Kila lezou nahoru

05.03.2009

Ahojky. Jsem v devátém nebo desátém týdnu (nějak ztrácím přehled :-) a dneska mi paní doktorka řekla, jestli jsem vážně (od zač. či půlky ledna) přibrala 3 kila a dohormady se má přibrat cca 12 kg. A že 3 kg jsou prý hodně. Mám omezit sladkosti a majonézu a hlídat se. Jenže já majonézu ani normálně skoro nejím a se sladkým teď vůbec nemám problém protože na to nemám vůbec chuť. Ani si rozhodně nemyslím, že bych se přejídala. Jím v malých dávkách častěji a poměrně zdravě, řekla bych. Nikdy jsem nejedla moc tučná jídla či smetanové jogurty ani světlé pečivo, smažená jídla také ne, ani nepiju sladké limonády, čaj nesladím. Momentálně jím stejně nebo spíše ještě méně než před otěhotněním. Tak snad je to hormonama (při dřívějších pokusech o braní antiknocepce jsem totiž vždy dost přibrala, ač jsem se přitom potila v tělocvičnách) nebo je to tím, že jsem trochu víc jedla úplně na začátku (to jsem měla totiž pořád hlad) ? Že by tělo potřebovalo získat energii? Během posledních 14 dnů jsem 1,5 - 2 kg zhubla a v posledním týdnu jsem to zase nabrala, ale mám stále cca o půl kila míň než před 14 dny. Anebo je paní doktorka zvyklá, že ženský na začátku moc nepřiberou, protože zvracejí? Já totiž nezvracím. Zdají se vám tři kila za dva měsíce taky tak moc? Mám teď 53 kg při 160 cm. Pokud bych se měla ještě víc hlídat, tak pak už vážně nevím, co mám jíst. Když mám hlad, protože se třeba večer najím méně, tak je mi špatně nebo v noci nemůžu z hladu usnout. Díky. Any

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak mi přijde, že ta doktorka je uplně blbá! První měsíce jde nahoru voda, zadržuješ daleko víc než před otěhotněním, zvětšují se prsa atd. To je normální, změna hormonů. Já ve 3. měsíci měla prsa o 2 čísla větší a ve 4. už mi nové podprsenky nebyly. Jes normálně, tělo si řekne, co potřebuje. Hlavně nedrž žádné diety! Co si vezmeš na té doktorce, když potratíš nebo když by se miminko špatně vyvíjelo? to přece nestojí za to. 12 kg je dost málo, to přibere jen velmi malé množství těhulek, průměrný váhový přírůstek je 15 kg, a většinou je to taky víc. Kdybych se trápila hlady, tak je ze mě mrzout číslo jedna. Mimčo potřebuje usměvavou maminku, spokojenou, šťastnou a k tomu ty cukry potřebujem!

Hm, já jsem těhotná přibližně stejně dlouho a zhruba ty tři kila navíc mám taky ;) Jím víc než před těhotenstvím, ale podobně jak ty - musím jíst často, jinak je mi špatně. Nejím nic mastného ani sladkého, nemám na to chuť.
Pro jistotu si všechno píšu, jestli jsi někdy cvičila a dietovala, tak asi znáš www.flora.cz, tam je kalkulačka kalorií. Já sním denně asi 9-10000 kJ, to si myslím, že je tak akorát.
Můj doktor (taky starší) mi řekl, že bych měla přibrat asi 10% své hmotnosti, tedy nějakých 6,5 kg. Což je nesmysl. Našla jsem pak na internetu, kolik bys teoreticky měla přibrat za celé těhotenství, je to mnohem víc. Přibývá ti krev, nalívají se prsa, něco váží zvětšená děloha, něco mimino, něco plodová voda... zkusím ten odkaz najít.
Zkus si s tím nelámat hlavu, pokud jíš zdravě a nepřecpáváš se, nemůžeš si přece nijak škodit ne? Přece nebudeme hlady.... teda mně osobně bývá z hladu špatně 8)

vůbec se netrap tím co ti říká doktorka o tom přibýrání. Jak už Ti tady holky psaly, tak to malí potřebuje aby si jedla všechno... Hele já měřim 159 a vážila jsem 64kg před otěhotněním a nakonec jsem přibrala asi 23kilo ateď už mám dole 20kg. Já jsem za týdne přibrala ze začátku i dvě kila, takže nemá cenu setím trápit. Papkej na co máš chuť.

Ahojky netrap se a pěkně papkej mamčo potřebujete to oba!Já jsem na začátku moc tedy nepřibírala tak kilo na měsíc,ale od šestého se to rozjela a jsem 31tt a mám 11kg navíc a to jsem byla neštastná,že nemám chutě a ani hlad.divím se doktorce,že tě peskuje a zbytečně stresuje.Třeba patříš zrovna mezi ty maminky které naberou více než těch normál 16kg,ale při tvých kilech co píšeš o tom pochybuju!tak se netrap a hlavně nehladověj.měj se hezky a páá

In reply to by Mag28

Právě jsem si dala půlku banánu rozmačkaného v jogurtu, prostě hlad byl silnější :-) To teda doufám, že 16 kg nenaberu. Ale ona mluvila o nějakejch maximálně dvanácti. No, moje mamka při mě přibrala prý jen 6 kg. Tak uvidíme. Na jaře budu víc chodit na procházky apod. Už se těším, až konečně vysvitne sluníčko :-)

In reply to by Any

však uvidíš já u prvního nabrala 16 a tet to vypadá,že to bude taky a to jsem před těhu vážila 54 a měřím 175.Tak,že kašli na kilečka,každá přibíráme jinak a hlavní je,že jsou naše miminka v pořádku a pak to stejně shodíš lítáním kolem miminka.a s doktorky si nic nedělej vyslechni ji a to je vše oni mají ty své tabulky...mě u prvního taky dr.seřval v devátém at se opanuji,že už mám nadváhu a to jsem měl těch 16kg a co porodila jsem a měla jsem to hned po pár měsících dole. :s: páá

Jsem tady nová a momentálně jsem ve 32 tydnu a celkově jsem nabrala 17kg a na začatku jsem nepřibírala nic moc většinou tak dvě kila za měsic a někdy vubec nic a ted se to pěkně rozjelo ale mam pocit,že to jde všecko hlavně do toho břicha.Vzhledem k tomu,že jsem na rizikovym a jsem doma už pul roku a přdtim jsem žila posilovnou tak mam taky občas nervi stoho jak nabiram ale na druhou stranu to vubec neřešim a papkam všecko.

Prooosim tě, vyprdni se na ní .... každá jsme jiná a máme jiný metabolismus. Já jsem nejvíc přibrala právě na začátku těhu .... v 19tt už jsem měla 7 kil nahoře. Teď se to trochu zarazilo, jsem v 33tt a mám nahoře 13 kil. Nemá smysl se přejídat, neplatí ani to babičkovské "musíš jíst za dva" ... ale hlady taky člověk nemůže být. A při tvé váze bych to optavdu moc neřešila.

to miminko to asi potřebuje. kdybys nejedla, bylo by to špatné. já taky na začátku měla hrozný hlad, nezvladatný, trošku to ustoupilo. hlavně nehubni, abys mu neublížila. papkej na co máš chuť, musíš to takhle říct i doktorce, jak jsi to tu napsala, aby si nemyslela, že se láduješ. :)

In reply to by A. S.

Já jí to říkala, ale ona se připitoměle usmívala a asi si myslela svý. Taky mi ten počáteční nezvladatelný hlad už ustoupil, teď zbyl už jen hlad :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Paní doktorka taky chválila, jak krásně miminko roste. A pak se koukla na ta kila v průkazce a podivila se :-) Dr. je v důchodovém věku a v některých názorech taková nepružná. Ale nechtělo se mi teď jít k jiné, mám tuhle blízko z domova i z práce. Když by se mělo v průběhu těhotenství přibrat okolo 12 kg, tak to se přibírá rovnoměrně anebo to pak třeba od druhého trimestru letí víc nahoru? Pokud by to bylo rovnoměrně, tak myslím, že by ty 3 kila zhruba odpovídaly. Asi se kouknu doma do chytré knížky. Já jsem měla vždycky starost o to moc nepřibírat, cekem jsem zvyklá sportovat, tak mi tohle docela dělá problémy. I když je mi jasné, že čekám-li mimčo, tak to musí někde bejt vidět, ale stejně se s tím špatně smiřuju, jak narůstám :-( Ihned v prvních týdnech se mi rozšířily boky (pěkně mě přitom bolelo v kříži), narostl trochu zadek a cca o číslo prsa. Tak chodím alespoň cvičit, dokud to jde. Aby tělo bylo pevné.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky