Oslovujete se s partnerem mamko a taťko?

12.04.2009

Zajímao by mě, jestli se s partnerem oslovujete mamko a taťko či jinou obměnou těchto oslovení? My si doma říkáme normálnš jmény:) a co úplně nesnáším, když mi někdo řekne mamino (specialita tchýně)...

Kliknutím vložíte smajlíky:

mi zatím moc nejde. Přijde mi to trošku divný. Když mluvíme spolu tak se oslovujeme různě, ale když přijde k malýmu, tak říkám koukej, táta je tu a tak. A občas se před malým sama oslovím máma...

jmény, ale teď si víc říkáme tatínku a maminko, protože Zuzanka začala mluvit a jde jí to dost dobře a tak na mě začala křičet mamimo, mami, a když jí neslyším tak křičí: Veru a na tatínka Davide, tak aby si na to nezvykla, tak si před ní říkáme tatínek a maminka. Veronika

že jsem v 5měsíci, tak to ještě řešit moc nemusím, ale ze srandy si říkáme mamko nebo já mu taťko občas napíšu i do sms-ky, to je pak naměkko... :) A moji rodiče, protože to bude jejich první vnouče, jsou taky naměkko, takže jim občas taky ze srandy řekneme babi nebo dědo, ale to spíš okolí si z nich už dělá srandu a říká jim tak:///:

Tak mi si říkáme normálně, nebo se titulujem "zlatí". Akorát že přítel s e jmenuje stejně jako malej,takže vyjímečně se k oslovení "taťko" uchýlím, aby bylo jasno :///: my si říkáme "mamko a taťko" ze srandy, malému je 7 týdnů, tak si teprv zvykáme :c: :one: Ale aby mi "mamino" říkal někdo jiný z rodiny, tak to neeeeeee :s: :n: Bych tchýni nakopla...! :ww:

My si říkáme navzájem "PRTKA" nebo "LÁSKO MOJE":///: Nikdy si neříkáme jménem.A doufám že nebudem ani při prckovi. :s: :a:

Před dítětem táta máma..ale až ted když už to vnímá..jinak normálně jmény..jinak i babíkovi říkáme babíku před malou..Až bude větší můžeme říkat tatka + ještě jméno..at si to ty děti pamatují..

ahoj. my si říkáme jménem a budem asi i před prckem. nikdy jsme na takové to miláčku nebo cukroušku nebyli a mamko a taťko si řeknem občas jen ze srandy :)

oslovuji manžela jménem a on mě mámo. Ale mluvila jsem o tom s učitelkou z první třídy a ta je pro aby se rodiče oslovovali jménem i před dětmi.. Protože když se pak zeptáte dětí jak se jmenují jeho rodiče tak vlastně ani pořádně neví, a odpoví Vám že máma bo maminka.

nene tak se neosovujem a ani se nechystame :P mame jmena :one: ale svoje rodice bych tak oslovila proc ne :qu:

Tak mě tato oslovení vůbec nepobuřují...takže mi se takto titulujeme skoro pořád.Ale více v přítomnosti našeho potomka.Někdy mi to ujede i venku,ale nebereme to nějak tragicky.Prostě jsme mamka a taťka... :s:

tak mi se s přítelem rozešli ale říkali sme si jmény a občas mámo táto...mamino taky nesnáším si představím putku u sporáku v teplácích na gumičku, s šátkem na hlavě, umaštěnou zástěrou, hroznou pletí a mastnými vlasy.. :!k: :!k: Pa Martina.

to znám...my se s manželm oslovujem jmény nebo miláčku atd.ale když mám malýho u sebe a chci aby ho nachvíli manžele pohlídal,tak malýmu řeknu ´´půjdeš k taťkovi´´ ale jinak mu to ani neříkám.je mi 21let a aby mi řekl mamino,tak ho snad ukamenuju :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka