májovky!!!

31.03.2009

Ahoj holky,tak zítra začínám 33tt a po dnešní kontrole jsem tak trošku v rozpacích. Byla jsem teprve dneska na dalším velkém ult, a pan doktor mi řekl,že naše malé mimuško váží přibližně 1800g, a jak jsem tady již četla,tak mnohé zvás už máte miminko přes 2 kg. Tak nevím jestli nejsme moc malinkatí a to mám jít rodit už za 5tt protože jdu plánovaně na císařský řez. Tak co myslíte, mám se strachovat,nebo to bude vpohodě??

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky neboj váha dle uz je plus mínus nějaké to deko,tak se drž a hlavně at to už uteče,já jsem 33tt a mám pocit že to už nevydržím do května

Buď vk lidu, ta váha podle uzv je jen orientační, stačí, aby šla jedna míra špatně změřit a ten váhový rozdíl může dělat několik dkg. Já jsem v 37tt a v pátek měla naše malá odhadem 2,5kg .... takže taky žádný cvalík ..... ale první dcera byla taky maličká, měla 2,9 kg při narození :-). Všechno je to hrozně individuální....

Ahojky...podle UTZ se na to neda spolehnout...me treba v den porodu podle UTZ tvrdili,ze malej bude mit do 3700g a mel 4120g,takze docela narez... :a: ...jsem take po cisari,ale sla jsem na nej jen kvuli tomu,ze malej mel uz nad 3500g a byl uz od 31tt KP...A procpak j :a: des ty???

nestrachuj se, já tady zase četla, že to je hrozně rozdílný, kolik mimísci váží kolem toho 8.měsíce . A pokud nic neřekl ani dr, tak buď v klidu. Užívej si v klídku poslední týdny těhu a těš se na to, až budeš mít mimi u sebe :cc):
Jinak ti držim palce ohledně toho císaře, ať vše dopadne na výbornou. Je fajn, že víš, kdy se ti mimčo narodí. Já jsem na naši maličkou hrozně zvědavá. Jsem teď 31+3 na kontrolu k dr jdeme příští týden, to by nás měl také poslat na ten velký utz. Tak ti pak dám vědět, jak jsme na tom byli my s váhou.... :s: :a:

Ahoj, neměj obavy, průměrná váha ve 32. týdnu je okolo 1700 g a délka 42,5 cm. Já si čtu každý týden jak má těhotenství vypadat, na těchto stránkách je to krásně udělané jen zadáš první den MS, tak tam jukni a doufám, že se ti tyto stránky budou líbit a že ti i pomůžou. Jinak na císaře jdu taky, ale už za 3 týdny a podle těchto stránek mi to vždy vychází */- nějaký ten gram nebo cm. Tak tady jsou: http://www.tehotenstvi.cz/vypocet-terminu-porodu

Ahojky, nemáš důvod ke starostem, miminko určitě není moc malé. Navíc se jedná pouze o orientační hodnotu, která je vypočtená z při ultrazvuku, skutečná hmosnost může být jiná. Můj drobeček měl při ultrazvuku v 31+1 1650g a v 33+1 2060g. Navíc mimískové ke konci přibývají na váze tak 250 gramů týdně, takže přes kilíčko ještě přibere.
Mohu být zvědavá, proč jdeš na císaře?

In reply to by Janicka78

jojo můžeš být zvědavá proč jdu na císaře, protože při prvním těhu mi nastaly komplikace, tak malý musel co nejrychleji na svět, (odtrhla se mi placenta od dělohy a malý byl bez kyslíku), a při druhém mi doktor už z tohoto důvodu doporučil císařský řez,aby ty komplikace znovu nenastaly, tak malá šla na svět už o 3tt dříve a teď teda mám třetí těhotenství a už prý normálně rodit nemůžu i kdyby komplikace žádné nebyli. Tak proto. Ale alespoň už vím do čeho půjdu, zažila jsem jeden císařský řez v celkové anestezii a druhý s epidurálem,tak pokud bych si teď mohla vybrat,tak určitě bych se šla celá prohajat. ten druhý císař nebyl moc příjemný.

In reply to by lucyas

Jak vidím, tak jsi zkušená rodička ;) hlavně ať ti dobře dopadne. Kdybych já měla rodit císařem, celkovou anestesii bych asi nechtěla z toho důvodu, že bych "promeškala" narození drobečka. Tvůj názor ale plně chápu, aspoň si pěkně dáchneš a pak budeš fit. :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nevím jestli jsem zrovna natrefila na špatnou anestezioložku,ale nemohla se mi tou malou jehlou trefit do toho správného místa,takže mi tam s ní lomcovala až se mi dělalo zle, pak zajela trošku ještě hlouběji a mě vystřelila pravá noha,tak to se sama lekla co to bylo, že je asi hodně u míchy, či co, a nakonec když se jíto podařilo napíchnout, tak mi té látky dala moc do těla,že jsem necítila ani ruce a to prý po dvou hodinách odeznívá a já teprve po 4 hodinách začínala trošku cítit ty ruce a až po 6hodinách jsem dostala mravenčení do noh a mohla jsem s nimi trošku začít hýbat, no prostě zkušenost šílená,takže raději bych volila celkovou narkozu. Ale doufám,že jsem tě teď nějak neodradila, určitě je tady spoustu mamin, které si epidurál při porodu určitě nemůžou vynachválit. :j)
Mi když donesli ukázat malou,tak jsem si jí nemohla ani pohladit, protože když mi ji sestřička ukazovala,tak mi teda sama zvedla ruku,ale já jsem stejně nic necítila,takže až po těch 4 hodinkách!! tak asi tak!!Ale neboj, u tebe to určitě tak dramatické nebude. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka