Žárlení staršího

12.03.2009

Ahojky mám dotázek hlavně na maminky dvou a více dětí. Je to 14 dní co se nám narodila dcerka a já mám od té doby pocit, že jenom peru. Ale ne jenom na malou, ale hlavně na Danečka. Je možné, aby se dožadoval pozornosti tím, že schválně špiní prádlo? Všímám si ho, mluvím s ním, hraju si s ním, objímám ho, hladím, neřekla bych, že ho zanedbávám. Na malou je taky hodný pusinkuje ji a hladí. Jsou mu tři a půl. Setkala se s tím některá taky? A za jak dlouho to přešlo? Děkuji za odpovědi.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj holky! Tak také přispěji troškou do mlýna. Naší starší budou 3 roky v červu a malému teď bude měsíc. A Lucinka dává najevo zřejmě žárlivost tím, že odmítá tchýni a absolutně neposlouchá ji ani mamku. Měla jsem je tu na výpomoc po císaři. Když jsme sami, je hodná, poslouchá, ale jak tady byla mamka nebo tchyně, dělala naschvály, říkala tchýni, že ji má plný zuby, neposlouchala a říkala, že miminko a vše co se ho týká je její a maminky. Tak snad se to srovná časem...

In reply to by Raduška

ten starší má najednou pocit, že je na druhé koleji. To co píšeš v souvislosti s tchýní nebo s mamkou máme zase obráceně. Když mamča chová malou tak se Daneček dožaduje chování taky. A nebo si vleze k dědovi. A s tím posloucháním je to taky podobné. Asi nám opravdu nezbyde nic jiného než se obrnit trpělivostí.

Tak to jsem na tom stejně. Taky mám doma 14denní holčičku a ten starší bude mít přístí týden 3 roky. Neustále se dožaduje pozornosti hloupostma až mi jde hlava kolem, ale na druhou stranu se neustále se ptá, jestli si pro něho příjdeme do školky, jestli ho tam nenecháme. On se bojí, když už svou pozornost nesměřujeme jen na něj. Doposud se vše točilo kromě něj. Nechce být ani u babičky, od které před tím nechtěl jezdit domů. Já myslím, že později až zjistí, že ho máme rádi stejně jako to nové mimčo, tak už takový nebude a hlavně začíná jaro, tak jak ho znám bude neustále venku si hrát a nebude mít čas nad něčím takovým přemýšlet

In reply to by Myša

se nemůžu dočkat až vyrazíme na procházky s kočárem, že taky přijde na jiný myšlenky a trochu se utahá. Mám totiž tu smůlu, že musim čekat na porodný abych si ten kočár mohla koupit. Věděla jsem, že se tomu žárlení nevyhneme, ale netušila jsem, že se to bude projevovat takhle. Asi to budeme muset vydržet a doufat, že to ty dítka brzy přejde.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka