večerní kojení - budit mimča?

05.03.2009

mám dilema - malá mi k večeru usne např. kolem 7 hod, v 10 hod ještě spinká. Mám ji vzbudit, dát jí napít a potom uložit k nočnímu spánku, nebo je lepší nechat ji, až se vzbudí sama? Ráda bych, aby v noci spala trošku dýl, tak aby se nevyspala v podvečer a pak nechtěla spát :-) Nerada bych ji ale rozhodila - tak nevím co je lepší. Nechat to na ni a časem si to upraví, nebo to trošičku regulovat?

Přes den se snažím, aby papkala max. po 3 hod - je pravda, že se většinou vzbudí sama. V noci se snažím ji nebudit - ať spí tak dlouho, jak chce.

Jo a začínáme 4 týden.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, já teda Naty nebudím, protože se chci taky vyspat (takže se v jedenáct ani náhodou nevzbudím) a ona asi taky:) Večer usne v 8 a vzbudí se tak v jednu až v půl druhý a pak v pět, tohle ale začalo až před 3 týdny, jinak měla obrácený režim, přes den spinkala a v noci chtěla pořád jíst....

Ahojky. Podle mě je blbost jí budit. Sice se chcete vyspat, ale všechno chce svůj čas. Pak se to upraví a čím starší bude tím déle bude spát. A taky hrozí jak jí budeš budit, že jízaložíš na obezitu a nebo ti bude blinkat, jak nebude mít hlad nebo dotrávené první mlíčko. Vím jak malý. kolikrát už křičel hlady, ale pak stejně blinkal. A v noci se budil skoro co hodinku (ale na vině bylo mé nekvalitní mléko) Teď už má půl roku a budí se v noci jen jednou. Usne okolo 8 a budí okolo 2 vnoci a pak až ráno. Všechno chce čas. Tak pevné nervy :one: :a:

Ahojky, my jsme o 4 týdny starší, ale tak nějak jsme si režim zajely hned, jak jsme přišly z porodnice. Malou jsem přes den budila co tři hodiny. Večer jsem okolo 6 nakrmila, pak jsem jí ve 22hod vzbudila, najedla se a spinkala mi do 4 - 5 hodin. Takže paráda. Teď je změna jen v tom, že jí i přes den nechávám, dokud se nevzbudí sama. Někdy vyžaduje jíst po dvou hodinách, někdy vydrží spát i 5 hodin, když jsme třeba venku, nebo někde trajdáme. Ale večerní a noční rituál je stejný. Kolem 6 se nají, pak jí musím kolem 22hod vzbuti, páč spí jak zabitá, a pak vydrží až do 6 hodin. Je to super. Vyspíš se ty, i ona.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka