10 měsíců - jídlo, pití?

13.03.2009

ahoj, prosím o radu, co jedí vaše desetiměsíční děti a co pijou? já pořád kupuju čaj sunárek a ty šťávičky, ale je to drahý jako :pig: tak mě napadlo, co dávat obyč. čaj? ovocný? (popř. jakou značku.?) malíá pije jako "duha" denně tak tři flašky. a co jídlo? dr. mi říkala, abych začala dávat naše jídlo, bez koření.

A co takhle odštavnit jednu mrkev a půl na půl naředit vodou..ale já špíš zvykám na vodu..mám bude 9. měs.
Granulátové čaje nejsou vhodné..kazí se po nich zuby..i když ještě nejsou..proto je lepší sáčkový dětský čaj..

Ahoj,tak já dávala i černý čaj i dětský a távičky jen málo doktor mě řekl,že pak ve dvou letech by měl zkažené zuby i s drshého čaje hippu.Tak to střídej.A k jídlu polévky,omáčky s rýží i těstovinami,knedlík,bramborovou kaši atd..a k večeři krupicovou kaši nebo ty dětské co prodávají,jíme vše lžičkou už dlouho. :ww: Markéta

In reply to by Markéta Samcová

já mám krupic.kaši instantní a tam je psáno až od roku, ale to by nemělo vadit nebo jo? no a jídlo jí na kousky? já zatim pořád mixuju, ale ne uplně jen tak trošku, aby tam byly kousky. ty šťávy pije málo, ředim jí je 2x tolik vodou a čaj pije sunárek a tam neni obyč cukr, ale ten přírodní, zuby čistíme 2x denně :-) taKY JÍME lžičkou, už od 4. měsíce, co dostala prvně kaši, flašku má akorát na pití, protože neumí pít z toho učícího hrníčku, a sunar nepije už vůbec ,ten čaj půjdu koupit, tohle by mě zruinovalo :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ředíme jí je, dáváme tak 1x týdně, lahvičku má na 2dny třeba tu od hami a napadlo mě, co kubík? kdy se smí dávat nevíš? káťa je dobrej strávník, zatim jí všechno, ale čekám kdy to přijde-četla jsem,že se to stává v tomhle "věku"

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

kojila jsi? já do půli roka a potom vou nechtěla, měla fenykl.čaj a pak nechtěla ani ten a to nic jinýho neochutnala! mlsoun jeden

a co se týče jídla? ráno dostává mlíčko, k obdíku papání ze skleničky, po spánku bud zbytek ze skleničky co nedojedl z oběda nebo přesnídávku se sušenkami, někdy mu dám taky chleba se sýrem či máslem, k večeru pak kaši a na noc zase mlíčko....Jelikož nevařím takové ty klasickké jídla, nic jihého mu nedávám...Ale kdybych vařila...asi už by se cpal rajskou, bešamelovou, kuře na paprice a jiné omáčky s knedlíčkem nebo těstovinami.

ahoj, našemu marcílkovi bude také 10 měsíců. Měla jsem stejný problém s čaji, jsou drahé a hlavně plné cukru. Zašla jsem tedy do lékárny a koupila obyčejný sáčkovaný čaj...Stojí asi 50 Kč a je tam 20 pytlíků. Což nám vyjde tak na 14 dní určitě...Vždycky ho trošičku osladím a je to. Musím říci, že malému moc chutná a já jsemráda dosti ušetřím ;)

In reply to by Luccinka

to dáváš ovocný nebo ten bylinnej? ten nehce :-( a pije ještě sunar?Káťa nechce žádný mlíko, chci dávat už normální mlíko, kdy budete dávat vy?

In reply to by Kateřinka25

dávám ovocný, mají dost druhů a malej je fakt pije asi jako náš táta pivo :D...Jj, pije hami mlíčko, to mu budu dávat tak do dvou let...Normální mlíko nedoporučují do 3 let věku kůli možné alergii na bílkovinu kravského mléka...takže já určitě počkám do těch 3a pak bude dostávat kakao, ale o to se už postarají ve školce ;) k snídani:)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka