Děvčata - jak dlouho kojíte? (ve smyslu kolik času dávate mimi na jídlo)

05.03.2009

Ahojky holky, tak mám pocit, že Naty si na mě vymýšlí. Kojím jí pokaždé skoro 3/4 hodiny, podle vážení si vypije někdy jen 55 ml za tu dobu, technika kojení je v pořádku, akorát je problém, že u toho hodně spinká, jak jí prso vezmu, tak se vzbudí a křičí. Jak dlouho kojíte vy?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ivčo, já zezačátku kojila tak těch čtyřicet minut určitě... malá u toho sem tam usnula, když jsem jí vzala bradavku, tak se vzbudila a zase začala sát, no a časem se to zkracuje, tak kolem čtyř měsíců už to bylo do půl hodiny a v půlroce už to zvládáme za deset minutek... čím jsou větší, tím víc a rychleji sají, nikdy jsem jí to nebrala násilím, aby potom začala plakat, no a většinou jsem ji dala do postýlky poté, co po vytažení bradavky nezačala plakat... teď už je to zase jinak, už usne i bez ukojení do spánku... ;)

Ahoj já vždy kojím minimálně 30 minut, spíše 40 - 45 minut, malá je jedlík :hu: Samozřejmě u toho má taky menší pauzičku, ale pak se zase rozpapá.

ahojky,my už teda měsíc nekojíme.Ale od narození do těch 5 měsíců co jsme kojili,papal Kubíček 6-11minut,déle nikdy ne.většinou mu tak stačilo 7,8 minut a byl napapanej.Každý miminko potřebuje jiný čas.Kubísek papal pořád,jako že furt tahal,takže mu stačilo pár minut.Kámošky malej jí 35-50 minut,protože u toho kouká kolem,chvíli tahá,pak zas ne...tak až už nebude papat,tak jí dej dudáčka,to jsem dělala já,když se Kubísek napapal a usínal u toho...a za pár dní si zvykl,že už sem mu pak ani toho dudlíka na ududlání nemusela dávat.

Ahojky,tak to si na tebe opravdu vymýšlí,já kojím max. 20 minut a v tom mám započítáné i grgání,následnou škytavku a zapití škytavky.Za tu dobu mi vypije normální dávku těch 120,140,různě.Na mně to takhle zkoušel starší syn ve čtyřech měsících,téměř hodinové kojení,do měsíce jsem ho odstavila.

In reply to by kockral

Já už právě taky přemýšlím, jestli to má cenu, když jí přikrmuju Nutrilonem (protože tímhle stylem ubrala na váze), tak to má vyžahnutý za chvilku a u prsa se fláká (ono to taky neteče tak rychle, že a navíc ví, že pak dostane Nutrilon, takže co by to řešila, frajerka)... Rušit se v žádném případě nenechá, takže lechtání na některých částech těla, aby sála naprosto nezabírá, dokonce jsem zkoušela i mokrou žínku na obličej, taky nic...

In reply to by ivca.konik

Tak můj usíná taky tvrdě,na něj účinkuje buď jemně nehtíkem na krčku zezadu,nebo mu to vezmu a spí tři hoďky.Já si moc dobře pamatuju,co to byla za pakárna,kojit i hodinu,nikam jsem se nedostala. A to jsem kojila bez příkrmů,hrůza. Jestli se do takové situace dostanu i teď,tak to taky nebudu řešit.Ať se rozhodne samo dítě,co bude chtít,přece mu nebudu cpát prso násilím a nějaké hodinové kojení taky nemíním absolvovat.Já už to mám v hlavě i tak vyřešené,že pokud mu nebude stačit moje,tak přejdu rovnou na umělé,stejně je to potom boj a kdo by si nevybral raději pít z flašky,kde to má skoro bez práce,že?

In reply to by kockral

Je fakt, že když má hlad (po 4 - 5 hodinách spánku v noci), tak ode mě vyžahne za 20 minut klidně 120 ml, ale pak to celý den fláká a pospává u toho, když jí teda uložím, tak za půl hodinky řve znovu hlady, je to komediantka. Asi jí to i stačí, ale když to neteče z prsa proudem (jako po té noci, kdy mám prsa našťouchnutá), tak se ani moc nesnaží a chrápe u toho.

In reply to by ivca.konik

No právě,ono je to tím,že když jsou prsa nalité,tak jim to teče krásně,stačí jen roztahat a polykat,ale potom během dne je to horší. Kubík už taky začíná zlobit,taky když mám nalité,tak to fičí jak hrom a když je odpoledne,tak už usíná,nepije,když ho položím,tak je nevrlý a hnedka zase hledá,přiložím,tak chviličku zase pije,pak zase usne a takhle furt dokola. Pomalu přemýšlím taky o flašce,mě hlavně trápí i to,že díky takovému kojení pak nemám ani čas na staršího kluka,během kojení začíná ten starší na sebe upoutávat,dělá naschvály,žárlí,nechce,abych se věnovala jenom Kubíkovi,tak například včera mi přišel s nahatým zadkem a totálně zaneřáděným od ......., vůbec nechápu.

Ahojky, dokud slyším, že polyká, tak ho nechám, ale jak přestane pít, a jenom tak žužlá a semtam občas trochu polkne, tak mu prso vezmu. Když křičí, tak mu zkusím ještě nabídnout, ale většinou jen potřebuje jen něco cumlat, a tak mu dám dudlíka. Vždycky jsem kojila max. 30 minut, ale teď už asi 14 dní malej baští jak drak a je hotovej do 5 minut :hu: :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky