Jaké vitamíny??

10.04.2009

Ahojte těhuljy, jsem tu také poprvé, takže se na mě nezlobte, když se budu ptát na prkotinky. Jsem v šestém týdnu a chtěla jsem se zeptat, jestli a jaké vitamíny brát. Před otěhotněním jsem kouřila, ale nechala jsem toho, ale mám strach, že ten nikotin je pořád ve mně a může miminku uškodit, ale zase jsem tu četla, že když jím vit. každý den, tak mimčo mže být veliké: Beru Gravital.. Poraďte prosím

A k tomu jestli jsou miminka po vitamínech velká by ti řekl nejlépe dr..
:one:
Já si myslím že to souvislost nemá!!Při prvním těhu jsem do prvního trimestu brala vit.E,JÓD a KYSELINU LISTOVOU následně MATERNU (kterou mi doporučil dr. ).Narodila se mi holčička :girl: 47cm a 2.66 kg.Při druhém těhu jsem brala vše stejně a chlapeček :cc): měl 52cm 3.96 kg.Manžel má 178cm a je to kus chlapa a já mám 174cm a rozhodně nemám 50-60 kg,a např.jeho táta má 190 cm a je hubený.Takže můj názor (podpořený dr.)je,že je to otázka genetiky jen prostě záleží na tom "kterých 50% od každého si mimčo vezme"???
A taky jak už tu bylo řečeno mít pocit že si nic nezanedbala a že si udělala co jsi mohla(plus strava, pohyb, těhu cvičení....),budeš klidnější a nebude ti hlavou vrtat "coby kdyby".
Takže svěř se do rukou dr.kterému věříš a užívej si těhu!!!!
:\x: :\x: :\x: :cc): :cc):

Vítám tě mezi nás těhulky!!! :\x:
Já jsem dostala od doktora tři vitamíny už při plánování miminka.Jednotlivé vitaminy jsou učelnější obzvláště pokud jejich užívání má určitý cíl!!!

Vit.E - působí protivolným radikálům a hlvně k prevenci vyvojových poruch plodu (přímo z příbalového letáčku).

JÓD - působí k prevenci poruch štítné žlázya jak píší v příb.let.tak "dostatečný přísun jódu (200 mikrogramů/den) je tedy obzvláště důležitý".

ACIDUM FOLIKUM (KYSELINA LISTOVÁ) - Je nezbytná pročinnostrůzných enzymů v lidském těle,zvláště je nutnápro krvetvorbu.(příb.let.)

V každém případě je lepší se poradit s dr. (první trimesrt je nejdůležitější) a klidně mu řekni i o tom co si kde četla a on ti k tomu poví svůj mnázor a doporučí ti to o čem si bude myslet že je nejlepší právě pro tebe.

Blahopřeju k mimi !!! :\x: :\x: :\x: :cc): :cc): :cc):

Ahoj,já si myslím že na tom kolik každá v těhu přibere a kolik pak váží miminko má taky dost svůj podíl příroda.Já třeba beru to callibrum dvakrát denně,jsem v devatenáctém týdnu,jím o trošku dřív než před tím tzn. že jsem přidala do svého jídelníčku odpolední svačinu,a přibrala jsem teprv asi čtyři kila,takže vážím 54kilo.takže jestli jsou po vitamínech velká miminka tak já jsem asi ta výjimka co potvrzuje pravidlo.

In reply to by lola11

Pokud nekdo nabere 30 kilo protoze se proste nemohl ovladat a bastil v tehu hory kolacu cokoladek a chipsu tak to miminko opravdu asi moc prerostle nebude a naopak muze byt i mensi i kdyz ma maminka zasoby -protoze z toho tech zivin zas tolik nenacerpa, ale zase na druhou stranu pokud nekdo pribral 10 kilo ze zdravy vyvazeny stravy tak muze mit to miminko vetsi - protoze melo z ceho cerpat a min toho zustane na mamince. Pokud uz dodrzujes zdravou zivotospravu po vetsinu casu tak ty vitaminy z krabicky to nevyttrhnou navic muzou mit i negativni ucinky....i vitaminama se lze predavkovat...

No já si zase nemyslím, že velikost dítěte souvisí s tím, jak matka moc jí :n: Já jsem prvně jedla hodně a přibrala hodně a všechno zůstalo jenom na mě a kluk neměl ani 3 kila ikdyž jsem ho 10 dní přenášela. Myslím si, že když v těhu jíš, tak tím živíš a krmíš v první řadě sebe a mimi si pak už jen vytáhne co je třeba. Jinak nevím co je pravdy na tom, že po vitamínech jsou přerostlý mimina, ale říkal mi to i doktor a nijak nadšenej z těch těhu vitamínů není. Prej když už bych to mermomocí chtěla brát, tak aspoň jednou za 3 dny. Ona má kašíkus sice pravdu, že po samotných vitamínech nestloustneš, ale ty tabletky nejsou čistě přírodní, takže je docela dost možný, že ta velkost miminek je vedlejší účinek. Něco jako že některá ženská se spravuje po antikoncepci. Aspoň to je můj laickej názor. Takže já to řeším kompromisem, piju občas ten gravimilk, kterej je jen obohacen o vitamíny a navíc nejvíc obsahuje jod, listovku a železo, který potřebuješ pro mimi ze všeho nejvíc. ;) Ale rozhodně to nikomu nevnucuju :n: :a:

Ja souhlasim s nazorama ze vyvazenou stravu zadny vitaminy nenahradi, jediny co jsem brala je kyselina listova - behem cca prvnich 4 -5 mesicu - i kdyz pry staci 3 mesice. Me bylo receno ze ty ostatni "umely" vitaminy se stejne poradne nevstrebaj (hlavne kdyz ti bude blbe a budes na lacno-tak ty v tucich rozpustny vitamy ti projdou telem bez jakyhokoliv ucinku-vyhozeny penize do zachodu ;) Naopak je pry kyselina listova v tabletce lepe absorbovana nez kdyby jsi ji prijimala z potravy, a navic by jsi toho musela opravdu snist kvanta aby jsi do sebe dostala dopurucene mnozstvi -myslim 500mg? Neboj mimisek si z tebe vezme co potrebuje i tak. Co se tyce velkych miminek po vitaminech tak nevim do jaky miry je to fama anebo ne ale je fatk ze kamaradka z prace je jak tycka - a ani v tehu se nejak nezakulatila- vypadala akorat ze ji na brise narostl basketbalovej mic ;) brala vitaminky a porodila kluka pres 4 kila coz me pripada hodne na to ze je tak hubena. Ale to rozhodnuti je na tobe ;)

Ahojka a vítej mezi těhulky :a: :one: Kašíkus Ti to popsala výborně, takže vitamínky rozhodně je ber, jako bývalá kuřačka na tom nebudeš podle mě co se týká vitamínů a minerálů moc dobře a uškodit Ti to rozhodně nemůže. Já jsem brala modré GS mamavit ( je v nich hodně listovky a to potřebuje mimi ke správnému vývoji), teď ve 3. trimestru beru růžové a dokonce 2 denně podle návodu. Mimi z toho veliké nejsou, to je fáma :n: :w: :w: :w: Tak se drž a hodně zdravíčka pro tebe i mimi :a: :a:

První trimestr ber vitamíny klidně denně, zvlášt přijdou-li nevolnosti a sníš jen suché rohlíky a čaj. Z toho obří plod nebude, naopak potřebuje kvanta listovky, ještě neroste - jen se vyvíjí orgány a vše potřebné, růst hmotnosti plodu závislý na příjmu cukru těhotné atd je asi od poloviny těhu dál - to pak stačí vitamín jednou za 2-3dni, jen k doplnění toho, cos stravou nevzala. A je to fáma - po samotných vitamínech se neroste-netloustne, jen vitaminy B zvyšují chut k jídlu a pak kdo se neudrží může mít velký plod, je to ale jen o množství přijaté potravy, ne o samotném vitamínu. Nikotin v těle budeš mít vždy, neb to je přírodní látka, kterou všichni potřebujeme v těle mít a tvoříme si ji! (jen v menším množství než když kouříš) :) Škodlivé jsou hlavně všechny ty karcinogeny a teratogeny z cigaretového kouře (ano složení toho kouře je jedovatější než jed na krysy, hodně Arsenu a jiného svinstva) - ale to si vyplavíš postupně, vždyt v těhu se hodně pije, je větší žízen, a víc se pročistíš :) Děti i kuřaček co kouří v těhu mají sice určitá rizika (předčasný porod, nižší porodní hmotnost, vyšší pravděpodobnost potratu), ale víceméně se jim rodí zdravé děti, jen o trochu menší, ono taky ne všechno přes placentu projde. Větším zlem je alkohol, benzoáty z konzervantů potravin (doloženo že půobí potrácivost, mají ho Mirinda, Pepsi a tyhle limonády), pravý virus chřipky, zarděnky, toxoplasmoza atd.
Tak ber vitamínky a hod se do klidu :)

In reply to by Kašíkus

:a: Ahojky, chtěla jsem moc poděkovat.. Určitě mi to moc pomohlo :s: To těhotenství je krok do neznáma, strach, obava, radost a já to všechno nějak nemůžu zařadit dohromady. Tak ještě jednou moc děkuji :dance:

vyvážená strava je lepší :///: Není dokázáno, že by vitamíny měly na průběh těhu či na plod nějaký vliv - ať už pozitivní nebo negativní. Je to spíše psychologické - prostě máš pocit, že jsi nic nezanedbala, ale fakt je lepší dobře papat a hoooodně pít! Tak ať rostete a prosperujete! :a:

Tak mě doktor neradil konkrétní vitamíny, ale říkal, že je mám brát obden, že to bohatě stačí. Nebrala jsem žádné, dělala jsem si jen šumivej mulťák, a dneska jsem zjistila, že vitamíny a minerály v šumivých tabletách mají velmi špatnou až žádnou vstřebatelnost :)

Určitě je důležitá kyselina listová,buď samostatně,nebo v kompletních vitamínech a to Calibrum baby plan(modrá pixlička),ta je na plánování těh.a první trimestr....Samozřejmě,že je nejlepší mít vitamíny ve stravě,ale ono to taky nejde pořád hlídat,co jíš...Hlavně dost pij,džusy,ovoc.čaje,minerálky(min.bublinek)..Já ulítávala na Nestea čaji(jinak jsem první trimestr do sebe nic nedostala....

Ahoj vítám tě...tak já brala a pořát beru pregnium ale myslím si že všechny ty vitamíny jsou stejné...Pa Martina.

já do sebe žádný vitamíny v tabletkách necpala. brala jsem jen kyselinu listovou na předpis od doktorky, hodně ovoce, zeleniny a občas čaj pro těhotné. jinak nic.
Nika a Ájoušek

Ahoj, já piju gravimilk. Pokud nemáš žaludeční problémy, tak to i zasití ;) Jinak vítej mezi pupíky :a:

Ahoj,tak tě tu vítám.Zeptej se doktora,ale já jsem brala modré callibrum pro nastávající maminy a pro těhotné do konce prvního trimestru,je tam kyselina listová a ta je v prvních třech měsících pro plod moc důležita.

Ahoj,tak tě tu vítám.Zeptej se doktora,ale já jsem brala modré callibrum pro nastávající maminy a pro těhotné do konce prvního trimestru,je tam kyselina listová a ta je v prvních třech měsících pro plod moc důležita.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky