Větší mimi v bříšku

16.03.2009

Ahojík, tak jsem v pátek byla na kontrole, a doktor mi řekl, že je malá o týden větší, nejdřív jsem myslela, že se pohne s termínem porodu, ale nene,.. prostě mám v pupíku obříka :s: Tajně jsem doufala, že mimi bude po otci, ale fakt asi převládají moje geny, 1. je to holka a 2. v naší rodině se rodí větší děti .. Odhad doktora je, že porodní váha asi 3800 g :girl: co nadělám, hlavně že je holka zdravá a tímto tedy asi přestávám pokukovat po mini velikostech.. z těch nejspíš vyroste rychle.. uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. :/;x:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Na testech to byla pohoda, ač nemám ráda odběr krve, tak jsem hned poprosila, že v leže a ukázala odkud... žíly už mám rozpíchané z dřívějška z nemocnic.. :s: a až na to čekání pohoda, ten půllitr se dal vypít, já to raději vypila rychle. No, ale pak jak jsem dojela do práce tak jsem byla jak vymazaná.. prostě zpomalené reakce.. zralá tak akorát do postele.. tak jsem si uvařila kafe a zlepšilo se to a pak jsem byla ráda, že jsem utíkala po 4 hodinách domů. Výsledky budou v pondělí.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

A stejně to bude asi cvalík, .. můj brácha měl 4,2 kg a otec dítěte ještě víc... já jsem z dvojčat, tak to se nedá brát.. No, bude to každopádně zajimavé :c:

Buď v klidu, nám na 3D řekl, že jsme o dva týdny větší! :-) (já měla jako malá 4.20kg, tak asi bude po mě.. :-) )

A jak to závisí s těhu cukrovkou??? Já se dneska objednala na čtvrtek na vyšetření, .. tak se uvidí, snad to bude vpohodě, ale sladké papám, a chutě od začátku na sladké, na kyselé ani náhodou..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No, tak to jsem fakt zvědavá, jak dopadnu.. v pátek jsem měla vyšší tlak než normálně, ale doktor nic neříkal, a u moč B + tak nevím, zda tam nebyly bílkoviny, neřekl nikdo nic, já si toho všimla až doma. No a jinak, vypít nějaký blevajs, je pro mě asi menší zlo, než odběr krve, u mě to je klasika, abych se tam nesložila, nebo neomdlévala, tak lehnout, a nekoukat. A to jsem jako mladá koukala pod ruce jak to napichují a teď jen předsatva že jehla zajíždí do kůže, tak je mi hrozně.... Tak si asi se mnou užijí a snad tam mají prostor, aby mi krev braly v leže. No, snad se po tom dovrávorám do práce. No a mě řekli po telefonu, že normální pitný režim, ale níc slazeného, jen nalačno.. a domácí mi dneska řekla, že jí řekli, že nalačno a bez pití má přijet.. Tak co tedy? Doufám, že se nic nestane, když se napiju vody, já piju i během noci, když mám žízeň.

Mě to ve 26. týdnu na 3D ultrazvuku také řekli. Termín se zatím neměnil. Čekám na ultrazvuk v 31. týdnu, jsem zvědavá, jak dopadne měření.

In reply to by Judita

Já na 3D nejdu, nemám nazbyt finance.. :) tak se asi nechám překvapit jak se to bude vyvíjet, ale asi fakt omezím cukříky.. chutě na koláčky a sladké mám často.. No, budu to muset přehodnotit.. a omezit.. :) nerada bych, aby mě malá potrhala jako moji mamču brácha.

In reply to by lilian

Já jsem měla 3D zadarmo, chodím sice k českému lékaři, ale v Německu. Napsal mi doporučení. Ale zase si musím platit jiné věci - vyšetření plodové vody, test na cukrovku, atd....
Díky bohu, všechna vyšetření vyšla OK. Posledně mi řekl, že takové výsledky všech vyšetření jaké mám já, by si přál u všech žen, a to i u těch netěhotných. To mě samozřejmě moc potěšilo.

In reply to by lilian

To jeste bohate stihnes ovlivnit porodni vahu :) preci jen se lip porodi 3,8 nez 4.3 kg treba...
hele, ja bych penize mela, a na 3D nechceme vubec, staci na z genetiky fotky, treba nam dovoli si to tam natocit na fotak/mobil, nam se ty 3D obrazky nelibi - vypadaji jak male mrtvolky, jeste ta hneda/cerna barva, pusobi to na nas morbidne a ne vesele, takze pro nas zbytecna utrata, staci pohlavi a ze ma vse vyvinute, a pak se jen tesit a cekat :)

Ahoj, mam drobnou radu, abys nemela obri plod, ktery se špatně rodí... (těhu cukrovku nemáš?) mají se omezit sacharidy jen na nejnutnější a to v podobě celozrnného pečiva, těstovin; bílé pečivo a koláče, sladkosti - to lze zcela vyloučit z jídelníčku, mimi tohle chybět nebude, důležité látky si bere z ovoce a zeleniny, masa, vajíček. Tchýně měla v prvním těhu strašný chutě na bílé pečivo, rohlíky a chleba, a syn se ji narodil přes 4kg, dr. ji to tehdy vyčítal, že musí odolávat těm sacharidům, a pak s dcerou to dodržela a narodila se 3kg, přitom jsou si oba dost podobní - stejný typ kostry atd.
Po tobě být malá může, ale že je holka má po tátovi, dal ji spermii X.
Hodně štěstí a šetrný porod! :)

In reply to by Kašíkus

Tak to nevím, zda ještě pozastavím, je fakt, že na kyselé jsem chutě rozhodně neměla, spíš právě naopak, na sladké a koláčky atd.. díky za radu, začnu omezovat sacharidy, aby malá nebyla při porodu veliká až až.. můj brácha měl porodní váhu 4,2 kg.. tak by mě to asi čekalo taky :s:

Ahoj Lili, tak to jsme na tom podobně. Mně Dr. na velkém ultrazvuku ve 20tt řekl, že termín je podle velikosti o 5 dní déle než podle PM. Ale na 3D asi o 4 týdny později už nám jiný Dr. říkal, že mimi je vzhledem k termínu dle PM velké. Tak jsem na to taky zvědavá. Dcerku jsem měla při porodu jen 2,27 kg ve 35tt, tak mi to Matyášek teď chce asi vynahradit. Jsem zvědavá na druhý velký utz. Přeji hezký zbytek těhulkování. Papa Helča

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka