Druhé miminko

02.03.2009

Chci se zeptat maminek, které už mají dvě a více miminek, jaký měli porod. Jozífkovi bude 8. měsíců a já pomalu začínám přemýšlet o tom, že si pořídíme druhé miminko. Před tím nám to trvalo půl roku než jsem otěhotněla, tak si říkám, že bysme mohli pomalu začít :) Když tu čtu příběhy těhulek, jak vystavují svoje pupíky, tak mi to těhulkování tak nějak chybí a znovu se na nové budu moc těšit. Ale k věci. Jozífka sem 10 dní přenášela a potom mi v noci praskla voda, takže sme hned vyrazili do porodnice(máme to asi 30 minut), dobré 2 hodiny sem neměla skoro žádné bolesti. Pak se to sice rozjelo a bolesti byli strašné, ale Jozífek se narodil od té doby asi za 2 hodinky, tak by mě zajímalo, jaký ste měli druhý porod, jestli je rychlejší a je bolestivější??? I když si to tedy neumím představit, že by bolesti mohli být ještě větší. Děkuji všem za odpovědi..

Ahojky, nevím, jestli se tím dá řídit, já měla první porod o dva týdny před termínem, trval asi tři hodinky se vším všudy, za tři roky druhý vyvolávaný asi deset dní po termínu, trval necelé tři hodiny, no a po dalších patnácti letech se nám narodila Gabčulka, narodila se přesně v termínu podle posledního UZ a od prvních kontrakcí do porodu to bylo tři a půl hodiny, ovšem byla o kilo větší než první dítko... takže všechny tři porody byly tak nějak stejné... ted jsem půl roku po porodu a stýská se mi po bříšku... to poslední těhotenství bylo tak nějak jiné, nejhezčí, nejpohodovější a nejvíc jsem si to užívala, tak možná proto teď vzpomínám, jaké to bylo před rokem, jak mi bylo, jaké jsem měla bříško a tak... jejda, nemít tři děti, tak bych šla ještě do jednoho... ale později, ne hned, ale až tak za pět let... ale to už není možné, tak si počkám na vnoučata... :a:

Poprvé 11 hod, podruhé necelé 2 hodiny. Já bych počkala do doby, až bude tvůj první potomek chodit, abys ho nemusela tolik nosit, když budeš těhotná. Při druhém chlapečkovi jsem první trimestr krvácela (první těhotenství bylo naprosto bezproblémové) a musela jsem se šetřit co nejvíc. Myslím, že je to náročnější pro tělo mít dvě děti po sobě (já je mám po dvou letech). Začít s přípravou můžeš teď tím, že začneš brát vitamíny. Tělo je totiž trochu vyčerpané prvním dítětem a jeho kojením. (Nikdy bych si nemyslela, že budu tak chudokrevná, měla jsem brzo dráždivou dělohu, ...). Nakonec se nám narodil zdravý cvalík (4330g), teď ve 2 měsících má 7 kg, jen chci upozornit, že druhé děcko je pro tělo větší nápor, protože nestačilo dočerpat zásoby. Pro sourozence je to, myslím, fajn, když jsou blízko od sebe.

ahojky, ja teda jeste druhe nemam, ale kdyz vse dobre dopadne, narodi se v rijnu, to bude kaje 2 mesicu. premyslela jsem jako ty - o kaju jsme se snazili rok, tak jsem ted v lednu se zacali snazit s tim, ze kdyz se to povede do pul roku, tak to bude uspech. a covece povedlo se hned v lednu :-) jinak druhy porod pry byva rychlejsi a mene bolestivy - porodni cesty uz jsou "projety", ale neni to pravidlo. zabka+kaja

In reply to by zabka.

To je príma, že se vám to hned povedlo. Myslím si, že dkyž se člověk nestresuje a nechá to osudu, tak se to povede rychleji než když se na to strašně moc upíná. No uvidíme. Já právě, abych to pak do porodnice stihla. Ty první dvě hodinky, to bych teda nepoznala, že jsou porodní bolesti :) Přeji ti príma bezbolestný druhý porod.

In reply to by berberka pajinka

presne, jak rikas - je to o te psychice, pri kaje jsem strasne moc chtela otehotnet a krom toho jsem byla dost nespokojena v praci, ted jsme tomu nechali volny prubeh a ani na to clovek nemyslel a takhle to dopadlo :) ja mela prvni porod vyvolavany, tak uvidime, jak to bude ted. dik :k: zabka+kaja

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka