angína - SOS

31.03.2009

SOS. Vypadá to, že jsem dostala angínu. Jsem ve 24 tt. Jestli jste některá měla angínu v druhém trimestru, prosím poraďte - jaká antibiotika Vám předepsal doktor? Bojím se, aby mi nepředepsali nějaký hnus. A čekali jste nejdřív na výsledky stěrů nebo jste je začaly brát hned? Moc děkuju.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak je to bohužel tak. Mám angínu a dostala jsem penicilin. To mám tedy fakt radost. Už se fakt těším, až ten mimís bude na světě. Takhle aby se člověk furt strachoval! :r:

já jsem sice v prvním trimestru, ale od noci mě bolí v krku a jsem celá zahleněná. V lékárně mi dali vincentku na kloktání, tak kloktám a uvidím. Prý když mi bude nejhůř, tak můžu acilpirin, ale v žádném případě paralen. A já, že si vezmu alespoň půlku, no ještě, že jsem to neudělala....

In reply to by Ja_hruška

že jsi zareagovala. Šla jsem do lékárny a byla tam jiná lékárnice, tak jí povýdám, že ráno mi kolega doporučil v prvním trimestru acylpirin a ona kroutila hlavou, že v žádném případě :n: Říkala, že jedině paralen, ale i tak by se toho vyvarovala. Jenže mě začíná být zle a nerada bych, aby to vygradovalo v něco horšího. Tak ti ještě jednou moc děkuju.

Ahojky, je mi líto, že tě postihla, tahle nepříjemnost, vypadá to, že ti nasadí penicilínová ATB jedině ta se v těhu mohou, je jich spousta druhů, záleží na farma firmě se kterou lékař spolupracuje, jen počítej s tím, že tě na 99% postihnou kvasinky, tak se s ním hned domluv na eventuální léčbě, př. 2 dny před dobráním ATB už nasadít čípky

Moc děkuju za radu. Špatně na tom zatím nejsem - jsem na začátku a chci to právě podchytit. Moc díky.

Ahoj, měla jsem angínu na přelomu I. a II. trimestru. Všeobecně se doporučují cefalosporiny 2. generace (konkrétně jsem měla cefuroxin)- měly by být bez negativního účinku na plod. Běžně se používají u nás i ve světě a nebyly hlášeny nějaké teratogenní/embryotoxické účinky. Samozřejmě je lepší udělat nejdřív stěry, ale to chvíli trvá, jestli jsi na tom špatně, tak je lepší antibiotika nasadit hned.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka