od kdy začít navyka na usínání v určitou dobu?

07.03.2009

od kdy je nejlepší začít navykat prcky na spaní v určitou dobu a hlavně samotné, bez zbytečného chování v náručí? Od kdy to jsou schopni vnímat?

Kliknutím vložíte smajlíky:

no já to mám tak že v 8 koupeme a mezi půl9 a 9 dávám naposledy napapat malému. většinou mi usíná už při papaní. nejpozději opůl10 spí a probouzí se až ráno a to mezi půl6 a 6. ale až bude starší tak chci koupat dřív tak aby byl nejpozději v 8 v postýlce. je nám 9 týdnů

My jsme 8 týdnů. A už asi 2 -3 týdny to máme zavedeno takhle:
Já jsem vypozorovala, že kolem 21 hod tvrděl usnul, tak jsem se pak snažila vždy kolem té 21 hodině naposledy kojit. Před kojením obleču do overálku nebo prostě do jiného oblečení než měl celý den, pak po kojení počkám chvilku a umyjeme zadeček. Nakonec uložím do postýlky. Dám dudýlek a hladím ho po tvářičce, po obočí a pod očima, to ho nějak donutí zavřít oči. Pokud ho nebolí bříško, tak usne do pár minut, ani dudel nepotřebuje. Pokud jo, tak je to trošku na dýl to usínání, to si ho vezmu do náruče, ale jen aby si třeba odříhl nebo sklidnil a znovu - dudel, hlazení.... Ale malýmu bříško bolí takhle večer před spaním jen občas. Pokud má ale velké bolesti, tak si ho bereme k sobě do postele.
Podle mě, ale největší kouzlo je v tom, že já ho pokládám do postýlky v ložnici, kde přes den vůbec není a je jen opravdu na spinkání v noci. Takže ví, že je to místo, kde se spinká dlouho. Pak vstane kolem 2 nebo 3 ráno a přes všední den se pak stěhujeme do obýváku do kolíbky... pak použijeme po kojení stejný postup.
Pokud ale spal hodně přes den, tak to už máme s usínáním problém.
Jinak já malého mám přes den buď na rozložené sedačce nebo na přítelově půlce posteli. To si tam hoví a větráme zadeček. Máme to tam totiž nejblíž k radiátoru.

Tak hodně štěstí.

Tak já tak nějak začala už co jsme přišli z porodnice. V 6 koupání to nám trvalo tak do pul 7 a pak papání a v 7 už prdelka spinká. Chce to prostě všechno dělat v tu samou hodinu. Jdem kolem 1 ven, přídem kolem 4 atd. Pravda je, že usínání samotnýmu nám taky dělá problém, ale já to neřeším, protože vím, že jednou nastane doba kdy usínat sám bude. Nevěřím tomu, že v pubertě bude chtít mít u sebe maminku :s: Kojím takže většinou se udundá a usne u toho

In reply to by Helis1

Nám usínalvždy po krmení v obývaku v postýlce,ale pak jsem ho dala do ložnice a zapla jsem si chůvičku a čekala jsem co se bude dít.Chvíli si broukal a pak najednou usnul.A ted už ho položím do postýlky a hned spinká a spinká až do pěti do rána.Spinkat chodí hned po koupání a krmení kolem19-20 hod.My jsme nikdy nemuseli uspávat v náručí.Bud trpělivá !!!!!!!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka