prasteny napad :-)

23.03.2009

Ahojte cervicci,
docetla jsem se v jedne moudre knizce o tehotenstvi, ze kolem 20tt se da rozeznat podle toho kdy miminko kope, jsetli bdi nebo spi, to je samozrejme jasnacka, a ze by se postupne intervaly mezi spankem a bdenim meli prohlubovat, a ze stejny rezim, jaky ma to miminko v brisku pak bude dodrzovat az se narodi.
A tak jsem se rozhodla, ze si budu zapisovat kdy a jak dlouho jsem citila zretelne pohyby a kdy jen jakesi prevalovani. Byla jsem tim tak zaujata, ze jsem si kvuili tomu koupila pidi diar a zacala vehementne zapisovat. A zapisovala jsem vazne poctive i v tramvaji, pri prochazce, v obchode, v aute, i ve sprse - proste magor! :-) Kazdy vecer jsem pak "namerene hodnoty" prepisovala do grafu v PC.
Abych se v tom lepe orientovala, tak jsem si zavedla dokonce barvickovej system: studenymi barvami jsem znacila, kdy prcek kope -modra barva 10 min v kuse, zelena 5 min, zluta 3 minuty a min. Ruzovou barvou jsem pak znacila, kdy se prcek jen tak prevaloval. Postupne jsem zaradila i barvu oranzovou, a to kdyz se prckovi povedlo kopnout me primo do mocaku. :-)
Takze jsem si na sebe upletla dokovnalej byc, protoze je prcek akcni a mam takovy pocit, ze vlastne zapisovaji porad. Nejdelsi namereny interval mezi kopanim nebyl ani 56 min.
Po ctyrech tydnech usilovneho zapisovani jsem zjistila, ze prcek zatim rozhodne zadny rezim nema a kope si a spi, kdy se mu chce. Takze je cele me mesicni snazeni k nicemu. Asi jsem zacala moc brzo. Tak jsem si rekla, ze toho necham a zacnu znovu (jesstli se k tomu dokopu) az v 30tt.
Mela jste nektera taky tak prastene uzasnej napad????????? :-)

Ahojky,
tak s tím přibíráním jsi mě připomněla přítele..my se sice nevsadili :o) ale přibírá se mnou :o) hehe, kdy si chceme dát pusu a obejmout se, tak se "žďucháme" bříšky...ale přivedla jsi mě na myšlenku..kdo dříve shodí :o) chichi

In reply to by paf

Cauky Pafko,
tak me napadlo (ale rozhodne si za tim nestojim), ze s tim"tehotenskym" pribiranim u chlapu je to stejne jako s muzskymi "porodnimi bolestmi". Verim, ze jsou muzi, kteri je muzou, i kdyz ne tak intenzivne jako zena, citit a vnimat. Proste jak jsou ti nasi muzi tvrdaci (nebo si na tvrdaky hraji), tak jakmile jejich zeny otehotni, tak tak trosku zmeknou (nebo jak to nazvat) a stanou se chte nechte vuci svym zenam vice empaticti a tak trochu podvedome primaji jejich jiny stav za svuj. :-))))
Kdyz nad tim tak premyslim, tak my do sebe s manzelem pri obejmuti zatim dokonale zapadame, protoze muj muz je o neco malo vyssi nez ja, a kdyz si davame treba pusu, tak me brisko zaklesne presne pod jeho pupik, takze jeho bricho jako kdyby klouze po mem. :-) (teeeeda, musim se sama sobe smat, co to tady hnetu za nesmysl).

In reply to by miha

hehe...tak to máte fajn :-) my jsme skoro stejně velcí...akorát mi teď krásně padnou prsa na jeho bříško chichi...
neřekla bych, že je můj přítel moc citlivý :o) chich, ale spíš nepravidelná strava a večerní "nabouchání se"...taky zima..málo pohybu...v létě to půjde dolů..doufám, teda, že i u mě :o)
l

ale doufám, že to není pravda, jinak se po porodu asi zblázním... Už teď jsem jak oživlá mrtvola, protože malej řádí hlavně v noci, kolikrát se mi úplně hýbe celý břicho. Jediný, co ho dokáže uklidnit je, když mi dá na břicho ruku moje máma, to se pak zklidní a je jako andílek. Jenže máma bydlí 30 km od nás a vidíme se tak jednou do měsíce...:-) Přečetla jsem si cos tu psala a strašně mě pobavilo to srovnávání s manželem, kdo víc přibere :-) nechceš přihodit nějaký fotečky? Ale jsi vážně dobrá, že jsi to s tím zapisováním vydržela tak dlouho, já bych měla za chvíli chaos i v těch barvičkách :-)
Jo a jinak jak tu bylo kdesi kýmsi psáno, že se dítě nemá chvoat, když pláče, tak to je podle mě blbost, to funguje až u starších dětí, ale u kojenců prostě ne, vždyť pláč je jejich jedinej vyjadřovací prostředek a jak mají dát jinak najevo, že je jim třeba smutno, nebo moc horko, mají hlad a podobně. Já se budu snažit mít spokojený dítě a myslím, že když ho budu konejšit, tak z něj rozhodně nevychovám rozmazlence. Prostě tyhle názory nesdílím a myslím si, že už jsou překonaný. To jen tak mimo, asi je to taky obhajoba toho, že bych neměla to srdce nechat malýho usedavě plakat.

In reply to by Madla

myslim, ze bych to nenapsala lepe. :-) Ja si nedovedu predstavit, ze mi drobek v postylce place a place, je k neutiseni a ja jen tak nad nim stojim, koukam se na nej a nevezmu jej do naruce, protoze prece hrozi nebezpeci, ze kdybych ho pochovala, tak by si to mohl zapamatovat a pak si vsechno vynucovat placem. Podle me je kazde mimi jine, jedno je jak andilek a jine place od rano do vecera, jedno si vystaci s obrazkem na zdi a jine nechce byt samo a vyzaduje pozornost, bez ohledu na to, jak moc jej chovam a "rozmazluji" si ho tim. Moje mamka vzdycky rada vykladala jak jsem si pri hrani vystacila se svymi prstiky a nepotrebovala jsem ani hracky ani nikoho, kdo by si semnou hral, zatim co ma starsi sestra a pak i muj mladsi bratr si hrat neumeli a porad vyzadovali pri hrani nejakou asistenci.
Ja jsem jen papirove barvickova, vzdycky jsem byla. Moje poznamky, vypisky, tabulky a texty uz od stredni skoly byly duhove barevne. Na drunou stranu na sebe bych si nic duhoveho neoblekla, na sobe mam nejradeji tmave barvy: cernou, vsechny odstiny hnede a smetanove, brcalnikove zelenou, atd....
Fotecku se pokusim prihodit vecer, musim ji nejak orezat, protoze ma draha polovicka chce byt na internetu nikym nepoznana a zasadne inkognito.

In reply to by white_tie (neověřeno)

Kdo vi, treba budes mit doopravy andilka. :-)
Cervici budou prece vsichni andilci, no, mozna trosku rohati. :-)

}:) Ahojik,
to ja bych za chvilku mela zmatek v tech barvickach :o)
Ja jsem zase ruzne na netu cetla, ze to, jak mimco kope v brisku, nema nic spolecneho s tim, jak se bude chovat az se narodi. Ze si dela svuj rezim az se narodi. O spouste miminek v brisku maminka skoro ani nevi, jak malinko kopkaji, a pak jsou to po narozeni mali dablici (dablice) a naopak. Ja doufam,ze to u me platit nebude,jsem v 26tt, ale maly se moc neozyva,hooodne zridka a hlavne v noci. To by pak byl podle toho,ze ted moc nekope,akcni ditko Tak jsem zvedava, jaky bude, az tu bude s nami :)

In reply to by sachmeta

Ja mam to stesti, ze prcka citim docela intenzive a uz od 16tt. Zatim mam pocit, ze semnou prcek pres noc spi, ale nejspis je to tim, ze ja spim tak tvrde, ze jednoduse zadne pohyby necitim. :-) Spis se neustale budim, protoze se mi chce na zachod. Treba i 5x za noc. :-(

Ahojky, tak to by mě nenapadlo... Ale podle mě to tak nebude...to bych musela pak mít extrémně hodnýho chlapečka, co by celou noc spal a budil se zhruba v devět dopoledne :s: Což nejspíš nedopadne :///: Ale jinak gratuluji k trpělivosti :one: ...mě by to asi po týdnu přestalo bavit...nebo spíš bych na to čím dál častěji zapomínala :s:

AHoj, tak takovej nápad jsem u prvního těhu neměla protože jsem chodila do práce a měla jsem jiné starosti. a abych řekla pravdu ani by mě to nenapadlo. Je pravda že když je dítko aktivní v bříšku je i aktivní když se narodí. Soudim tak dle svého syna, který je až hyperaktivní a v bříšku byl taky dosti krutej. Často mě jeho kopance boleli.Ale abych si zapisovala kdy kope a že stejnej režim bude mít až se narodí-to je dle mého názoru hloupost. Miminka se hodně chovají jak ty jim dovolíš. takže když kolem něj budeš pořád skákat a chovat ho, tak bude pořád vyžadovat větší a větší pozornost..Pokud tě to baví tak si to tak zapisuj. ale v bříšku prostě žádnej režim miminko nemá. Ten bude mít tak půl roku po narození - pokud mu budeš režim stanovovat :a:

In reply to by JaMiOn

Cauky, ja taky pracuji a neni to tak, ze bych samou nudou nevedela co delat. Udelat puntik do denicku neni nic tezkeho ani v praci. Problem byl to vecerni prepisovani. Ze to je cele nesmysl vim taky i bez toho, aby me na to musel nekdo upozornil. Napsala jsem to tu spis pro pobaveni ostatnich tehulek. Byla jsem spis zvedava, na kolik je ten muj prcek v brisku akcni.
Souhlasim s tebou, ze se mininka a pak i vetsi deti chovaji podle taho, jak si je kdo nauci. Znam tu obecnou poucku, ze cim vic se kolem minca poskakuje, cim vic se chova, tim vic pak vyzaduje pozornost a doopravdy si mooooooooooooc preji, abych nebyla stejna a abych se dokazala ovladnout - sebezaprit a toho sveho drobecka az se narodi porad jen nekonejsila.... Trosku se bojim toho, ze proste nebudu mit to srdce se jen divat, jak place. A i kdyby, tak to, ze bude prcek uknouranej prece jeste nutne nebude znamenat, ze jsem jako maminka selhala uz od sameho zacatku. Prece ne vzdy za to, ze miminko vyzaduje prilisnou pozornost muzou rodice, kteri o nej maji starost. Dle meho jsou proste miminka vic a mene uplaka, aniz by zalezelo na tom, jak moc jej rodice chovaji a rozmazluji. Ale kdo vi, treba to je uz dopredu jen takova moje vymluva.

ten graf by mě teda nenapadl :s: mě totiž malej kope ve dne v noci a je to čím dál horší a častější, budí mě to i v noci a nejvíc vyvádí když se najím, su zvědavá jak mi dá potom zabrat.
Za pár let ten deníček oprášíš a budeš se rozplývat nad tím, že jsi si ho písala. Přeju pěkný těhulkování :\x:
Lucka a Rudík v bříšku 35.týden :a:

In reply to by Luxil

to mas pravdu, za par let se tomu treba zasmejem. :-) Pritom nejsem zadny analyticka tabulkova povaha. Vubec nechapu, proc jsem se toho tak vehementne chopila. Asi to zacalo tim, ze jsme se s manzelem jednoho dne vsadili, kdo v tehotenstvi vic pribere. A zapisujeme si do PC, kdo ve kterem tydnu kolik vazi. Manzel pribral od pocatku meho tehotenstvi 8 kg, ja 5 kg. :-))))) Ale zatim co, mu uz vaha stoji a se pribiram a pribiram a pribiram...... Krome toho uz zacina jaro, manzel vytahne kolo, zacne sportovat a hubnout a me necha klido pido tloustnou samotnou. :-(

In reply to by miha

já třeba zase v těhu získala totální alergii na tchýni, vždycky jsme si moc rozuměli tak to nechápu ale nemůžu s tím už nic dělat, fakt už to asi nenapravím. S tím přibíráním je to taky hrůza, Míša ze začátku taky kynul se mnou, ale změnil zaměstnání... seděl furt za volantem kamionu ... a teďka si začal chodit na fotbálek a já kynu sama. Mám nahoře 21 kg což je totální hrůza ale já fakt jím pořád stejně a je ze mě hroznej hroch. Sotva funím takže v létě ani nebudu moct do plavek a ještě ke všemu mi hrozně popraskalo břicho a su jak zebra :r: :r: :r: :r: ale snad mi to všechno po narození malého přijde jako prkotina. Už teď plánuju jak se zase opřu do sportu tak se chcu vidět :00:

In reply to by miha

promiň, ale nějak tomu nerozumim. Copak manžel je těhotnej aby se stebou mohl poměřovat kdo z vás více přibere? no asi nejsem takovej srandista a nebo nemám na takové věci čas :a:

In reply to by JaMiOn

muj manzel samozrejme tehotny neni. Coz ale neznamena, ze se ze srandy nemuzeme vsadit kdo z nas dvou pri mem tehotenstvi pribere vic. Cele to zacalo tim, ze jsem po Vanocich, v nejakem cca 15 tydnu prisla za manzelem cela stastna s tim, ze jsem konecne pribrala sve prvni tehotenstke kilco. A on na to, ze co ma jako byt, ze on uz za stejnou dobu pribral tech kilecek pet a ze ho s temi kilecky jen tak nedohonim. Tak jsem se vsadila, ze nejen, ze ho dohonim, ale nez porodim, tak i predhonim.
No taky promin, ale asi nejsi srandista nebo na takove veci nemas cas, nevim. My si proste ze sebe porad delame legraci - treba se spolecne fotime, kdo z nas dvou ma vetsi bricho. Zatim ho ma vetsi porad on, vzdycky ho dokaze tak hezky nafouknout, ale myslim, ze do sedmeho mesice ho predezenu v i tom.
Jinak jsme ale naprosto normali, svepravni a jist nam chutna a na prcka se moc tesime. :-))))))

In reply to by miha

já vám úúúúplně rozumím ;) . O nás moje mača taky tvrdí, že nechápe, jak dva takoví šílenci mohli počít dítě a kdo ví, jestli bude normální, když má rodiče blázny, prostě jsme veselé kopy. A co má být? Smích prodlužuje život. :one: My jsme se s miláčkem rači nesázeli, protože bych musela zaručeně prohrát a to já nerada, ale taky ze začátku těhu vypadal těhotněji než já :s: Teď už jsem ho dohnala, navíc nastoupil do nové práce, bude pracovat jako kameník a tam se dost nadře, takže do léta bude 100% samý sval a šlacha a já kýbl sádla :s: :s: :s: Jo a mimochodem, jestli má ta Tvoje knížka jen zpoloviny pravdu, tak po porodu brzo umřu na vyčerpání, protože ta moje čertice dělá v noci takový alotrie :\x: :\x: :\x: a navíc mě pravidelně budí kolem 2 hodiny na čurání... no děs. A přes den je to ještě horší. Dělat grafík jako Ty mi přijde zbytečný, neměla bych tam totiž skoro žádné pauzy a brzo by se mi vypsaly pastelky :s: :s: :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka