pomoc - opuchlý ret

04.04.2009

ahoj holky,
dnes jsem se probudila s opuchlým rtem, jak kdyby mě tam něco kouslo, ale žádný kusanec tam nevidím. Nevíte, co by to mohlo být? Co s tím mám dělat? A nemůže to uškodit 7mi týdenní holčičce?

Na opary netrpím, nikdy jsem ho neměla. Jak poznám, že jde o opar? Slyšela jsem, že ten snad může být pro mimčo škodlivý :-(

Co radíte?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak u mě začíná opar. Ret nejprve napuchne, pokračuje to malými puchýřky,které někdy mokvají. Likviduji v té první fázi vatičkou namočenou do octa,kterou tu napuchlinu poťupávám.

In reply to by Helis1

Když se to rozběhne do puchýřků, tak týden až dva,pak už je jen stroupek.Hlavně si na to nesahej prsty, jinak se dá opar roznést po celém obličeji. Děťátko to prý může ohrozit v prvním trimestru, jen když se užívají mastičky z lékárny,které obsahují nějakou škodlivou látku. Nechala bych to normálně odeznít (někde jsem četla, že se oparu zbavíš za stejnou dobu ať už ho léčíš nebo ne).

In reply to by lufulie

díky moc za reakci. Pro jistotu jsem psala pediatričce a ta mi říkala, že to může být jen otok z toho, že jsem špatně ležela. Je pravda, že teď už tam skoro nic nemám.

Kdyby to náhodou byl opar - za jak dlouho se objevují ty puchýřky? Ten den kdy to opuchlo nebo až za pár dnů? A jde u toho i něco cítit - např. pálení, svědění...? Já se omlouvám za blbý dotaz ale ještě nikdy jsem to neměla.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka