Vyšetření plodu v 12tt na 3D

13.03.2009

Ahojky holky,

tak v úterý jsem byla na kontrole a vše v pořádku docela...víc jsem psala už dříve ale vrtá mi hlavou jiná věc...Doktor mi řekl,že můžu jít na nějaké vyšetření do brna na 3D ultrazvuk v 12 tt ale že to stojí 1400...nevím moc co to je za vyšetření,byla sjem docela zmatená a tak to šlo jedním uchem tam a pak ven...poradíte mi některá?
Jinak na další kontrolu jdu ve 14 tt ke svému dr a prý mě bude zase dělat ultrazvuk a dělat jakési odběry a tak

Ahojky Jajuško,kukni na http://www.prenatal.cz/,tam dělají vyšetření na vrozené vady.Je to v Brně na Veveří a jsou tam moc šikovní.Já tam byla ve 12tt(ted jsem 14tt),je to vyšetření NT+ a biochemický screening na vrozené vady.Odeberou ti krev,podle hodnot volného HCG se zjistí možné poškození plodu.A na UTZ se zjištije šíjivé projasnění a přítomnost nosné kůstky,to jsou hlavní znaky pro Downův syndrom,u něho není nostní kůstka a je vysoké šíjové projasnění.Vůbec bych nehleděla na to,že se to vyšetření musí platit,hlavní je zjistit,že je mimoušek v pořádku.Nechci strašit,ale v poslední době je těch postižení strašná spousta.Pořádně si to rozmysli a objednej se zavčasu,dělají to každou středu od 10 do 13tt.

Ahoj Jajuško, já jsem se tam dneska objednala, včera mi to doporučila na kontrole doktorka, jsem 10+3 a jedu tam v pondělí na odběry a objednají mě na ultrazvuk, už na tom bylo hodně holek, sice se to platí, ale snad potom budu trochu klidnější, hlavně aby testy dopadly dobře. Jestli chceš tak mrkni na tyto stránky třeba ti to řekne víc je tam i kontakt pokud nevíš číslo nebo adresu. www.petr-polak.cz :a:

to vyšetření, které Ti doktor nabídl je na odhalení případných vrozených vývojových vad. Vezmou Ti krev a půjdeš na UTZ a a z krve podle hodnot určí pravděpodobnost postižení. Na podobné vyšetření půjdeš kolem 16tt, tzv. tripple testy, ty jsou zdarma, ale velké spoustě maminek dopadají blbě a pak jsou z toho nervózní, proto je lepší jít na ten placený test, který je přesnější a spolehlivější. Já jsem na něm byla, dopadl dobře a pak ty tripple testy dopadly špatně, ale Dr. mě udělal velký UTZ a řekl mi, že vzhledem k tomu, že mi ty první testy ve 12tt dopadly dobře a že jsem mladá (23let) tak by to neřešil. Protože potom bych už mohla jít jedině na odběr plodové vody a to bych určitě podstupovat nechtěla. Takže být Tebou, bych na ty testy šla.
Některým maminkám to Dr. ani nenabídne a ony jsou pak rozhozené z toho, že jim ty druhé testy dopadly blbě.
Doufám, že jsem Tě nijak nevyděsila. Je to jen na Tobě.

In reply to by Tomasci

takže doporučuješ?Já stále nevím...každý mi říká,žeto je brzy. My ani možná nebudem chtít vědět co čekáme,hlavně aby to bylo zdravé. Jinak jsem taky mladá,je mi 21 :)

In reply to by Jajusskaa

no, jednak si myslím, že Ti pohlaví ani neřeknou, to je příliš brzy a hlavně se to už nedá opakovat, že by jsi si vzpoměla později, že na to chceš jít, tak to už nejde a pokud Ti jde hlavně o zdraví miminka, tak tam se právě dozvíš, zda bude zdravé. Není to 100%, ale to skoro žádné vyšetření, snad kromě té plodovky.
Já, když jsem na tom vyšetření byla, tak doktorka ani nědělala 3D UTZ, ale jen normální, aby miminko jen přeměřila. Takže si nemyslím, že by tím mohla nějak poškodit plod.

To budou ty testy co nejsou hrazené pojištovnou.Holky tady psaly,že jsou přesnější.Ale bohužel se musí platit.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky