Brýle a porod

31.03.2009

Zítra mám jít na kontrolu a na UZ jak je mimčo veliký, aby jsme se domluvili na nástupu do porodnice kvůli těh. cukrovce, což mě vůbec netěší a aby toho nebylo málo, tak jsem dneska náhodou narazila na to, že vysoká krátkozrakost může být důvodem k císaři, vůbec jsem něco takový netušila a teď mě děsí, že už se asi nestihnu ani k tomu očnímu objednat, to jsem jenom chtěla na netu najít, jestli můžu mít nasazený brýle při porodu, protože jinak budu rodit totálně slepá....:-(

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky,
snad to ted napisu ohledne brejlicek dobre a srozumitelne. Cisarsky rez by se delal, pokud by clovek mel kolem -5dpt, a dpt meli velky narust behem roku a taky kvuli vysokemu nitroocnimu tlaku. Ja osobne mam -2,5 dpt. Jde o to, ze tlacenim u porodu se hodne zatezuje tlak v ocich, hlave a vubec celkove a tim by mohlo dojit ke zvyseni dpt a i zavaznejsim problemum s nitroocnim tlakem.
Proto se v nekterych pripadech dela cisarsky rez. Je to ale o tom jit na vysetreni ocicek a nenechat v tomhle nic nahode. Obecne receno, kdo ma v rodine sedy, zeleny zakal, mel by na ocni urcite zajit a taky kdo ma 5dpt. Nitroocni tlak snad meri dnes automaticky, teda doufam. Mejte se :a:

Te´d jste mě dostali, já mám teda 5 dioptrie a lámu si hlavu, jestli jsem rodila s brýlemi. Ale asi jo, jinak bych tam taky chodila jak krtek...musím se zeptat manži, ten si z mýho porodu pamatuje všechno:-)

Ahojky, tak jsem se teda dneska ptala doktora, jak je to s tou krátkozrakostí a on, že to je pravda, že pokud je tam nějaký problém ještě krom těch dioptrií, že to může být důvod proč zvolit radši císaře, že to je vyjímečně, ale že se to stává, že by to teda bylo dobrý kdybych si na to oční zašla a napsal mi žádanku, jenže mimčo nechtělo na monitoru kopat, tak jsem musela ještě na monitor do porodnice, tam mi ho natočili byl v pořádku, ale pan doktor mi řekl, že monitor je v pořádku, ale že spíš je podstatnější, že mám podle monirotu pravidelný stahy, že to vypadá na brzký porod, takže už se asi výsledku z očního nedočkám, tam mi totiž nejdřív řekla, že mě objedná asi 18, když jsem jí řekla, že mám ale 10 termín, tak že mě tada jako pan doktor brzo posílá, že už nemá místo, chvíli v tom listovala, že už mě fakt neobjedná a pak mi teda řekla, že jedině v pondělí večer, takže musím doufat, že mám sítnici v pořádku.... a že to nic neprovede....

Nevím, jestli krátkozrakost ... ale já mám tupozrakost a hrozí, že při porodu by se mi odloučila sítnice, takže já opravdu musím rodit jen císařem .... ale měla jsem to tak určené už od mládí a vždy při těhu dostanu na očním papír na doporučení císaře ..... tak se ještě poptej dr raději. Jinak při klasickém porodu asi normálka brýle mít můžeš myslím ....

In reply to by Cherry

Já nevím, přesně, co všechno mám .... vím o tupozrakosti a hrozícím odloučení sítnice .... celý život se musím vyhýbat možnosti nárazu do hlavy, nesměla jsem hrát míčové hry, byla jsem osvobození od tělocviku .... prostě takový "vyvrhel" mezi dětmi, což mě dost štvalo. Ale taky je fakt, že mám na brýlích 10 a 11 dioptrií, ale na L oko jsem téměř slepá ve skutečnosti (tam mám nějakých - 30 ve skutečnosti). Tak asi také záleží na míře postižení, nevím. Taky bych raději rodila normálně :§)

už je to dávno, co jsem rodila poprvé, Tak jsem možná zapomněla, ale už tenkrát jsem nosila brýle na stálo a nikdo se mě neptal ani kolik mám dioptrií a na oční mě taky neposlali, což myslím, že by jistě udělali, kdyby to bylo jak píšeš. A tobě už by dr taky určitě něco řekli, kdyby něco hrozilo.
Buď v klidu a užívej poslední dny, popř. týdny a nestresuj se!!!!!

já je měla celou dobu na očích a nikdo mi nic neřekl, že bych je měla sundat a ani moc nebylo kam si je odložit.
A o tom císaři, myslím, že by nás snad na to gynekolog upozornil, kdyby to hrozilo, neeeeeee?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To máme skoro stejně, tak si umíš představit, jaký by to bylo bez nich, museli by mi mímo dát, tak pět centáku před obličej, abych něco viděla. A napsala ti teda císaře?

Ahoj tak to jsem nikdy neslišela že když mám vysokou krátkozrakost že bych mohla na císaře,já rodila normálně s brýlema protože jsem taky uplně slepá mám 3 a 3.5 a nikdo mi nic neřekl uplně v pohodě.Paa Petra

kolik máš dioptrií? Já mám na jednom oku 1,5 a na druhým 2,5, takže po sundání brýlí mžourám jak krtek. Taky mě napadla otázka, jak to u porodu udělám, protože bych ráda viděla, co se kolem děje... Přeci jen člověk hodně usoudí i z výrazu personálu a když nic nevidíš, je to na prd, tak přemýšlím, že si pořídím kont. čočky, jednorázovky. K očnímu to možná nestihneš, ale u nás přeměřují i v optice...a nejedná se ani tak o dioptrie, ale o vnitrooční tlak, při tlačení by Ti mohly popraskat cévky a oči se zhoršit. Rozhodně by ses na to měla zeptat, kor, jestli s tím máš problémy.

In reply to by Draconela

Já mám 8 a 7,5, takže kdybych je nemohla mít, tak nevidím vůbec, ale vůbec nic, ale hlavně bez nich jsem hrozně nervozní.... bych ani nevylezla na kozu, protože nevím, jak bych jí našla:-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka