(nejen)CERVICI 2009 - TVRDNUTI BRISKA - Mg - PROSIM RADU

14.03.2009

Ahojte holky moje,
zase k vam jdu s prosbou ;) Jsem ve 26tt a chtela jsem se zeptat komu tvrdne brisko, jak casto a kdy hlavne? Jestli berete magnesium a v jakych davkach a jak?
Jelikoz ja beru magnesium tbl. 3x1 dostala jsem ho ve 23tt na bolest nohou, brisko mi netvrdlo... Ne nijak zvlast, treba 1x denne. No ale vcera jsme se s pritelem mazlili a ja mela orgasmus...pri nem brisko ztvrdne to je jasne. Potom mi jeste parkrat ztvrdlo, ale dneska rano uz mi ztvrdlo 3x... a to jednou kdyz jsem sla s plyn mocakem na WC, podruhe kdyz se mi tam prcek prekulil a po treti taky proste ztvrdlo. Neboli me, prcek krasne kope...ale presto me to trosku vydesilo.
Jsem v Anglii...kdyz mi doktorka v CZ predepisovala magnesium rekla mi, ze si muzu zvednout davku az na 3x2tbl. takze jsem premyslela, ze bych si ji zvedla a proto jsem chtela od vas poradit...tady je to zdravotnictvi na tohle desne, nikdo vam nic nerekne... Mam si je teda zvednout rovnou na 3x2tbl a nebo treba zatim staci 4x1?
Beru MAGNESIUM LACTII 0,5tbl.... jinak jsem nemela nijak problem s tvrdnutim briska, jo obcas mi ztvrdne treba 5x za cely den, ale ted po tom orgasmu me to vydesilo...mozna je deloha podrazdena a zase se da do normalu behem par dni...
Co by jste rekli?

Omlouvam se, ze je to tak dlouhe, ale jsem v Anglii a tu je to zdravotnictvi vazne na prdlacku, tak prosim kdo vite, ci mate zkusenost poradte mi....
DEKUJU MOC VSEM :c:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj holky, no co tu čtu tak jsem asi divná, ale mě netvrdne bříško vůbec. Netvrdlo mi ani při prvním těhu-to až tak týden před porodem. Teď jsem ve 25tt a vůbec mi netvrdne...je pravda že na nějaké pozorování bříška nemám moc čas. Lítám po bytě a stále něco řešim se synem-tak jestli je to tím? ale když se dám do klidu-večer u telky když kluk už spí, tak tvrdnutí taky necítim. Nechci říct že bych po tom toužila, ale tyhle články ohledně tvrdnutí tu čtu denně několikrát a tak jsem se rozhodla sem napsat. No asi jsem mimozemšťan :s: :a:

In reply to by JaMiOn

Ahojky já bych řekla že jsi ta šťastná. Já na pozorování sebe také nemám čas. Chodím stále do práce. Vstávám ve čtyři. V půl páté jsem v práci tam běhám za pultem a v práci končím okolo třetí hodiny + pracovní soboty i neděle. Doma musím zvládat domácnost. To tvrdnutí je prostě cítit i když si na břicho nešahám a je mi to celkem nepříjemné. Byla bych ráda kdybych nic takového neměla. No zase jsem ale neměla žádné jiné těhu příznaky ani bolavá prsa ani žádné nevolnosti ani žádné divné chutě a tak asi nemůžu mít vše ok. Tak pa pa

Ahojky, pokud ti netvrdne 10x denně, tak je to v pořádku. Mě tvrdne tak 2-5x za den a to je prý normální.

Ahoj,mně začalo tvrdnout bříško až teď v 18tt. A tvrdne mi taky dost často. I v klidu. Doktorka mi řekla,že je to normální.

Ahoj mě tvrdne bříško od 17tt a to několikrát do hodiny i v klidovém stavu a při námaze více. Teď už jsem 24tt a tvrdne mi stále. Brala jsem Megnesium lactaci 4x1 tabletku ale v 19tt jsem byla na odběru plodové vody a dávku mi zvýšili na 4x2 tabletky. To prý je max. co těhulky smí. Bříško mi tvrdlo i přesto a tak mi to můj lékař nechal. Až minulý týden mi řekl že to malinko zredukujem abych toho nebrala tolik. Takže teď už si beru zase jen 4x1 někdy i méně protože zapomenu a stejně to u mě nějaký efekt nemá. Jo jen je po tom prý rychlejší stolice. Jelikož ale v těhotenství trpím spíše na zácpu tak mi magnesko spíše pomáhá :j) Na tvrdnutí už jsem si zvykla a jelikož se to ani trošku neprojevuje na čípku (jsem na kontrole každých čtrnáct dní) tak myslím že je to u mě prostě normální.

In reply to by Kačka2

Ahojky,
dekuji za radu. No tak ja asi ted na ten tyden nez pujdu v CR ke sve doktorce ho budu brat 4x1tbl denne a pak se poradim s doktorkou co a jak. Kdyby samozrejme neco,tak bych jela tu do nemocnice.
Beru stejne magnezko jako Ty jen jsem to blbe napsala.
Myslis, ze teda kdyz to o tu tabletu denne zvysim, ze to bude v pohode?
Brisko mi netvrdne tak uuuplne casto, ale nejak me to dneska vystresovalo. Myslim si, ale ze to mam podrazdene po tom vcerejsim orgasmu.

In reply to by mufca

Já myslím že Ti tabletka navíc určitě neublíží. Jak jsem psala můžeš jich mít na den 8tabl. Ten orgasmus určitě udělal své. Dělohu prokrví a určitě jsi cítila jak v ní pulsuje krev. Však ono se to zklidní. Uvidíš že to bude v pohodě

tak já mám problémy s tvrdnutím od 15tt (teď jsem 28tt),to mi tvrdlo tak 5x denně a brala jsem 3x2tbl magnézka, ale tak po měsíci jsem z něj začala mít průjem a tak jsem si to sama snížila na 3x1tbl a bříško začalo tvrdnout až tak 10x za den, v noci i v klidu. Takže jsem z toho byla taky vyplašená (měla jsem strach z předčasného porodu) a šla k doktorce. Dr. mi udělala vyšetření, jestli nemám nějakou infekci, ale nic nezjistila. A od té doby se to nějak samo uklidnilo a teď beru pořád 3x1tbl a bříško už tvrdne jen tak 2x za den. Zkus si tu dávku zvýšit a uvidíš, jestli ti to pomůže, jinak bych asi raději šla k doktorovi. :a:

In reply to by markeet

24.3. mam v CR poradnu, tak to doktorce urcite reknu a kdyby neco tak urcite hned tady jedeme do nemocnice, i kdyz teda nevim jestli by se mnou neco udelali, oni tu maji takovy divny pristup. Takze myslis, ze ho na 4x1 muzu zvednout? Nebo to mam rovnou zvednout na 3x2? A jeste jen kdyby naz 4x1 tak v jakem asi casovem rozmezi to mam brat?
Silene otazky, ja vim... ;)

In reply to by mufca

já bych si vzala rovnou 3x2, myslím, že tím ničemu neublížíš. A jestli ti to dr. taky radila, tak se asi nemáš čeho bát. V jakém časovém rozmezí ho brát to opravdu netuším :? (třeba ráno 2tbl a pak po jedné) myslím, že na tom tak nezáleží :a:

ahojky,tak já už jsem sice maminka,ale není to tak dávno co jsem měla ještě bříško(6 týdnů) no a taky jsem měla problémy s tvrdnutím...dr. mi říkala že mám co nejvíc odpočívat,ale i třeba při ležení mi ztvrdlo,no prostě jsem mohla a nemusel anic dělat a ztvrdlo mi břicho...to se děloha stahuje a připravuje se na porod,takže se nemusíš bát...ale dr. mi řekla pokud bych to měla víckrát jak 15 x za den,tak musím k ní jít...tak si to radši počítej,ale pokud to máš fakt tak max do 5 x za den tak je to pohoda...a magnesko jsem brala v nejvyšší dávce 4x 1 za den...víc už jsem ani nemohla,tak nevím jestli bys to měla takhle zvyšovat..jo a jinak jsem přenášela 2 týdny,ale nebylo to ani tak tím braním magnéska jak debilní doktorkou,která smi blbě spočítala termín..takže taky zdravotnictví tady není nijak zvlášť dobré..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka