poraďte - uspávat nebo nechat až usne sama?

06.03.2009

Malá má 4 týdny. Nevím, jestli se mám snažit ji uspávat nebo nechat, až usne sama. Přes den se to snažím dělat tak, že jak se vzbudí, tak nakojím, odříhneme, někdy se vyprdí, přebalím a buď si s ní trošku pohraju nebo ji dám do zavinovačky a jako že půjde spinkat. Jenže posledních pár dnů usínat moc nechce, spíš plače a já nevím proč. Buď jí trápí prdíci nebo už nevím.

Jak to prosím děláte vy? Jaký máte s měsíčním mimčem režim - co se vám osvědčilo?

Kliknutím vložíte smajlíky:

To je normalni, nam maly kricel i hodinu jak ho bolelo brisko, pak se vyprdkal a byl klid. U nas prdici trvaly 2 mesice, nez se s tim naucil vyporadat. Sab simplex nejsou na predpis, daji se koupit v lekarne volne, stejne tak jako hylak treba, ale nam to moc nepomohlo. Co nam delalo dobre na brisko byla masticka nebo spis gel FLATULIN, to byl zazrak. Zahral brisko, obsahuje i fenikl, ktery se vstrebal a bylo to super. Nerikam ze jsme neprdeli, ale slo to snaz. Pokud uz nevis jak dal s prdikama a nic nepomaha, tak ji obcas muzes pomoct vyprdkat se rektalni rourkou, da se taky koupit v lekarne. Tim ji alespon na chvili a trochu ulevis. Ale to je normalni u miminek a musi si tim projit skoro kazde mimco. Musis vydrzet nez se ta střívka miminka daji trochu dokupy a bude zas dobre. Chce to trpelivost :)

náš Davídek na to taky trpěl a fakt to ve třech měsících přešlo. Ale jinak vydržel poplakávat a kroutit se třeba i tři hodinky. Uspávání bych neřešila. Já ho uspávala v náručí, houpala jsem se s nim na míči, hladila ho, zpívala, brala si ho do postele k sobě, vyměkčovala mu "pelíšek"...zkrátka všechno možný, abych mu ulevila a on spal. :) Nenechávala jsem ho samotnýho, protože se přetáčel na záda a dusil se, když blinkal. Ale od tří měsíců si usíná sám. Dám ho do postýlky, pohladim, pusu a jdu. Když pláče, tak se vrátim ho uklidnit. Ale to je málokdy. Neboj, takhle malinký dítě nerozmazlíš... můj názor. ;) A režim jsem taky řešila a nokonec se udělal sám. Držim palce, ať to Barunku brzy přejde. :a:

Ahoj, myslim si že jde o prdíky. většinou přetrvávají do 3-4 měsíce. Záleží na miminku. to že malá už teď nechce usínat sama je taky normální. Už je starší a vnímá svět kolem sebe. Od 2 měsíců to bude ještě horší...Pokud jí nechceš rozmazlit uspáváním v náruči-což naprosto chápu (já jsem to udělala a byla jsem pak otrokem mého syna), tak se postarej aby se vyprděla, pochovej jí a polož do postýlky. Můžeš použít i zavinovačku-pokud jí uklidňuje. Posaď se k postýlce a hlad jí po hlavičce..určitě se uklidní a usne..
Tak držim palečky..
Kapky sabsimplex jsem nepoužívala protože doktorka je nerada mimčům předepisuje. Většinou až když nepomůžou žádné cviky. Nám pomáhali i když to bylo docela časově náročné. Takže s těmato kapičkama nemám vůbec žádnou zkušenost...

je možné že jí trápí prdíci...do 3 měsíce je to prý normální že mají miminka koliku,používáme kapky Sab symplex a baby calm a je jí líp

In reply to by verča 2

tak my dáváme teď před každým kojením ve dne Sab Simplex. Problém je, že nepoznám, jestli je to po nich lepší nebo horší :-/ Snažím se s malou po každém kojení trošku pocvičit, skoro pokaždé se vyprdí (nejvíc se mi osvědčila poloha "tygřík" a "klubíčko"). Doktorka říkala, že ty kapky prdíky neodstraní, jen z menších bublinek udělají ve střevech větší a ty prý jdou líp ven.

Ahojky,naše Baruška má měsíc a 4 dny no a tohle prostě neřešíme...zazačátku to bylo tak že si spala jak chce,spíš pořád jen plakala a řvala jak tur...a v noci jsem jí musela uspávat tak do 3 až 6 rána,byla to fakt hrůza,měla obrácenou noc a den,ale už si našla svůj systém..né sice každý den,ale tak v 10 vstáváme,né vždycky pravidelně jí,pak je asi 2 hoďky vzhůru,zhruba kolem té 1 jí dám najíst a jde spinkat,spí zhruba až do půl 6,do 6,mezitím jí dám papání,no a do těch 10 až 11 nám pobrekuje nebo řve jak kdy,nemá ráda večery,ale že bych jí jako ukazoval nějak zavinutím kdy spát a kdy ne,tak to určitě ne,ona si sama řakne a je ještě malinká,abych věděla kdy přesně bude spát...te´d třeba v noci usnula až v 1 a spala do 11..ale já jsem jí to takhle blbě rozhodila s procházkama...

In reply to by verča 2

a jak se tak mohla rozhodit s procházkama?

Nevím, co s malou, když už je nakrmená, přebalená, vyprděná a přesto pořád plače. Spát nechce, "hrát" si nechce - tak si říkám jestli není utahaná a jen neví, jak usnout.

In reply to by Helis1

i když je vyprděná,tak jí pořád může bolet bříško...malá taky krásně a pořád prdí,ale udivila mě ta dr. když i přesto říkala že je moc zavzdušněná...nám tohle malá taky dělá s tím řavaním po jídle ale jen večer...záleží jak pláče..ten náš bobek to na nás zkouší,aby jsme si jí vzali a houpali,to jí nchám vyplakat,ale když už řve tak si jí vemu do náruče a miminka potřebujou i plakat..nejde to aby byly celý den potichu...a TAKY JE NEBAVÍ POŘÁD LEŽET,TAK SI MALOU VEMU DO VZPŘÍMENÉ POLOHY a ukazuju jí věci kolem a mluvím s ní nebo jí zpívám...zkus to si ji tak brávat a zkus ty kapky..

In reply to by Helis1

memu malemu jsou 2 mesice a taky mi to dela, pres den nespi skoro vubec, asi 2x si zavre oci na 15 min, to je vsechno, jinak hodne rve! v kocarku na prochazce spi, ale jen prijdeme domu, rve. nechce byt v sedatku, nechce byt v kosiku, je jedno, ze se to houpe nebo to hraje. kdyz ho vezmu na ruce, je dobrej. tak ho porad chovam a uz mam ruce vytahane az na zem a doma nic neudelam... :( musime doufat, ze z toho vyrostou.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky