červíci-včerejší poradna

09.04.2009

ahoj těhulky,tak jsem z toho blázen,včera jsem byla na přeměření mimi ale jen u mýho gyn.má ale ultrazvuk nic moc.Když mě poslal ve 20t na velký ult.k Apolináři tak mi tam řekli,že mám miminko trochu menší,protože jsem otěhotněla o něco později a že tedy mám hlásit termín co mu vyšel na ult. a né podle poslední menstruace.Podle ms mám termín 11.6. a podle ult 19.6.Můj doktor mi řekl,že to vůbec nevadí,že kdyby mi měl pokždém ult měnit tp tak bych jich už měla hodně,že platí jen ten podle poslední ms.Jen mi řekl,že mu ten ult napíše vždy jinej podle toho jak roste mimi a ten včerejší mu ukázal datum 23.6.Tlak i moč v pořádku,váha mimi 1.316g,placenta na přední stěně to nevím co znamená a pak nějaký BOD75=28+3,AC242=30+2,FL54=28+6.Říkal,že je vše v normě,ale nevím co která zkratka znamenáporadíte?Ještě tam mám Z nebo 2 29+1.A jsem 30+6.Díky

ahojky, já měla ve 20tt mimčo o týden menší a teď když jsem byla v 31+3 na uz tak už odpovídalo danému týdnu, takže je to fakt, že kdyby to měl dr pokaždé měnit tak máš za chvilku těch termínů víc

Ahoj,jsem porodní asistentka. Ty písmena BD,AC,FL jsou zkratky při měření ultrazvukem ( obvod hlavičky,délka stehna......) ty čísla k tomu znamenají, že ta velikost odpovídá tomu danému týdnu co u těch písnem máš napsaný. A průměr všech těch hodnot podle toho co píšeš nejspíš vychází 29+1. Prcek je teda asi o týden menší,ale to nic neznamená. Záleží na tvojí postavě a jestli taky zobeš těhotenský vitamíny. Kdo zobe vitamíny má většinou obříky!

Placentu na přední stěně jsem měla taky.
Je to úplně normální, ptala jsem se na to. Řekli mi, že někdo ji má vzadu, někdo vpředu...
Máš ji prakticky na břichu... Jen jsou kvůli tomu někdy tlumeněji cítit pohyby mimča - je to jako přes polštářek...
Tak držím palce na ty poslední týdny... :-)
Při porodu jsem vůbec placentu nevnímala, o žádném porodu placenty nevím, tak třeba je ta poloha lepší.. :a:

díky za ty zkratky.Nic si z toho nedělám,vyděšená jsem byla jen jednou,když mi volala sestřička,že mi nevyšla krev,že musím na genetiku.Tam vše dopadlo dobře a od té doby se už nestresuju.

Ahojky, taky jsem byla včera na kontrole a ultrazvuku. Dneska začínám 33 tt. Nejdřív mě sprdnul, že jsem strašně zavodněná a pak mi řekl, že je mimčo o 2 týdny menší. :\\: Docela mě vyděsil. Termín porodu mi taky neměnil. Jsem z toho jelen! :00: No hlavně, aby nám to všechno dobře dopadlo a mimča byla zdravá! :ww:

In reply to by ivanna

Ahojka, a co jako s tím máš dělat, že jsi zavodněná??? To si jako máš vrazit do zadku kohoutek a vypustit se nebo co? Občas se mi ti doktoři zdají na hlavu padlí :00: :00: :00: A z toho, že je mimi menší o 2 týdny si nic nedělej, měření nejsou přesná, už kolik maminek tady psalo, jak jim doktoři říkali, že jejich mimi jsou v bříšku malé nebo zase cvalíci a nakonec byli akorát. Navíc až mimi bude "zralé" samo si řekne a porodíš. tak hlavu vzhůru a z keců doktora si nic nedělej :one: :a:

In reply to by Draconela

Ahojky, taky nechápu, co s tím mám dělat!? :? Kdyby mi aspoň něco poradil, ale akorát mi řekl, ať moc nejím (hlavně sladký) a piju černej čaj. Předtím jsem jedla 3x denně a občas jsem zhřešila tím sladkým, ale to je asi normálka, ne? :ww: Hubeňour bude asi po tatínkovi, ale snad to ještě dožene. :s: Pa a dík za povzbuzení. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka