Problém s kojením+deprese na konci 6tinedělí

25.03.2009

Ahojky dlouho jsem nic nepsala i když jsem vás šmírovala.Mám depku jako prase.Prvního klučinu jsem bez problémů kojila půl roku pak jsem ho začala odstavovat pro nesnesitelnou bolest jeho zubů na mé bradavce.No teď malýho bych taky tak půl roku chtěla kojit.Jenže mi po kojení teď brečí, pši kojení se mele škube mi prsem jak s kusem masa a spí v noci tak 3-3,5hoďky víc ne.Myslíte tedy že přicházím o mléko?Včera jsem to nevydržela a dala mu co to udělá umělou po kojení dal 90ml je nám 32dnů a spal 4,5hoďky.Strava na to má asi dost vliv ale jím stejně jen jsem si trochu zmenšila porce a přestala se cpát občas čokoládou.To je totiž depka č.2 že se mi vůbec nehýbá váha.Všude čtu jak maminky při kojení krásně hubnou a já jsem furt stejná hrouda.Jo co se týče barvy mlíčka tak mi přijde že není už tak mléčný jako před pár dny.Poraďte prosím :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj nam je 25 dnu a s tim skubanim u kojeni jsme na tom stejne nekdy uz me to fakt toci....taky uz mame doma krabici nutrilonu pro jistotu a spime max 2 hodky teda kdyz ho nechas hajat na sobe tak i 4hodky no jo je to mazel....a ta vaha nestresuj se mam kamaradku ta 4 mesice po porodu mela dole snad jenom 5 kg a byla porad kulicka a najednou se ji to tenkrat rozbehlo samo a za dalsi dva byla dokonce i pod svou puvodni vahou takze holt kazdy telo je jiny.....preju hodne stesti s mimiskem

ani nevíte jak mi těch pár slov od vás pomohlo.Přestala jsem brečet seberu se začnu bojovat a dám se okupy.Přestanu se dívat na modelky po porodu a podobný kraviny.Jdu s malým raději ven.Pa a díky :a:

Tak to buď narposto v klidu, já jsem při kojení nezhubla ani deko. Všechno to závisí na typu metabolismu (zažívání :-)))Jestli máš pomalejší, tak
to prostě jen tak dolů nedáš (jen kojením). Maminky, kterým to jde, tak se rády pochlubí, to víš :s: ,mají zkrátka tu vrozenou výhodu a všechno sdadněji spalují, ale buď bez starosti, je jich menšina.
Pokud mohu doporučit, tak cvič, hodně pij - čistou vodu, taky čaj pro kojící matky.
Každé dítko, má holt jinou povahu, některé je při kojení hodné, jiné se pořád pouští a škube sebou.
Moje první dcera se budila v noci na kojení po 2 hoďinkách až do roku :girl:
Papa

Ahoj maweričko :a:
moc mě mrzí, že máš problémy s kojením, ale nezoufej! Projdi si www.kojeni.net - je tam o kojení a výživě dětí snad všechno a v databázi dotazů se řešily podobný problémy. Tyhle stránky můžu vřele doporučit, hodně pomohly i nám :one: Jste ještě maličcí a takle zkraje se kojení upravuje nejlíp - chce to hodně přikládat (a to i v noci) a pít (neperlivé vody, čaje na podporu laktace - ale každý den jen jeden druh a řiď se podle dávkování na krabičce) a nestresovat se, že to nejde. Spí ti náhodou krásně, mě Týna ze začátku spala maximálně hodinu, pak zase chtěla prso... první celou prospanou noc měla až po prvním očkování a pak dlouho, dlouho nic... Jinak ta váha se mi kojením taky nehnula, začíná jít dolů pomalu až teď, když nekojím. A pořád to není žádná hitparáda :n:

Ahoj, no nevim jestli u tebe neni problém ve stylu kojení. Protože jak jsi psala že tě první dítě kousalo do bradavek-tak to se nestává když je správně přiloženo. Syna jsem kojila celých 10.měsíců a kousnul mě za celou dobu (a to měl zoubky od 4.měsíců) jen 2x a to bylo z důvodu, že jsem mu dala špatně prso do papuli.
To že ti vnoci spinká 3-3,5 hodiny je krásné-ne? mě spal 2 hodiny a byla jsem zato ráda..když někdy spal dýl, tak už jsem ztoho bya nervózní co se děje :s: . Kojené děti vydrží 2-3 hodiny a děti s umělou stravou 3-4 hodiny...To že nehubneš při kojení nejsi sama-já jsem dokonce i přbrala abych nato měla sílu. Sice jsem ztoho byla nešťastná-protože jak píšeš všude se mluví o tom jak se při kojení hubne..no tak u mě to opravdu nefungovalo. Jez tolik, kolik tvoje tělo potřebuje. Ned se nic dělat. Tady jde o miminko a ne o tvou figuru...Dáváš mu do pusinky celej dvorec? aby necucal jen bradavku? třeba mu neyhovuje poloha v jaké ho kojíš. Mimča občas při kojení blbnou. Syn dělal altetické cviky, ale je pravda že sál..no zkoušej to dál. Hlavně bacha s tím umělym mlíčkem-když mu ho začneš dávat častěji, tak kojit přestaneš určitě..zatim bych mu nic takového nedávala. Aspoň ho donutíš aby pořádně dlabal z prsa...neulehčuj mu to....hldy neumře :a:

In reply to by JaMiOn

zvednu se a začnu bojovat.U prvního jsem problémy neměla jen měl v oblibě si mě dumlat jak dudlík po nakrmení mě vždycky místo vyplivnutí bradavky vyžvejknul a to mi praskly nebo rozřízl zoubky.Jinak mu dávám hezky bradavku s dvorcem to je o.k.Dávám mu jak si řekne třeba i 20x za den.A dumlá a dumlá ale prostě to na mě asi doléhá od včerejšího večera jen furt brečím a brečím jak malá.Bych si za to nafackovala a místo toho si zase pobrečím.Že by nějaká kojící depka?Ještě k tomu mě dorazí kamarádky že už jsou vahou na svým ba pod ní a to jsou jedna o týden a druhá o 21dnů před námi je ale fakt že nekojí tak to jediný mě asi trochu pomáhá.

In reply to by mawerička

já jsem taky měla depku a brečela jsem..ale tím jsem si akorát zavinila že jsem měla míň mlíčka. tak si kupo čokoládu nebo nějakou mňamku a bude líp..nezoufej...na kamarádky prď. Každá jsme jiná.. :a:

Ahoj,
neboj, mlíčka máš určitě pořád hodně, ale je možné, že malý teď prochází růstovým spurtíkem, kdy vyžaduje častěji kojit i v noci. Taky se už prsa přizpůsobila potřebám miminka a nejsou tak nalitá jako po porodu. To, že se Ti mlíčko nezdá tak husté, vůbec neznamená, že by bylo nekvalitní nebo málo výživné. Většinou to přední mlíčko bývá průhlednější a řidší, která mají miminka na žízeň a to zadní mlíčko bývá hustší a sytější na hlad.
Tak určitě vytrvej s kojením, přikládej malého co nejčastěji i v noci a uvidíš, že se Ti tvorba mlíčka zase zvýší (pokud se Ti zdá, že je ho málo). Ale myslím, si, že je to spíš teď tím růstovým spurtíkem, tak určitě malého přilož pokaždé, když si řekne a ono se to za pár dnů zase spraví, uvidíš.
S tím umělým mlíčkem bych počkala a radši mu ho nedávala. Pokud malý přibývá i z tvého mlíčka, tak si myslím, že to umělé není nutné a zbytečně by ses tak mohla odstavovat.
Určitě se mrkni na stránky www.kojeni.net, kde v databázi otázek a odpovědí najdeš odpovědi i na Tvé problémy.
A s tím, že se Ti nehýbá váha, se netrap :) . Uvidíš, že pokud na to nebudeš moc myslet, tak se Ti kila budou shazovat samy a lépe, než když se tím budeš stresovat. Miminko chce hlavně spokojenou maminku a je mu jedno, jestli má nějaká ta poporodní kila navíc :) .
Tak Ti přeju hodně trpělivosti a vytrvalosti při kojení a uvidíš, že se to zase zlepší.
Pa :a:

In reply to by alenkas

no vážíme se s malým pravidelně a právě že za poslední 4dny vůbec nepřibral.Přibíral pravidleně a teď vůbec tak si říkám že nemám tak kvalitní, jinak dost ho mám to jo právě že se mi zdá že to zadní není už tak krémový jako dřív.

In reply to by mawerička

Neboj, určitě to bude ten spurtík - vyžaduje prostě častěji kojit a všechno mlíčko spotřebuje, tak možná proto teď nepřibíral. Uvidíš, že se to zlepší.
Pa :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka