Všichni těhotní..

07.03.2009

Za tři měsíce to bude rok snažení. Je to docela zábava sledovat okolí.. Na konci ledna volá bývalá the best kamarádka: -Tak co, už jsi v tom??- -Ne.-
-Já jo. Po čtyř letech bez ochrany..- Za měsíc mi volá znovu: -Budou to dvojčata!- Mrcha!
Na začátku února mi začala říjit kočka.. Půjčila jsem si sousedky kocoura. A má v bříšku 4-5 srdíček!!! Mrcha!
Ke konci února kolegyně z práce mi říká: -Jsem těhotná! Neměla jsem v prosinci na antibaby a byla jsem s manželem na Silvestra! Jen jednou! Jdu na potrat.- Šla, protože už má 4 děti. Mrcha!!!
Já jsem týden po ovu. Nic mi není, jen jsem byla lehce nervozní. Což je počínající PMS. Mrcha!
Dělám, že to neřeším, těším se na koťátka.. Teplotu jsem přestala měřit a šetřili jsme do prvního bílku.. pak obden. Na čaj jsem se taky vyprdla. Nějak jsem na to zapomněla. Příští ovu tu chlap nebude, jede pracovat do zahraničí. Na měsíc, dva. Až přijede, půjdeme znova na spermiogram a nechá si odoperovat tu varikokélu. Slíbil. Takže to bude přesně rok.
Je to blbý, ale snažím se to neřešit. Tak si aspoň musím postěžovat.. Nejste v tom samy.

Nevěš hlavu, já taky nejsem těhotná. Teď jsem ve 20. měsíci snažení. Občas mi z toho hrabe, občas to házím za hlavu, občas do žita a zítra jdu na srovnání kostrče - mojžíšovka - do nemocnice, kam chodím na rehábku. Nechciiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!! Brrrrrrrrrrrrrrrrrr. :n: :\/: Už se těším na hory a v létě musím někam nejlíp k moři, moře jsem zatím nepotkala, tak to musím napravit, dokud můžu (s pidimimi by to asi moc nešlo). :one: A jestli platí zákon schválnosti, tak MÓC RÁDA BUDU RUŠIT dovču nebo jí někomu přenechávat a v duchu si nadávat jak je mi těhuzle. Toš já jdu cvičit tu mojžíšovku a pak chrrrr :'zz): :a:

ahoj ahoj, doufám, že se taky můžu přidat k tvému krásnému článku,opravdu jsi to super napsala, i když já už mezi snažilky nepatřím,ale vím jak se cítíš. Já v roce 2002 porodila syna Adámka, který ale bohužel se mnou z porodnice domů neodjel, zemřel po 3dnech v porodnici. Já byla psychicky úplně na dně a myslela jsem že život pro mě skončil, Doktoři mi navíc doporučili rok čekat, než se mé tělo zregeneruje a po císařském řezu upraví do normálu,ale já s manželem tolik toužila po miminku,že jsem počkala sotva po 6neděllí a tajně jsme se začali snažilkovat, ale opravdu psychika je veliká mrcha. Po ročním snažení, kdy jsem šla na kontrolu k dr. tak mi oznámil, že jsem v pořádku,že se můžeme začít snažit o mimi,ale bohužel psychika opravdu byla uplně na dně, protože jsem věděla, že už rok snažení máme za sebou a stále nic. Nakonec jsem si teda našla super novou práci, kde mě to začalo bavit, začala jsem navštěvovat kamarádky s dětmi, které jsem měla kolem sebe a úplně jsem vypustila, to že chci taky dítě a ejhle po dalším půl ročním snažení a hlavně po letní dovolené,ta mrška nepřišla a mi se v roce 2005 narodila krásná zdravá holčička, kterou bych za nic na světě nevyměnila. Další kámen urazu na mě padl loni v červnu, kdy jsem opět po víc jak ročním snažení potratila v 8tt těhotenství,ale teda jak se říka po revizi je tělo jak prokypřená půda,tak místo aby jsme z manželem zoufali,že se zase nedaří, jeli jsme v srpnu na dovču(po 2měsících po revizi) a ejhle povedlo se napoprvé a teď mám jen 2 měsíce do porodu a mám strach aby vše dobře dopadlo. Proto nezoufej, ono opravdu jak nejmíň budeš čekat na mimi,tak se určitě povede, přeju ti moc moc štěstíčka!!! :a:

In reply to by lucyas

Ahojky,..máš velikánskou pochvalu!! :-) I když si s tebou osud pěkně hraje, tak si to zvládla na 1*!.Přeju ti aby vše proběhlo v naprostém pořádku a mimi bylo hlavně zdravé,krásné,chytré,....atd ...:-)... Opravdu ti to moc přeju...a vlastně celé rodině..:-)

Přesně tak,všichni těhotní,jen my néééééééééé :-/) Já už tuhjle větu taky říkám a to už 2 roky :\\:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojda, ty lázně by mě fakticky zajímaly, pošleš, prosím, nějaký odkaz? Nepodařilo se mi to na netu najít. Díky moc.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Moje mamka se mnou prý nemohla několik let otěhotnět a pak protekčně za opravu auta (bylo to dva dny po záruce a táta dělal v autoservisu vedoucího a napsal to ještě do záruky a nevěděl čí je to auto) mamka jela na měsíc prý do Luhačovic a odjela se mnou. Prý to měla domluvené, že tam může zůstat půl roku, dokonce. Tomu říkám protekce s velkým P. A hádejte čí bylo to auto. Českobudějovickýho primáře gynpor odd v nemocnici. Tak to jsem měla kliku jako budějce! Asi i proto mám tak ráda řízení všech možných aut... :///: :a:

Jako by jsi mi psala z duše. Až na to, že nemáme ani kočku .... Snažíme se přes dva roky, jsme po spermiogramu, objednáni na další a zatím se doktorům zdá normální, že už to trvá tak dlouho. Celý ten kolotoč okolo měření BT, zjištění, že existuje nějaká luteální fáze a "vlezu" se vůbec do ní ?
Po dvou letech pociťuji to napětí a fázi smutku, ale tvůj článek mě potěšil, takže ti přeji hodně úspěchu a těším se na tvé dálší psaní. J

Ahojky Jani,
smekám, nenapsala bych to lépe. Ty jsi vlastně psala moji rukou ;) .Malý rozdíl ale mam, mam kočku, ale ta je vykastrovaná, takže tu jedinou řádku bych vymazala.

Já už taky na všechno kašlu, už nic nepodstupuji a když se mi nezdaří do léta, tak jedu k moři a kupujem si psa!!!!

Hodně štěstí......

Ahojda, já už mám rok snažení za sebou, teda vlastně přeháním, rok to bude až za čtrnáct dní. A nic, samozřejmě. O mém snažení téměř nikdo z okolí neví, takže se nikdo nijak nepřetvařuje, nehlídá a nesnaží se na mě brát ohledy a neustále dokola slýchám jen to, že se všem podařilo otěhotnět na první, druhý, maximálně třetí pokus. Dělám jako že to neřeším, že mě, až se teda konečně rozhodneme pro mimi, to určitě taky půjde takhle snadno, ale uvnitř mě to prostě hlodá. Tyhle holky nevědí nic o ovulaci, měření bazální teploty, prstíčkové metodě, atd. Nedávno jsem to říkala kamarádce, která otěhotněla také nečekaně a ona na mě nevěřícně koukala, co všechno pro to naše vytoužené mimi my snažilky děláme. Já se fakt asi picnu.

Ahojda, já už mám rok snažení za sebou, teda vlastně přeháním, rok to bude až za čtrnáct dní. A nic, samozřejmě. O mém snažení téměř nikdo z okolí neví, takže se nikdo nijak nepřetvařuje, nehlídá a nesnaží se na mě brát ohledy a neustále dokola slýchám jen to, že se všem podařilo otěhotnět na první, druhý, maximálně třetí pokus. Dělám jako že to neřeším, že mě, až se teda konečně rozhodneme pro mimi, to určitě taky půjde takhle snadno, ale uvnitř mě to prostě hlodá. Tyhle holky nevědí nic o ovulaci, měření bazální teploty, prstíčkové metodě, atd. Nedávno jsem to říkala kamarádce, která otěhotněla také nečekaně a ona na mě nevěřícně koukala, co všechno pro to naše vytoužené mimi my snažilky děláme. Já se fakt asi picnu.

Krásně napsané...fakt. Taky si občas připadám jak mrcha, už dvě děti mám a pokouším štěstí tím, že chci třetí. Věřila bych, že u Tebe přijde mímo v nejneočekávanější dobu.

Taky se snažím to neřešit (a do nedávna jsem si to i myslela a byla na sebe hrdá) :s: :s: . Ovšem co povím za 3 týdny... :00:

SNAŽENÍ ZDAR !!!

Ahoj snažilky, nedávno jsem patřila mezi vás a to rok, byla jsem nešťastná, neustále jsem serfovala na www.futurebaby.cz, chodila na folikulometrii, pak mi vyšlo, že jsem alergická na sperma, byla jsem objednaná do Prahy na vyšetření, no mazec a navíc snad každý měsíc jsem měla těhu příznaky a stejně mS přišla až jednou jedna maminka napsala zajímavý odkaz ve kterém psala o knize TAJEMSTVÍ od Rondy Braynie, holky kupte si jí stojí asi 250Kč, dá se objednat přes net a je to fakt zázrak!!!!!!!!!!!!! Držím všem přestičky ať to brzy přijde :a:

Jsem na tom podobně, jen s tím rozdílem, že už doma mám předškoláčka, on touží po sourozenci, my po druhém svišti, ale situace nyní nedovolí, tak momentálmě závidím i snažilkám. Ještě minulý měsíc jsem záviděla těhulkám, teď závidím i snažilkám. Paradox? Je to důkaz toho, že si něvážíme toho, co máme. Ber to s nadhledem, půjde to a ta MRCHA je hlavně psychika. Jednou budeš mít dům plný dětiček :o)) Zmínila jsem se, že mám doma 4 kočičky? Fajn relax :o)) :8_/:

jako bych to neznala, nám to nejde uz 7 mesicu :( tenhle mesic jde pritel na spermio tak uvidime jestlit tm treba neco neni ok, ja chci poprosit dr aby my sledovala foliky jestli vubec se vajicka uvolnujou a porizujem si psi miminko aby sme se prestali trapit a zabyvat neuspechama, nemuzeme se ho dockat nufika :\x:
Ja doufam ze se nam to povede do svatby v zari jinak me ceka laparka a ja se ji bojim :r: hele ja to mam taky porad na jak na taliri, kamoska ktera je o dva roky starsi vysadila v listopadu HA ze chtej mimi, v lednu mi oznamila ze je v patym tydnu, ze si ho udelali na vanoce, tekly my slzy, pritele kamarad taky cekaj dite a hned se povedlo, taky ho to zamrzelo vid...on o tom nemluvi ale jednou jak jsme se o tom bavili kdyz sem plakala tak rikal hele me to taky trapi ze nam to nejde ale musime to brat sportovne, ono bude a bude v tu nejhezci dobu uvidis, moc ho miluju :girl:
nesmime se trapit ono se nam to taky podari i kdyby se tom muselo nejak pomoct tak sem ochotna zkusit vse.....drzim pesticky at ti vsechno dobre dopadne a at uz nemusis cekat :one:

vím, že i tady platí: "sytý, hladovému nevěří," (nejspíš víc než, kde jinde), ale přesto mi to nedá.
Nevěš hlavu :w: :w: :w:
Na prvního syna jsem si musela počkat víc než rok. Jelikož jsem byla ještě poměrně mladá a začali jsme na mimi pracovat s předstihem, tak mě to mrzelo, ale pořád jsem měla naději. Nakonec se zadařilo paradoxně díky tomu, že jsme jeli na letní dovolenou a ta se nám kryla s termínem mé MS, takže jsem začala asi 2měsíce před odletem znovu brát antikoncepci, kvůli odsunutí MS. Sotva jsme z dovolené přijeli, antikoncepci jsem vysadila a ještě plná dojmů z dovolené jsem hned první měsíc otěhotněla.
Teď jsem těhotná podruhé, ale tentokrát jsem si musela počkat rovných 22měsíců. Možná je to tím, že už mi není dvacet, možná svou roli sehrála i manželova výbava, možná to bylo psychikou, možná všechno dohromady. Těžko říct. Každopádně jsme se marně snažili od března 2007. V červenci 2008 jsem podstoupila laparoskopii, při které mi zprůchodnili pouze jeden vejcovod. Od mého gynekologa jsme dostali další 3měsíce na přirozené početí, dali jsme si na čas a začali to místo v září řešit až v prosinci. Dr. nás poslal do centra asist.repr., kvůli vánocům se naše první návštěva v centru posunula až na leden 2009. V listopadu jsme nakryli fenu a termín jejího porodu vycházel těsně kolem naší první návštěvy v centru, měla jsem jí plnou hlavu, neustále jsem řešila, jestli máme všechno potřebné pro fenu i pro štěňátka, jestli vůbec odjet na půl dne, když ona má rodit a pomalu jsem v tom všem ani nepostřehla, že za účelem správného manželova vyšetření dodržujeme určitá nutná pravidla ohledně :|-|: . V centru nás oba důkladně vyšetřili a výsledky nám měli sdělit při příští návštěvě, kterou jsme si měli domluvit ihned se začátkem následující MS. Dodnes nevíme, jak ta vyšetření dopadla, protože MS už nedorazila. Zřejmě jsem otěhotněla právě při dodržování oněch pravidel. Teď bych měla být 9+5.
Takže znova opakuju: NEVĚŠ HLAVU :w: :w: :w: Soustřeď se na kočku a koťátka, začni brát znovu antikoncepci (stejně se nebudete moct snažit, když bude pryč) a až se vrátí, půjde to samo!!!!
Hodně štěstí :w: :w: :w: :w: :one:

In reply to by blablablanicka

ahoj...no páni...měla jsi jak koukám dost fofr :-).Ale jsem ráda, že se Vám to povedlo...:-)
Mám problémy s neprav. ms...a tak jsem v květnu obj. na laparo...bojím sel ale věřím, že mi to pomůže už jen na úpravu ms.:-)Zrovna jsem psala holčinám..že jsem ve středu měla pozitiv TT...v pátek večer už ale ne. No a o víkendu jsem začala špinit. Mezi tím mi ale sestřička vzala krev na hCG..v pondělí jí mám volat. V tuto chvíli ale vím, že mi řekne negativ :-(.Obrečela jsem to...ale začínám se s tím srovnávat.
Proč ale odpovídám na tvou zprávu :-)..Již sem se ptala několik děvčat na laparo...jak jsem psala bojím se...a hlavně to bude moje první (a doufám, že poslední - když nepočítám porod)delší doba v nemocnici..
Mohu tě poprosit aby si mi řekla jak proběhla laparo u tebe?
Děkuji..:-)

In reply to by LucinkaS28

znovu s pročítám tvoje řádky a tak mě napadá, že by sis mohla nechat udělat hormonální rozbor, pokud ti ho ještě nedělali. Problémy (nepravidelnosti), které popisuješ může také způsobovat špatná hormonální rovnováha, která se projevuje např. u špatné fce štítné žlázy, ale může to mít i jinou příčinu. Tak jako tak bych si to nechala udělat. Vyšetřuje se to pouze z krve, takže celkem maličkost, a udělat ti to může obvoďák nebo gynekolog. Laparoskopii se tím asi stejně nevyhneš, ale v případě pozitivního nálezu, tím můžeš výrazně urychlit a zkrátit léčbu.

In reply to by blablablanicka

Ahojky,moc děkuju za odpověď a za info o laparo...snad to bude o.k. nebudu na to myslet:-)radši.
Ale teď mě spíš zaujalo tvé druhé psaní. Má vyšteření té hormonální rovnováhy nějaký odborný název?Já si dokážu přectavit co by se tím dalo najít ..ale nejsem si jistá jestli se tomu odborně totiž říká jinak.Ptám se z toho důvodu, že jsem si od obvod. nechala vzít nedávno krev na vyšetření štítné žlázy..Za prvé jsem věděla,že je nutné toto vědět před laparo (a já sama sem nevěděla jak to s ní vůbec mám) a za druhé vím, že případné problémy s otěh...může způsobit právě špatné fungování štítné žlázy.Je to to co máš na mysli?Jestli ano tak dle obv. mám štítnou žlázu o.k. Fakt je ten, že právě nerovnoměrnost hormonů může způsobit mé problémy...že?
Ale zase na jednu stranu před tím než mě doktorka poslala na laparo..tak mi dělala UTZ a sama říkala, že se mi tam špatně tvoří folikly (nebo jak se to jmenuje)..A podle toho jak co se se mnou děje (několika denní výtoky-za poslední 2-3 měsíce- a částečné krvácení) mě utvrzuje v tom, že je prostě problém s vajíčkama a průchodností. Prostě mi přijde jak kdyby se mi to vajíčko někde cestou seklo a nemohlo projít pořádně...proto špiním déle než krvácím a když krvácím tak delší domu a po částech (jako nedávno...kdy jsem krvácela jen dopolodene a to cca 10dní)..u dr jsem jak doma...až mi je z toho trapně..jak jim furt volám a chodím tam. Ale na druhou stranu někdy váhám i nad dr....prostě mi přijde,že než aby mi píchla vyvolávačku...tak mě radši pustí zase domu...No ale musí vědět co dělá :-)

In reply to by LucinkaS28

jeden problém máš vyřešený. Je dobře, že štítnou žlázu máš o.k. Jak se to vyšetření jmenuje přesně ti nepovím, ale teď jsem si vzpomněla, že se musí dělat 2.-4.den cyklu (MS). Když jsme byli v tom centru, tak tohle bylo jediný, co po mně chtěli doplnit. Pokud by jsi měla pravdu s těmi neprůchodnými vejcovody, určitě by měla pomoct ta laparoskopie. Nechají se při ní odstranit srůsty i jiné překážky. Mně je zprůchodňovali už dvakrát. Poprvé po slepáku (měla jsem srůsty) a podruhé teď (řekli mi, že byly ucpané, ale nevím čím). Jsou případy, kdy to není možné, ale to už bys asi věděla, musela bys za sebou mít nějaký větší nebo dlouhodobý problém. Navíc profuky ti budou dělat na obouch stranách zároveň, tak to by joooo muselo být, aby ti nezprůchodnili aspoň jednu stranu.

In reply to by blablablanicka

Ahojky
aha..myslíš v Caru?Jestli to po tobě chtěli až tam...tak to teď asi nebudu lámat přes koleno.:-(.Uvidíme jak dopadnu po laparo...a pokud se nám nezadaří a začneme docházet do Caru a budou to po mě chtít tak si to nechám udělat....
Já se znám abych teď nelanařila doktoru a ta si pak klepala na hlavu :-)
Co není možné ...myslíš zprůchodnit ty vejcovody?No já doufám, že by tohle mohla zjistit už moje gyndařka..doufám..:-(.Když nad tím tak přemýšlím,tak mě akorát napadají ty nejhorší předctavy...jako neplodnost a nebo že mi to ve finále (průchodnost) nepůjde vůbec udělat...radši na to nebudu moc myslet :-)...nebo mi z toho hrábne :-)

In reply to by LucinkaS28

Myslela jsem to tak, že by sis udělala náskok. My jsme z JČ, takže jsme byli v Artu v Budějovicích, ale co jsem tak četla na internetu, tak tohle vyšetření požadují všechna centra. Šetří tím svůj čas a tvoje peníze.
Jo, myslela jsem to tak, že v některých případech se ty vejcovody zprůchodnit nepodaří, ale tím se fakt nestresuj!vJednak je na to ještě dost času (jdeš tam přece až v květnu), jednak vůbec nevíš, co tam opravdu máš nebo nemáš a v neposlední řadě, i kdyby ty jsi náhodou patřila k těm nešťastným u kterých nelze zprůchodnit ani jeden vejcovod, pořád to ještě není ztraceno! I kdyby to takhle špatně dopadlo, pokud budou vaječníky fungovat nebo aspoň jeden, budou dozrávat vajíčka, pořád je řešení zvané IVF, takže zachovej klid!!!!!!!!! ;)

In reply to by blablablanicka

o.k...tak to raději nechám zatím být...:-) Budu doufát, že mi laparo pomůže a když ne tak nástup na Car a pak horm. rozbor.Myslím, že pokud by tohle chtěla vidět už gyndařka tak mi to nechá udělat. I když fakt je ten, že hormony mám na 100% pohašený...protože to co do mě rvala gyndařka jsou samé hormóny :-)
Moc děkuju :-)

In reply to by LucinkaS28

neboj!
Nevím, co přesně by tě zajímalo, ale jedná se o malý zákrok, který se používá k vyšetřování případně se při něm nechají odstranit nějaké drobné problémy (slepák, srůsty, pročištění vejcovodů ...), nemáš po něm jizvu, provádí se pupíkem, ale to už asi všechno víš.
Do nemocnice mne dr. objednal na termín předpokládaného konce MS. Nastoupila jsem, udělali mi vstupní prohlídky, vyšetření, včetně předoperačních a druhý den jsem měla jít na sál. Jelikož v naší nemocnici, nemohli skousnout, že by si mne odoperoval můj dr. sám (pracuje tam pouze externě a to tehdejší primář nesnesl), odsunuli mi laparo o 1den, protože věděli, že on nebude moct. Večer už jsem nesměla nic jíst kvůli narkóze, ráno mi přinesli andělíčka, punčochy a čepici, dostala jsem nějaký utlumovací prášek a za chvíli (asi v 7.30h.) si pro mě přijel zřízenec. Po tom prášku se mi strašně točila hlava, takže jsem byla ráda, že se vezu. Na sále už na mě čekali dr., dostala jsem narkózu a počítala, napočítala jsem asi do 4, pak už to nešlo. Probudili mne ještě na sále a odvezli na pokoj. Sestra mi napíchala kapačky (myslím, že to byla jen glukóza). Narkóza ještě trochu působila, takže jsem se na pokoji probudila poprvé někdy po poledni, hned jsem znova usnula a probudila se znovu kolem třetí hod. Mamka za mnou přišla, ale cítila jsem se strašně unavená, takže jsem nemohla ani mluvit, tak jsem ji poslala asi za 10min. pryč. Druhý den už jsem ani nevěděla, že mi něco dělali. Teda když pominu tupou bolest pod žebry, která se postupně přesunula až na klíční kosti. To prý způsobují zbytky plynu, kterým tě při laparoskopii nafouknou. Pokud nejsou komplikace, obvykle se pouští domů tak za 4dny. Jelikož mi kromě profuků nic nedělali, tak jsem nemusela dodržovat ani šestinedělí, takže vidíš, že jde opravdu o minimální zákrok.
Opravdu nevím, co víc psát, takže pokud máš nějaký konkrétní dotaz klidně se ptej, když budu vědět ráda odpovím.

zachovej klid, my na potomkovi děláme od července 2007 a taky žádnýho nemáme ... až bude ten tvůj chlap po operaci, tak to určitě nabere ty správný obrátky a taky otěhulíš, uvidíš ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka