uvolnění hráze?

26.03.2009

Zdravíčko, tak jsem si přečetla návod na masáž hráze a jsem trochu zmatená z posledního bodu.
" řekněte nastávající mamince, aby uvolnila hráz až ucítí tlak. Jakmile se dokáže uvolnit, zvyšte tlak na hráz tak, aby žena pocítila velmi silný tlak (až palčivé zabolení), způsobený napínáním hráze. Podobný pocit se objeví při porodu hlavičky"
To jako jak ji uvolním :? nebo při předchozím masírování mám být napnutá :00: , nebo tím uvolněním myslí tlačení :O .
Jak jste masírovali? Jo a jak často?
díky :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Hm, tak mě to přijde srozumitelné.
Zkrátka hráz je tuhá - z toho budeme vycházet. Pokud se bude poctivě masírovat, tak to bude bolet (trošičku) a tělo se bolesti brání tím, že "zatne".
A masírovat zatlou hráz, by byla blbost, tak píšou, že se máte znova uvolnit a pokračovat.
Vím, že na masáž hráze jsou různé názory, podle mě je to dobré.
U první jsem byla nastřižená a po nástřihu vzniká jizva. A jizva jak známo, je tužší a křehčí, než ta původní tkáň, tak jsem se rozhodla u druhého pro masírování a hurá, byl jen jeden steh.

Použití :

Při masáži hráze je důležité, abychom perineum, tedy oblast mezi konečníkem a poševním vchodem, masírovali nejen zevně, nýbrž i zevnitř. Masáže tedy provádíme i v oblasti vchodu poševního – to je oblast, která je při porodu nejvíc zatěžována. Žena při masáži zavede svůj palec asi 2 cm do pochvy (partner ukazovák) a tuto oblast jemně roztahuje směrem ke konečníku. Současně prsty masíruje oblast hráze zevně.

Tkáň hráze masírujeme od 34. týdne těhotenství denně (3x-4x stačí) po dobu 5 -10 min.
Tak papa

Ten poslední bod znamená, že to jako budeš natahovat nebo roztahovat... dokud to půjde, nejdřív to bude dost nepříjemné, tak za deset dní už to půjde mnohem líp a víc... masíruje se to takovým dlouhým pohybem z jedné strany na druhou a pokaždé se víc přitlačí, teda jako ten, kdo masíruje, víc zabere... až se ti ta kůže začne napínat... a můžu říct, že to funguje... já jsem se sama masírovala ve sprše, nejdřív to chce pěkně teplou vodou uvolnit a pak masírovat, no a přes víkendy to dělal tatínek, ten byl poctivější než já, ale mělo to účinky... ;)

tak jsem si to přečetla. No nevim jestli do toho půjdu. Jsem po prvnim prodou 2,5 roku ale byla jsem hodně šitá a jizvu mám docela citlivou. Jak jsem to četla, tak jsem úplně cítila tu bolest... :n:
No a nevim si rady s tím co ty. Jak mám uvolnit hráz? když ucítim tlak-copak já to nějak koriguju..no asi se necháme překvapit až mě manžílek bude masírovat-třeba to nějak přijde všechno samo. ¨
No jsem zvědavá jak budeme masírovat když skoro kvůli synovi (a i kvůli mé nechuti) nesexujeme :///:
Ondrášek se vždycky probudí v tu pravou chvilku...no ale věřim že manžel ztoho bude nadšenej :s: :a:

AHoj, no teda proč to píšou takhle složitě. Já si tento krém chci koupit, ale koukám že to jednoduché nebude... :s: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky