítě moc chtělo,no ale kdyby to nepomohlo, tak by mi možná ruka ujela..já si pamatuju, tak to brátránec říkal tetě naschvál ..a nic jinýho opravdu nepomohlo jen na něj skočit..to si to pak rozmyslel..(aspon na chvilku)...děti nejsou blbí

In reply to by Alfa

Ono jde o to, že naprosto nesnáším slovo mamina (vidím pod tlustou upachtěnou ženskou u sporáku s deseti dětmi) A ONA TO VÍ, navíc bych nerada, aby mi Natýs takhle říkala, jsem její MAMINKA, MÁMA, MAMKA ne mamina. Možná z toho nemá rozum, ale za chvilku mít bude a myslí, že kdybych se teď neohladila, tak její první slovo bude táta-blbec.... A o tom psovi jsem to říkala snad stokrát...A máš pravdu, mám na ni alergii...

Ahojky
Tak to pevné nervy a asík i pro Vás oba ... manžílek to asík taky nemá moc jednoduchý když mu maminka vtlouká do hlavy že je blbej nebo mu to do té hlavy vtloukala když byl v pubertě což je ještě horší:( Zamrzí to,že s ním takhle jedná ... Moje mamča je naštěstí poklad a Tomášovo maminka je taky zlatá i když by furt chtěla se vším šíleně pomáhat co se týče našeho bytu ,ale ví kde je ta hranice naštěstí nebo možná zatím to nevíme jak to bude dál až se prcek narodí .... Ani nevím co jiného bych dělala na Tvém místě ... ale řekla bych že ses zachovala ještě docela klidně ... já už bych teda řekla asík něco co by mě mrzelo:( Tak pevné nervy :)

A je holka, tak to opravdu pevne nervy, to bych uletela. Vim, ze jednoducho se rika, kasly na to. Ale nic jineho me ani nenapada rict!
Proste pevne nervicky!

ahojky, tak to si fakt teda s tchýní užíváš. Ještě že obě naše mamky - jak moje, tak přítelova bydlí 15 km od nás. Je to podle mě taková ideální vzdálenost, za 10 minut tam autem jsme, ale přitom je to dost daleko než aby tu pořád byli. Navíc se vždycky ohlásí, než přijedou. To ti teda řeknu, že z toho co píšeš, tak je úplně cítit jak ti otravuje život. Co ti poradit, snad jen pevné nervy, protože to vypadá, že už se asi nezmění ://: a to co říká o tvém manžovi, je teda pěkně hnusný, navíc když je to její syn. :n: tak pevné nervy. Pa :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky