Jídelníček 8. měsíčního miminka :)

06.03.2009

Maminky, moc by mě zajímalo, jak vypadá jídelníček vašich robátek. My pořád kojíme. takže ráno kolem 5 kojím, potom tak mezi 7-8 znovu. Kolem 10 máme svačinku jogurt, potom mezi 12-13 obýdek (občas dám skleničky, jinak se snažím vařit - tak by mě zajímalo, co dáváte vy, co vaším dětem chutná??? A kolik pak toho sníte. Jozífek sní většinou těch 120-160 gramů jak kdy. Zatím pořád mixujeme, veškeré kousíčky mi dáví, tak mám strach mu to dávat. No potom máme kolem třetí znovu kojení, které mi už většinou odmítá, takže když nechce tak dáme pribináčka nebo přesnídávku, A kolem 6 až půl 7 večer dávám umělé mlíčko vypije kolem 150-170 ml. A kolem 10 večer znovu kojíme. Tak se chi zeptat jestli to není málo mlíčka za den? Za noc ještě tak 2 kojím. Děkuji všem maminkám za odpovědi!!!

ahoj, toníkovi bude 15. devět měsíců :00:
kolem 6-6.30 kojíme, ale už nevydrží moc dlouho, takže spíš pocucává a nestačí mu to...takže kolem půl osmé umíchám sunar, vypije mi kolem 210ml, pak kolem desáté má přesnídávku - ovoce, jogurt s ovocem, frutapuru ...toho zbaští tak 100ml, mezi 12 až 13 má oběd - brambory, těstoviny, rýže, cuketa, lilek, mrkev, petržel, brokolice, kapustičky, kuře...sem tam kupovaný skleničky, kupuju s telecím nebo hovězím, protože to doma nedělám. tomu obědu moc nedá, sní tak kolem 120g :-( mezi třetí-čtvrtou kojím nebo mu dám sunar...kojení zase moc nedá, sunaru vypije zaes tak 210ml (ale většinou nechá) a před šestou má kaši - kupuu instantní, jednou jsem zkoušela krupičku, ale podle návodu - byl to děsnej vopruz, takže příště jí normálně uvařit ze sunaru a nebudu s tim dělat takový štráchy jak píšou v návodu, někdy mu do té kaše vrznu ovoce navíc...tý kaše zbaští tak 15Oml, po sedmý nakojim, pak se někdy vzbudí kolem desátý, to má taky kojení (to je z celýho dne tak nejúspěšnější) a mezi jednou a druhou ráno se budí a to mu dělám sunar, zase těch 210 ml, ale nevypije to všechno....jinak během dne vypije tak 200ml čaje a zbaští pár křupek. mám pocit, že baští málo, ale přibírá a roste, takže mu to asi stačí. v 8. měs vážil 8,9 kg a měřil cca 70cm

In reply to by Tesa

To máte krásné míry :) Jozífek nebude holt žádný tlouštík, již od narození přibírá těch 400 gramů za měsíc, takže na 7. měsícíh jsme měli 7,4 a 72 cm. Jozífek si přes den také už jen pocucává a moc nechce... a jakpak to máte z kousky v jídle, ixuješ nebo už papá jen rozmačkané??? Já dávala také křupky,ale jak už sem psala celý měsíc je baštil a moc mu chutnali a pak se mi z ničeho nic po nich začal dávit a 2 x se pozvracel, tak už mu je nedávám...

TAK JA TI SEPISU JAK SJME AN TOM MY JU,MAME 7,5 MESICE.........

V NOCI KOJIM 2*,PAK RANO MEZI 7-8 MA MLICKO,PAK HO MA TAK KOLEM 10,PAK MA VE 12 OBIDE-BROKOLICI,SPENAT,KVETAK MA NEJRADEJI A TO KOMBUNUJI S BRAMBOREM ATD ATD.PAK JDME HNE DPO O SPINKAT,PAK TAK KOLEM 14 HOD.MA SVACINKU VE ORME JOGURTIKU NEBO PRESNIDAVKY-TO ZBOZNUJE,A PAK JDEM DO KOCRAKU SPINKAT EJSTE,A PAK MA MLICKO TAK V 17:00 A KOLEM 19-19.30 MA KASI NA DOBROU NOC AV NOCI TED ATY 2 KOJENI TAKZE TAKHLE TO AMME MY .......

Ahoj, nám je 8,5.měs.a s tímto tématem jsi mi právě kápla do noty..
Snídáme mateřské mléko..bohužel je to hyperaktivní dítko, takže jí u prsa neudržím moc dlouho..navíc ted vyžaduje kojit tak,že ona leží na bříšku..to je docela umění jí nakojit..ráno dostane rohlík na žužlání..je hladová..v 9hod.. má sváču předsnídávku, jogurt nebo něco podobného třeba s piškotem..pak jí dám spát a mlíčkem ode mě nepohrdne..opět pozuje..
Oběd většinou nechce..zeleninku i masíčko mi odmítá..ale já to nevzdávám a zkouším jí krmit..když jí dám zeleninu na hraní do misky, tak mi to moje mixované jídlo spapá..baští dětskou rajskou, plněnou papriku..(mixovanou s rýží a hovězím) přislazuju glukopurem a dávám špetku skořice..potom květák se žloutkem, moje je docela mlsná, takže klasicky mixovanou zeleninu mi nejí..ještě zkusím rýžový nákyp s jablkem..polívky mi nejí..upravovanou porkovou, zeleninový atd..Ve 3 .-4 hod jí dám přednídávku nebo ovesnou kaši s jablkem..večeři kolem 6hod. .. kašičky..kupované nebo vařím..krupicovou kaši, trošku kakaa, máslo, špetku skořice, malinko glukapuru..nebo přidám jenom ovoce..a přidám sunar..to jí moc chutná..pak už jen kojím a v noci si žádá 2-3 kojit..jinak jí dávám ode mě pít v průběhu dne kdykoliv si řekne..někdy jí dostává i čaj..většinou na zapití kaše..ted nevím, jestli jí moc nekrmim..ale ona zase toho tolik nesní..

In reply to by Alfa

Děkuji za zajímavé nápady na baštu, Jozífek mi také dlouho odmítal obídky, takže sem ráda, že te´d už baští docela obstojně. Kupované kašičky mi nejí, ty mu nechutnají, co mu chutná je puding ze Sunaru, ale klasicko kaši sem ještě nedělala, navíc doktorka říká, že mouku dokod se kojí by neměl. Ten rohlík bych taky zkusila, ale bojím se, že se začne dusit....od 6. měsíce sem mu dávala takové ty kukuřičné křupky a strašne mu chutnali, jenže teď se mi po nich dáví, dvakrát se mi po nich pozvracel, tak už se mu to bojím dát, cokoliv do ruky.... ale díky...

In reply to by berberka pajinka

Já nevím, jestli je pudink vhodnej..ale asi moc výživnej není..no to nevim..A to děláš klasickej vanilkovej? Možná to někdy zkusím z toho sunaru..
Jinak rohlík když se bojíš, tak zkus kousíček do pusinky třeba s máslem..nebo kůrku chlebíku..ale rohlík je lepší..Mě rohlík žužlá v pohodě a i kouká po mě jak to koušu já a vší silou zkouší to sousto ukousnout, samozdřejmě jí to nejde :00: ..občas dám sušenky sunárka nebo piškot a ten ukousne půlku to už se bojím, ale zatím v pohodě,ještě se nezakuckala..také dávám na hraní do mističky kousky zeleninky, brokolice, květák..jsou takové měkkčí..takže to v pohodě rozkouše a jídlo jí pak baví..dávám jí do pusy normálně lžičkou to moje mixované(mezitím)..Když udělám něco řidčí, tak to zahustím kukuřičnou polentou..povaří se to 3 min. a je to dobré chut to nezmění..
Mouku já nedávám, jen dětskou krupičku..to obsahuje lepek, a ten už nám dr. doporučila od 7. měs. takže to už můžeme..Do tý rajský jí dám pár kousků těstovinek..mušličky..a ty také v pohodě spapá..
Občas dělám ovesnou kaši s ovocem..do vroucí vody dám ovesné vločky (nebo prosné nebo i jiné) a povařím chvilku přidám uvařené ovoce (dělám ho v páře) a rozmixuju..+ máslo
Zkoušela jsem dát i špaldové chlebíčky rozvařené s vodou..ale to moc nejedla..+ovoce

In reply to by Alfa

Dělám vanilko-smetanový, sice to asi moc výživné jak píšeš není, ale chutná mu. Ty kousíčky se mu snažím dávat, ale jakmile se mu to dostane na konec jazýčku, tak ho to prostě natahuje na zvracení a začne se dávit, je to hrůza!! Mouka je právě ale i v těch piškotech a rohlícíh, doktorka mi říkala, že dokud se kojí, tak by se jim to dávat nemělo, že jim to zbytečně zatěžuje bříško. Ovesnou kaši určitě vyzkouším, to mě vůbec nenapadlo, třeba mu bude chutnat, když mi jiné nechce. A chtěla sem se zeptat, jak děláš tu dětskou rajskou, díky??

In reply to by berberka pajinka

Já vařím v parníku..takže tam hodím 1 rajče, pak stáhnu slupku..rozmixuju a dám tam trochu glukapuru a špetku skořice..plus ty mušličky (těstoviny)..ty mu můžeš do toho rozmixovat...tak to mě na pečivo nic neříkala,ale z toho žužlání se moc nenají,takžesi myslím,že to nevadí...v knížce jsem četla,že se může pečivo dávat už od 8-9měs. někdo dává už od 7. měs...ta knížka je právě zaměřená pro kojené děti..musí si zvykat.
Jo a kukuřičné křupky..jaké myslíš..já to asi neznám?? :?

In reply to by Alfa

Tak rajsou také určitě vyzkouším. mě právě říkala, nedávat žádný rohlík, piškoty a tak dokud se kojí, ale to víš, že už ochutnal rohlík i piškot, já se jen bojím mu to dávat, kvůli tomu dávení. Křupky se dají koupit v bio potravinách, dělají kukuřičné, rýžové, pohankové a pak různé směsy. Neobsahuje to tuk ani sůl, tak je to vhodné pro mimča. Má to tvar jako klasické arašídové křupky, akorát jsou delší a silnější. dobře se jim to drží v ručičce a rozpouští v pusince, jozífek se toho najdel, ale nevím proč se teď u toho dáví, a to to jedl skoro 2 měsíce :/

In reply to by berberka pajinka

určitě vyzkouším ty křupky.. to dávení to je normální ..má do roka ještě čas v pohodě..můžeš pořád mixovat..některé dětičky to tak prostě mají.. :)
Já jsem zase spíš zvědavá..do kdy budu muset malou pořád uspávat.. :?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka