Zahnisaná očička

04.03.2009

Ahoj holky!Kubíčka už od narození trápí zahnisaná očička,už je to pět týdnů,dva týdny prokapáváme,masíruju vnitřní koutky.Oční lékařka mi říkala,že se to stává tak,že se nepropojí slzné kanálky,nebo jen částečně propojí.Že pokud to bude trvat do 2,3 měsíců,že se to sondou propichuje. Mělo to taky nějaké miminko? A jestli ano,tak umoudřilo se to samo,nebo jste šli na to propichování?A jak to probíhá?On Kubík to nemá moc,víceméně to vypadá jako ospalky,po každém spinkání to má,nemá to pořád.Děkuji moc holky,mám z toho strach!!!

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj,
našemu Honzíkovi taky takhle hnisalo pravé očičko, hlavně po vzbuzení to měl celé zalepené. Kapala jsem mu Opthalmoseptonex a na radu doktorky mu masírovala koutek a jemně stlačovala místo pod slzným kanálkem. Trvalo to od narození až do 2 měsíců. Když se po 6 týdnech očičko nezlepšilo, napsala mu doktorka antibiotické kapky, které jsem mu kapala skoro 2 týdny a pořád se zdálo, že to nezabírá. A přesně ve 2 měsících Honzíkovi očičko přestalo najednou hnisat. Ráno jsem mu vytřela ještě hnis a od té doby už bylo očičko v pořádku a netrápilo nás to.
Oni jak dětičky rostou, tak se jim zvětšují i slzné kanálky a mělo by se to do těch 2 až 3 měsíců samo spravit, pomáhá i ta masáž slzného kanálku a kapičky. Na výplach nebo propichování slzných kanálků je ještě času dost, uvidíš, že se to Kubíčkovi taky zlepší.
Pa :a:

In reply to by alenkas

Jééé,děkuju moc za podporu,snad budeme taky takový případ a zlepší se to samo.Taky prokapávám a masíruju,ale zatím nic moc,zítra je Kubíčkovi 6 týdnů. Zdá se mi to mnohem lepší,než to míval,kolikrát nemá nic celý den,ale pak najednou zase malý kousek v koutku.

Ahoj, náš Vojtíšek má to stejné v jednom očičku, masírujeme, ale nezlepšilo se to, v úterý jdeme zas na kontrolu a pak se domluvíme co dál, ale vypadá to, že budou proplachovat oční kanálek, taky se toho bojím, chudáček, ale snad to bude lepší než pozdější komplikace.

In reply to by kockral

Ahoj, tak nám nakonec dělali taky sondu, miminko mi odnesli a vrátili za ukrutného řevu, ale během pěti minut se uklidnilo. Teď musíme kapat a masírovat a za týden jdeme na kontrolu, snad už to bude dobré, úplně jsem se tam rozbrečela a nejradši, aby to píchali mě, ale dr. řekla, že by kapky a masáže samotné nepomohli, měl opravdu ucpaný kanálek.

In reply to by Anja

Jejda,tak toho se taky bojím,že to pořádně obrečím.Kubík zatím neměl moc problémy,když mu brali krev z patičky,z ručiček i z hlavičky,prospal to,že ho chodily ohlížet sestřičky z různých oddělení,ale tohle určitě prokřičí.Já jsem myslela,že se udělá ta sondáž a už se nemusí kapat,masírovat.Tak to jsi mě moc nepotěšila,že tím to nekončí.A kdyby to nepomohlo,tak se jde znova na tu sondu? Panebože,ani jsem nevěděla,že takové věci jsou. Moje mamča byla na té sondáži,měla taky ucpané kanálky,dělali jí to zcela při vědomí a říkala,že je to hrozné vidět tu jehlu,jak s ní zajíždějí pod to oko a to několikrát.Nejhorší je,že Kubíčkovi vadí už i ta masáž,musím mu to dělat jen když spinká,při bdělém stavu se mi kroutí strašně,už se brání ručičkama,odkopává mě,prostě ukrutné trápení.Všimla jsem si,že když mu to třeba dlouho masíruju,tak následující den mu to teče mnohem víc,tak se to asi čistí,nebo rozšiřuje,nevím. Ani se mi k té oční nechce,abych řekla pravdu.Tak snad to těm našim broučkům pomůže!!! Ať máte brzy očka zdravá!!!

In reply to by kockral

Taky jsem myslela, že po té sondě bude už klid, ale asi se tomu musí ještě pomoct. První dva dny po té sondě ještě očičko hnisalo, dokonce i z trochou krve z nosu a očička, ale dnes se poprvé vzbudil bez hnisavé ospalky. Myslím, že to bude dobré. Jj,kdyby to nepomohlo, musel by na sondu znovu. Ty cirkusy u masáže znám, je to jak řeckořímský zápas, už to tuší co přijde, tak sebou strašně mele a brečí, ale jinak to nejde. Tak Ti taky přeji ať jste brzo zdraví!!!

In reply to by Anja

Tak i krev,jo?To jsi mě zděsila.Kubík to už má taky o hodně lepší,den ode dne toho má míň,už to pozoruju jenom po dlouhém spinkání,jinak nic.Jsem moc zvědavá. A vám dělali výtěr z očička?Nám totiž ne,tak nevím,jestli to mám doktorce navrhnout.Prý to kolikrát vypadá na neprůchodnost kanálků a nakonec je to zánět a včera jsem četla článek,že zjistili mimču zlatého stafylokoka v očičku.

In reply to by kockral

Bylo to jen malinko, už to má dobré, trošku mu očičko slzí, ale nedá se to srovnat s tím, jak to bylo dřív. Výtěr nám teda nedělali, teď jsi mě zase trochu Ty zděsila. Snad nám i vám to dobře dopadne!

In reply to by Anja

No,dneska už mu teče jen z jednoho očička a fakt minimálně,pořád ho zkoumám,za chvíli z toho asi zblbnu.Nejhorší je,že Kubík už šíleně nesnáší i kapání i masírování,je to s šíleným křikem.Ach jo.Tento týden jdeme na oční,tak jsem zvědavá.Ten chlapeček to měl ale prý hodně silné,že se mu až zalepilo celé očičko,tak snad to nebudou naše případy.

In reply to by kockral

Není se čeho bát. Našemu mimiňákovi v 5 týdnech dělali první průplach, týden jsme kapali, pak druhý průplach, zase týden kapali a pak udělali sondáž. Je to nepříjemné spíš pro nás mámy, když vidíme naše prcky, jak pláčou. Ale nebolí je to, jsou jen naštvaní, že se nemůžou hýbat, protože je pevně drží a protože dostanou kapky na znecitlivění, které jsou hořké a to jim vadí v krčku, když stečou. Když si pak napají bříška, tak je všechno v pohodě a zapomenuto. Ten první průplach dokonce Honzík skoro prospal a pak mi ho hned přinesli zase spícího do kočárku. Ten "zákrok" je otázka chviličky. Přeju hodně štěstí, ať se z toho dostanete sami :)

In reply to by kockral

Dělali nám to ambulantně a bylo to hotový během mžiku. Kapky kapou do očiček, ale jak stékají těma slznýma kanálkama, tak se prý dostanou do krku a protože jsou hořký, tak to miminkům moc nechutná. Opravdu není třeba se bát. Jak jsem říkala, je to spíš zátěž pro mámy. Přeju hodně štěstí :)

Zkoušela jsi kápnout mateřské mléko přímo do očička..dělá to zázraky..lepší než kapky..

In reply to by kockral

je to dost propagované ted..já jsem to slyšela už několikrát v televizi a sama jsem to i vyzkoušela na svojí holce..ublížit mu určitě nemůžeš..neboj..a mám to docela rychle pomohlo..možná ti to připadá divné..ale my měly zlepšení už po 2 hodinách..kapátkem 1 kapku do očička..a uvidíš sama, jestli vám to pomůže...je to prý dobré i na rýmu..ale to vyzkoušené nemám..to už je na tobě..

Nám moc pomohli gelové kapky Fucithalmic. Kapne se jednou za den do koutku a do 5 dnů byl pokoj. Myslím,že jsou na předpis

je nám 10 týdnů. Septonex samozřejmě nezabral. Tak jsme pátrali a prý je nejlepší vytírat očička Světlíkem lékařským. A nebo mi radila jedna známá, žeje na jakýkoli zánět očí dobrý černý čaj.
Máme to hodně, musím Monče otírat očička každou chvíli. A když jsme byly s kočárem venku, měla to ještě horší.
Taky nám doktorka napsala nějaký nový kapky, ale ne ATB. Na prd. Ten odvar ze světlíku používám třetí dena řekla bych, že se to malilinko lepší. Uvidíme.
Určitě to má spousta miminek

In reply to by kockral

To je babská rada :-) A ty jsou většinou lepší než doktorský :-)
Mám pocit, že se to po něm fakt hodně zlepšuje.
Namočím vatičku (vyždímu ji málo) a vytřu ji tím očička, trochu se dostane i dovnitř. Je taky dobrý tu vatičku třeba nechat chvilku jako obklad, když spinká. Ale to jsem ještě nezkoušela... Návod je na krabičce. :-) Stojí to asi 40kč

In reply to by jerabina

Tak spinkání s vatičkou na očích by Kubajz nedal!! A to asi seženu u bylinkáře,že? Nebo můžu i v lékárně? Asi to zkusím,já nevím,ale s těma kapkama a masírováním se mi zdá,že se to od včera nějak zase zhoršilo. Už jsem z toho tak unavená,myslím psychicky,že se to pořád nelepší.

ahoj, moje malá to měla taky odnarzení, kapky nepomáhaly, tak jsme byli ve dvou měs. na propláchnutí kanálků, měla je neprůchodné. Trvalo to asi dvě minuty a bylo po všem Aluša+Nelinka

In reply to by kockral

jo jo, bylijsme v Motole na očním, fakt nevím jak to probíha, sestra sio malou vzala a do dvou minutek mi jí zase přinesla a bylo hotovo, samozřejmě brečela, ale prý to miminka nebolí, akorát jim je nepříjemné, že jim drží pevně hlavičku a ruce bay sebou nemleli. Ale nemusíš se bát, je to opravdu rychlovka, a máme od hnisání klid.Aluša+Nelinka

In reply to by alusaP

Tak to jsi mě hodně uklidnila!!! Já čekala,že jestli to nebudou dělat pod narkózou,aby se právě mimčo nemlelo. Páťa měl v roce cystičku na horním měkkém patře,to stačilo jenom ucviknout,taky minutková záležitost,ale nastoupili jsme do nemocnice ráno, v poledne mu dělali zákrok pod celkovou narkózou a odpoledne jsme jeli domů,ale to už nechci zažít u takového malého dítěte,po té narkóze mu tekla pěna z pusy,zvracel,celý popletený byl,brečela jsem celý den.

Ahoj Rozárka to měla taky hned od narození.Dětská doktorka nám napsala antibiotikové kapičky KANAMYCIN a po 3 dnech bylo po zánětu :s: .Takže na propichování zaplať pánbůh nedošlo,tak přeji i Kubíčkovi ať se toho co nejdříve zbaví. :a:

Ahoj, myslim si že to Kubíčka přejde samo. Tenhle zákrok se podle mého dělá, když je hnisání větší a vede skoro až k zánětu. Syn mé kamarádky má to samé, ale ve větší míře. Musí mu očíčka 2x denně čistit. Měla to i u prvního mimča a samo to zmizelo. Takže vydržet. Kolem 2-3 měsíce se malej z toho vylíže... :a:

In reply to by JaMiOn

Děkuju moc,hrozně jsi mě potěšila,doktorka nás pořád straší,my 5x denně prokapáváme,5x denně mu krouživými pohyby musím masírovat vnitřní koutky,což se mu už docela nelíbí,takže spíš bojujeme. Už jsem z těch očiček na nervy,protože moje mamča na to šla v dospělém věku a říkala,že i kdyby měla chodit s ucpanými kanálky už pořád,že by na to nešla,že je to strašné.

In reply to by kockral

Tak před chvilkou jsem z kamarádkou mluvila (to je náhoda-asi jsme nějak propojené :s: ) a tak jsem se jí zeptala jak často malýmu musela vytírat očíčka a ona říkala že každé 3 hodiny. Teď jsou tomu mladšímu 4 měsíce a má očíčka už skoro 3 týdny v pořádku. Její syn to masírování a vtírání mastiček prej strašně prořval a prostekal..prej máš vydržet a zlepší se to samo... :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky