spánek miminka

24.03.2009

zkušenější maminky - poraďte prosím.

Malá má 6 týdnů. Už je pěkně naučená usínat kolem 20 hod večer. Po večerní hygieně si ji pěkně zavinu (natěsno s ručičkama u těla), mám jí v náručí, zazpívám ukolébavky a dávám do postýlky. Během ukolébavek občas plače - ale ne neustále, ale s pauzama. Jako kdyby se potřebovala před nocí uklidnit pláčem. Já čekám, až se trošičku uklidní a dám jí do postýlky (někdy má ještě otevřené očička). Tam si občas taky ještě zapláče ale během 5-10 min této uspávací procedury spinká.

V noci se budí cca kolem 1-2 hod, dám jí napapat, položím do postýlky a hned spinká. To je ještě v pohodě.

Ale pak se vzbudí cca kolem 3-4 hod, to taky ještě v klídku usne. Ale pak se budí co hodina (takže ve 4, 5, 6), já jí dám napít, ale pak už neusíná, ale pořád tak různě odfrkuje a poplakává. Vydržím to vždy většinou tu hodinku (nebo mě to tak vzbudí) no a zasse jí dám napít, a zase nespinká ale poplakává a různě odfrkuje. To vydržím tak do 6, pak s ní už raději vstávám - už nechce spinkat vůbec.

Jak ji naučit, aby spinkala až např. do těch 6 hod? Mám ji třeba násilím vzbudit kolem 11 v noci, aby se napapala a pak spala třeba do 4 a pak se vzbudila až v 6? Nebo ji raději nebudit násilím a čekat, až si to tak nějak ustálí sama?

Je zvláštní, že od těch 20 hod spí nejdýl a pak už se začíná budit po 1-3 hod (jak kdy).

No a ani netuším, jestli teda k ránu plače z hladu (když se budí tak často) nebo prostě už jen nechce spát.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Už jsem ti psala do předch.příspěvku,tak se přidám i sem.To,co popisuješ,úplně znám.Dcerka od 18h proplakala do půlnoci,no apak budila po 1-max.2hoďkách na kojení,vždy hned usla,ale za další hodinu nanovo.No a samozřejmě,že vstávala v 6hodin,nejdéle vydržela do 7!!!Nic jiného jsme do půl roku nezažili,pak teprve vydržela po UM i 4h spát v kuse,což jsem zase nespala já,a kontrolovala,zda dýchá :h: Celou noc nám spala až v roce,ale třeba jsem jen vyjímka,tak snad jsem tě moc nevystrašila.Ale někdy i mně v tom těžkém období pomohlo,když mi někdo řekl,že je na tom nebo byl stejně.
Hodně breku si myslím způsobilo,že měla dcerka hlad,kojila jsem po 1-2hod.Bohužel byla alergická a dr.nám nedovolila UM.Až když jsem po půl roce řekla,že už nemůžu,jen sedím doma a kojím,a že přeci nemůže půlroční mimi jíst po hodině.Dala nám dr.nutrilon pepti na předpis.Ale to už je jiný příběh...

My to máme, že malý měl kolem 21 hod poslední krmení. Za půl hodinky asi usnul a pak se probudil jak píšeš ty po 1 hod., ale postupně se to prodlužuje a teď po 2,5 měsících vstává po 4 hodině. Jenže pak je to docela problém ho nechat znovu usnout. No když usne, tak už jede po těch svojich 2 hodinových intervalech celý den. Občas 2,5 hod. K večeru si říkává někdy častěji.
Asi bych jí násilím v těch 23hod nebudila, ale jestli to půjde dávej jí spát později než v těch 20 hod. Ale to se opravdu časem upraví.
Jak už jsem psala já bych ty hodinové intervali přikládala k růstovému spurtu.
http://www.moje-rodina.cz/miminka/rustovy-spurt

ahojky, kámošce tohle malý taky dělal, byla zoufalá, nevyspaná a dost často na něj chytala nerva, pak přestala kojit a malej se úúúplně uklidnil, budí se jí 1x za noc a ráno vstávají v 7hod

ahojky, no já teda nevím mně se malá budila v intervalech na kojení po třech hodinách, ale taky mi tohle dělávala, mně poprvé celou noc pinala až po umělým mlíku nevím čím to je, samozřejmě aby to zas tady někdo nebral tak ať přestaneš kojit že jo.....některý mrňata prostě do roku celou noc nespí no.....

ahojky, no já teda nevím mně se malá budila v intervalech na kojení po třech hodinách, ale taky mi tohle dělávala, mně poprvé celou noc pinala až po umělým mlíku nevím čím to je, samozřejmě aby to zas tady někdo nebral tak ať přestaneš kojit že jo.....některý mrňata prostě do roku celou noc nespí no.....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky