Cisar

18.03.2009

Ahojky,uz to tady probehlo zrejme hodnekrat,ale ja k tomuhle tematu toho moc nenasla a tak jsem vas chtela poprosit o dojmy z cisarskeho rezu.Mam naplanovany cisar a chci se vas zeptat na dojmy,jak ze spinalu,tak z celkove narkozy,jaky to je,jelikoz se nemuzu rozhodnout,poradte,citili jste neco,jak to probiha,boli to pak moc?Dekuji za kazdou odpoved :k:

Kliknutím vložíte smajlíky:

me to po cisari bolelo strasne prvni den druhy den majinko min..ale 3den ok..jasne ze pri zapinani svalu brisnich je to hruza ale da se to vydrzet a naucis se si ulevovat...radsi nez 13h chcipat pred porodem radsi 10x cisar..muj pripad..kazdy to ma jine..uplne kazdy...Babeta Šlingrová

Ahoj, i já ti řeknu svůj zážitek, takže jelikož malá nesestupovala tak jsem musela podstoupit taky císaře.Každý říká, že na bolest se zapomene, ale já si ji dokážu živě představit i teď a to mě nic nebolí. Když jsem se dozvěděla, že mě ho udělaj tak jsem byla docela ráda, protože jsem žila v naivní představě, že to nic není. Klistýr mi nevadil - podle mě to nic neni. Měla jsem celkovou narkózu, takže jsem nic necítila za to to probuzení to bylo hrozný. Probudila jsem do šílené bolesti břicha, bez injekcí to vůbec nešlo. Kapačky jsem měla 2 dny a tu zavedenou cévku na moč taky 2 dny. První vstání byl fakt horor vůbec jsem nemohla vstát jak to šíleně bolelo ale samozřejmě jsem to dokázala, ale bolestí jsem hned omdlela. Asi tak třetí den mi to začlo hnisat - měla jsem tam 2 dreny. Pořád jsem chodila taková shrbená, protože mi to šíleně bolelo. Když mi po týdnu pustili domů tak to bolelo pořád jak čert, sotva jsem ušla 200metrů s kočárkem, tak jsem se musela vrátit domů protože se mi dělalo zle od žaludku. Tyhle bolesti mi trvali přesně 5 týdnů a 5 týdnů mi to hnisalo. Kdybych si mohla vybrat tak bych rozhodně chtěla umrtvit už jen od pasu dolu, protože já po té narkoze měla týden šílený poťáky, že jsem se musela za noc i 4x převlíct. Doufám, že jsem tě neviděsila, nikoho neznám kdo by měl tak strašný průběh jak já a nikoho komu by to tak hnisalo. Docela mi pomohlo se vypsat a podělit se s někým o svůj zážitek. Přeju ti ať ti to nebolí a jsi brzo v pohodě a i kdyby ti to bolelo tak se neboj ten malý uzlíček ti to pomůže zvládnout.

ahoj, ta já měla též plánovaný a ze zdravotních důvodů jsem musela mít celkovou narkózu....já jsem byla ve Šternberku takže po císaři mě dali na pokoj kde jsem byla i s Anetkou a přítelem a pak mě rovnou odvezli na šestinedělí ale asi po 15 minutách zamnou chodili a pořád mi prohmatávali břicho:-( byl to hnus.....to první vstávání je nejhorší myslela jsem že to bude můj konec, týden jsem se pořádně nemohla narovnat ale na bolest se zapomene neboj..... :a: myslím si, že ten kdo si myslí že je císař lepší jak normální porod tak to si já nemyslím, u normálního další den vyskočíš a jsi v poho celkem i když si třeba nemůžeš sednout ale po císaři nejmín týden bolesti úmorné a pak to taky cítíš, já to cítila tak měsíc to břicho fuj fuj a to jsem neměla komplikace, kámoška ta byla v Ol. na císaři a tam dávají jen ty motýlky a jí se ta dostal hnis tak ještě jí to pak na etapy vymačkávali - já měla samovstřebávací stehy a pohoda....tak držím pěsti

Ahojky, já skončila císařem neplánovaně, nějak ze mě prcek nechtěl, takže už to bylo poslední řešení. Jinak mě 2 dny před tím vyvolávali porod, takže já jsem už byla totálně použitá.............. Nepříjemný bylo cévkování, ale já jak řikám, už byla hotová, takže mě to jen dorazilo. Nejdříve mi zkoušeli napíchnout záda, kvůli částečné narkóze, ale to se jim u mě nepodařilo. Takže přišla celková narkóza a z tý si samozřejmě nic nepamatuji. Jinak mě z nemocnice pustili 5 den po operacnim dnu. A už jsem byla naprosto v pohodě. Nezdá se to, ale strašně rychle se to hojí.
Tak držim palečky a neboj se toho, každý den se to strašlivě zlepší a daj ti něco proti bolesti.

a nez znova zazit ten hnusnej boj zda se otevru nebo ne radsi znova cisar..uspali me a bylo..druhy den to bolelo jako cert ale lip mi bylo kdyz jsem se rozhejbala..priste pokud si po tomhle rozmyslim dite chci zase cisar..pokud do 5h neporodim normalne tak si ho vyrvu..jinak chcipnu..chi..Babeta Šlingrová

Ahojky, tak já rodila císařem, ale neplánovaně. Po mooooooooc dlouhém porodu Viktorka pořád nesestupovala, tak se na to vrhli. Měla jsem zavedený katetr v zádech, protože jsem už předtím požádala o epidural, takže nebyl problém mě řezat při vědomí. Je to divný pocit, nebolí to,ale cítíš, že se v tobě někdo hrabe. Ale oni tě rozptylují, kecají s tebou a tak. Pak ti hned ukážou miminko, to je suprové, pak ho jdou očistit a ty slyšíš, jak pláče. A pak ho vidíš i zabalené. Krásný pocit. Je pak i super, že ti ten katetr nechají a a přes něj ti dávají utišující látky proti bolesti, takže žádné injekce. Do celkové narkozy bych nikdy nešla (pokud bych si teda mohla vybrat). Mooooooooc doporučuju spinal!!!!!!!!!!!! Můžu se zeptat, proč jdeš na císaře?

Ahoj,
tak já měla taky plánovaný císař.V pondělí mě přijaly v úterý ráno mi udělaly císař a v sobotu jsme jely domů.Jinak jsem měla spinál.Cítila jsem jen takové tlaky na břicho jak malou vytahovaly jinak nic.Šití je trochu delší,tak jsem dostala do kapačky oblbovák,ale malou jsem olíbala ještě na sále při šití,takže jsem nelitovala že jsem neměla narkózu pač jsem malou hned viděla a pak hned i po tom co mě převezly na pokoj ze sálu.Po císaři jsem pak ještě asi 3hodky celej spodek necítila.Pak jak to přicházelo k sobe tak jsem cítila trošku bolest v podbříšku,ale čekala jsem že to bude o dost horší.Nejhorší je asi první postavení po těch 12-ti hodinách a rozchození.To je teda mazec,ale dá se to zvládnout úplně v pohodě.Ten prcek za to rozhodně stojí.Jinak dávají jak si řekneš injekce od bolesti,ale já si je nebrala pač to nebylo tak hrozné a chtěla jsem ty bolesti mít za sebou.Taky jsem měla dost strach z injekcí do břicha co dávají ráno a večer po dobu v porodnici kvůli embolce,ale sestřičky byly moc šikovný a nic jsem necítila.Dokonce jsem se na ně i pak těšila :///: Držím moc palečky :girl: A přeji hodně štěstí :girl:

Ahojky!! Tak já jsem po císařském řezu tři a půl týdne- a dojmy?? V celkové narkóze jsem nebyla, pocity u toho hodně zvláštní, takové škubání a tahání, když vytahovali malého..hodně zvláštní, měla jsem pocit, že mi vytáhnou i něco navíc.. :///: :s: :s: ..jinak co se týče celkové narkózy- ptala jsem se na ni v nemocnici a řekli mi, že už ji ani nedávají-ale to bylo u nás v Porubě..no a já byla taky ráda, že jsem celkovou neměla- malého mi za chviličku ukázali..jen co ho zvážili a změřili, tak mi ho přinesli ukázat a položili k hlavě...tak jsem si pobrečela..ovšem vysmrkat se bez břišních svalů je prakticky téměř nemožné :s: :s: :s: - vyzkoušeno ..jinak po císaři to pak bylo celkem v pohodě..pár hodin bylo nepříjemných- když všechno přicházelo k sobě a ten pocit, že nemůžeš pohnout palcem u nohy.. ale co se týče bolesti- první den po císaři jsem měla něco od bolesti, ale pak už ne.. co nejdříve jsem se snažila sama bez pomoci posadit, rozhýbat se, aby to příliš neztuhlo- dalo mi to sice hodně zabrat, ale pak to stálo za to- nepotřebovala jsem pomoc a zvládala všechno sama..jinak všechno bez problému..jediné, co mi bylo krapet proti srsti byla hadička na moč.. ale toť asi vše..jinak samozřejmě co je třeba, tak moc nenamáhat břišní svaly a při vstávání a kýchání je třeba si trošku tlačit na jizvu..ale to Ti určitě všechno řeknou.. tak snad Ti to k nečemu bude.. :) :a:

Ahoj, tak ja jsem rodila cisarem v unoru, takze zazitek pomerne cerstvy. Vybrala jsem si pouze lokalni umrtveni, abych videla hned dcerku a mohla se o ni hned starat. Porod jako takovy docela sel, nic moc necitis, neboli to, jenom takove tlaky kdyz vytahuji miminko. Boli to kdyz zacne jizva prichazet k sobe a taky stahovani delohy me desne bolelo. Na JIPce jsem byla asi 35 hodin a pak me prevezli na sestinedeli. Prvni vstavani je teda sila, ale musi se co nejdriv. Pomaha pri tom myslet na miminko, protoze jenom kdyz vstanes budes schopna se o nej postarat. Jizva me pak bolela asi 3 týdny, ale ne nijak moc. Snad jsem te moc nevydesila.... :) Neni to nic hrozneho, ale je fakt ze to muzu rict az ted, kdy uz to neboli. Jeste pred 3 tydny jsem si to nemyslela... g.

já rodila císařem neplánovaně a kdyby to šlo domluvit a ušetřit si ty dlouhý hodiny před tim, tak bych neváhala. :) Měla jsem píchlej epidurál a porod nepostupoval, tak jen připíchli a řízli. Podle mě je to dobrá volba. Nezatížíš narkózou miminko, jsi při vědomí, takže o všem víš, jenom necítíš bolest. Mě praskla v pátek ráno voda, bolesti přišly až večer a v sobotu v půl jedný se pro to rozhodli. Davídek byl během dvaceti minut na světě, z toho patnáct čekali, až zabere injekce. :) Ničeho se neboj, budeš pak na JIPce, daj Ti do kapačky něco proti bolesti a pak je děsný vstát z postele, ale uděláš to, protože chceš za prckem na oddělení. ;) Přijde Ti to hrozný, ale věř tomu, že každej den je to o sto procent lepší. A navíc, to maličký Tě potřebuje a je všechno tak nový a vyčerpávající, že ani nebudeš vnímat svoje bolístky. Přeju Ti hladkej průběh a ať máš mimi brzo u sebe! :a:

Ahojda,byla jsem na císaři,byla jsem umrtvená od pasu dolů.POZOR nechci tě strašit,ale já se poblinkala,a pak jsem 4hodiny necítila nohy,ale když přicházely k sobě,tak to hrozně bolelo.Bylo ale krásná vydět hned mimi,akorád je to dosti divný pocit když ti ho vyndávají z bříška, a ještě divnější je vyndávání placenty.Uvidíš sama,Přeju ti hodně odvahy :\x: :qu:

In reply to by Rendulik

Neboj, neucítíš!! Určitě!! A doporučuju epidurál.. opravdu stojí za to toho drobečka vidět hned!!! Jinak klystýr nevím, jestli je povinný, ve většině nemocnic je to dobrovolné- ale nevím, jak u plánovaného císaře- ale i kdyby Ti dávali na výběr, tak určitě doporučuju hlavně u císaře- především z toho důvodu, že se hned po císaři nebudeš muset trápit na záchodě- chviličku trvá než budeš moct břišní svalstvo používat jako předtím..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky