plavání miminek---vřele nedoporučeno

03.04.2009

Ahojky, chtěla jsem se zeptat na váš názor, celé těhu si plánuju jak budu s prckem chodit do vodníčka (káčete, nebo delfínka) prostě plavání miminek a dnes jsem měla rozmluvu s kamarádkou, která mě od toho docela odrazovala, protože její malá dostala bakteriální infekci do močových cest, byla docela dlouho na ATB a jiná její kamarádka, zase v jiném plavání tak měla stejný problém, její dítko, dokonce dostalo ještě k tomu gyn. zánět, prý tam bylo nemocných i několik chlapečků, tak jsem z toho docela nasr..... jak je tohle možné, tolik peněz to stojí a dětem to takhle škodí. Já osobně jsem chtěla chodit na těhu plavání a gynekolog mi to vřele nedoporučil, že je to tak o zdraví, je toto vůůůbec možné. Co si o tom myslíte

BROUČANI DĚKUJI ZA NÁZORY, VESMĚS S PLAVÁNÍM MÁTE POZITIVNÍ ZKUŠENOST A TO JE FAJN, TAK TEĎ NEVÍM, JESTLI TO RISKNOUT A JÍT DO TOHO, PROTOŽE MĚ TO MOC LÁKÁ, KAŽDOPÁDNĚ DO KONCE ROKU ČASU DOST, MYSLÍM, ŽE DO TÉ DOBY TU BUDE JEŠTĚ SPOUSTA DEBAT NA TOHLE TÉMA, TAK SE POŘÁDNĚ POUČÍM, ALE MUSÍM ŘÍCT, ŽE MĚ KAMARÁDKA VČERA PĚKNĚ VYDĚSILA. :00:

Ja teda nevim jak jinde, ale u nas deti bez plinek na plavani nesmej.... a chodime a sme oba zdravi....
krom toho, voda se porad cisti....
¨mozna byste meli zmenit bazen
ja mohu jen a jen doporucit....
Hanka a Davídek

- těhu plavání - risknu jen se speciálními tampony z lékárny do bazénu - napuštěné antibakteriálně, a hned po plavání vyndám a namažu se tam vaginálním krémem speciálním po bazénu - upraví floru
- mimi plavání zkusíme, ale jestli to imunita miminka nezvládne a budeme nemocný, tak už nepůjdeme, nedá se nic dělat. Některá miminka jsou citlivější a jiná i ten chlor zvládají v pohodě. Tipuju že dlouho kojené mimčo bude na tom líp - že má protilátky a imunitu ještě navíc od maminky, je odolnější, v umělých mlíkách nic takového není, takže uměle živené nebo brzy odstavované děti jsou na tom logicky trochu hůř po stránce imunitní. Holt nejlepší je napustit vanu a cachtat malého v ní jakože bazén :D ale některým miminků bazén moc nevadí.... plánujeme zkusit a uvidíme jak to zvládneme.

In reply to by Kašíkus

tak u nás to bylo tak, že jsem od 3 týdne musela dokrmovat a kojila jsem do necelého šestého měsíce. Malá byla co měsíc nemocná a plavat jsem ani nechtěla chodit kvůli tomu, že bude marodit ještě častěji. Na plavání jsme začli chodit od ledna do března a od tý doby nemocná vůbec nebyla. A to jsme s chlapem měli chřipku strašnou a malá vůbec nic. Takže nám to plavání spíš pomohlo v tom, že se stala otužilejší ;)

ahoj tak já se přidám,měla jsem to v plánu taky,ale malej mě překvapil -narodil se dřív a tak nás teprve očkovali hexa až na půl roce...poprvé..nechtěla jsem bez očkování,má i trochu sníženou imunitu,ale u nás je pro mimi speciální bazének teď vybudovaný je čištěn utz a když se tam jde musíš si ty umýt i hlavu šamponem a vyprat plavky v nějakém roztoku a jde se tam přes nějaké koberce taky něčím des.napuštěnými..děti musí mít plínky do vody(tak mi to bylo řečeno kamarádkou)bazének je i teplejší a kurz je prý moc pryma,no je nám7.5měs tak snad taky začneme chodit furt váhám....ale myslím si,že pokud se dodržují všechny hyg.pravidla jak od maminek tak od lektorů a udržby bazénu nemělo by nic takového hrozit,ale vždycky je nějaké ale......

Ahojky, já svoji vlastní zkušenost zatím nemám, ale sestřenka chodila s malou od půl roku a všechno bylo v pohodě. Já určitě s malým chodit budu a moc se na to těším. :s: :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No tak aspoń někdo, já jsem se s takovým názorem, taky setkala včera poprvé

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Samotná moč má být pokud je zdravá zcela sterilní tekutina, takže o tom to není... jen běžné bakterie a prvoci rádi žijou ve vodě a vlhku a pomnožují se tak... něco jiného je infekční moč starých dědků co mají problémy s prostatou atd.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Hehe, co je nebezpečného na dětských čůránkách? Promiň, neútočím, jenom mě to hodně pobavilo. U nás se totiž tradovala pověra (nikdy jsme to ale nevyzkoušeli), že kdysi se při vážných nemocech pila miminkovská moč, protože je léčivá :s: A náš Vojta při přebalování už tolikrát udělal krásnou fontánku, rovnou sobě do pusy :°°//:

My chodíme od 4 měsíců a je to supééér!! Je to menší bazének, skupinky jsou po 5 dětech a co vím, tak mají často kontroly na čistotu vody atd. Malá žádné problémy neměla ani ostatní děti z naší skupiny. Opravdu si plavání nemůžu vynachválit. Chodíme 2xtýdně už od ledna a malá je taky nadšená :-))

In reply to by Dandule

:one: ONO VĚTŠINOU JE TO PO 5 AŽ 6TI VE SKUPINCE, ALE ZASE NEVÍŠ NA KOHO V TÉ SKUPINCE NARAZÍŠ, TAKY ZNÁM JEDNU MAMINKO, CO SVOJE DÍTĚ POSÍLALA ZAVŠIVENÉ DO ŠKOLKY, PROTOŽE HO NEMĚLA PRÝ KAM DÁT, TAK TOMU BYCH VĚŘILA, ŽE JE TAK NEZODPOVĚDNÁ A HLOUPÁ, ŽE BY DO TOHO BAZÉNKU SE ZÁNĚTEM VLEZLA, TO JE PRÁVĚ TEN PROBLÉM :w:

Ahoj, my chodime do plavani uz pul roku a malej je ok. Plavani je sper, tam kam chodime my je to fakt v pohode.

In reply to by barushe

Ahoj, ted jsme si dali pauzu, protoze malymu rostly zuby a byl nevrly :( . V cervenci jdem na intenzivni tydenni kurz a od podzimu chci zacit opet chodit. Jinak plavou i starsi deti. Byli jsme i s plavanim na horach. Ja s Matulou dopoledne plavala, tatka lyzoval :s: . Proste pohodicka. Odpoledne tam plavali starsi deti 3-6 let, protoze dopoledne meli lyzovani. At se Vam plavani libi pokud zacnete chodit. :a:

Taky jsem z toho měla strach, ale chodíme s Matějem od půl roka (od začátku ledna), a jsme v pohodě, od té doby neměl ani rýmu (musím to zaklepat). Kurz nám trvá půl hodiny (přestávky tedy nemáme, to mě příjde jako nesmysl, vytahovat děti s teplé vody ), a nakonci máme otužování, buď hadicí se studenou vodou v rohu bazénu, nebo chodíme do velkého bazénu. Žádné dětičky zatím neměli podobné problémy. Je potřeba se zamyslet, jestli mimi spíše neprochladlo.
Je taky pravda, že teď si otevírají kurzy plavání kdekdo i řada menších soukrom. firem. Kdoví, jak jsou kontrolovaný?
Matějovi se plavání moc a moc líbí!!!!!!!!!!!!!

My si taky plánujeme,že budeme s prckem chodit na plavání,nějak z toho strach nemám,pokud se dodrží základní pravidla,hygiena a tak.Já chodím na těhu plavání od samýho začátku těhu a jsem max spokojená,je to fakt bomba.Plus si chodím ještě normálně zaplavat.Pokud máš strach z vaginál infekce,tak jsou v lékárně k dostání tampony,který by tě měly před tím ochránit.Nevím jak se jmenují,ale jsou myslím 4 v balení a stojí kolem 60Kč.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

JoJo,tea tree oil je dobrá věc.Já s ním musím moc opatrně,když to s ním přeženu nebo ho používám moc dlouho,tak mi nedělá dobře a to kdekoliv na těle.

S naší Aničkou ještě nechodím, ale švagrová se synovcem si zaplatila už druhý kurzík. Vítek je tam ohromě spokojenej a moc si to užívá. Asi záleží do jakýho bazénu chodíš. :a:

tak já s malou do plavání chodila a žádný problémy neměla. Asi záleží jak se zaměstnanci o bazén starají a rodičové zda dodržují hygienu. Nám třeba instruktorka říkala, že se musíme sprchovat nahý a používat jen obyčejný mýdlo.

Ahoj, všude kde je víc dětí je i větší riziko nákazy, tomu se nevyhneš a prcka nemůžeš izolovat.
Ale my jsme plavání museli zabalit, malému se tam nelíbílo, celé mi to probrečel.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka