Opar v těhotenství

27.02.2009

Ahoj holčiny,

nemáte některá zkušenosti s opary v těhotenství? Já na ně netrpím, sem tam už jsem nějaký měla a nikdy jsem to neřešila - časem vždycky zmizel :)))

Ale teď, když se mi udělal v těhotenství mám hlavu plnou otázek jestli je potřeba to nějak víc řešit a jestli na to vůbec je nějaký neškodný lék.... budu ráda za jakékoli vaše zkušenosti :))

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj,
já s oparama bojuji už léta a dělají se mi na rtech, ale fakt hodně agresivní a obří. Většinou po celém rtu, takže nemůžu skoro ani mluvit.
Mimo těhu je nejlepší nechat si napsat prášky, herpesin, nebo valtrex. Zabírají perfektně, hned a už druhý den opar mizí a za 3 dny je pryč. A do toho hodně desinfikovat batadinem, který nepálí a potírat framkoinem mastí, aby to moc nepraskalo. Žádné jiné mastičky (zovirax, herpesin, viru metz)mi nikdy nezabraly a stejně tak ani náplasti.
V těhu se ty prášky nesmí a mastičky ideální taky nejsou.
Takže moje osvědčená rada je:
1.vydesinfikovat (batadine, peroxid vodíku 3%) na vatovou tyčinku.
2. vysušovat (nejlepší framykoin zásyp), zinková mast
3. když moc praská kůže, tak mazat framykoin mast, nebo od helle balzam na opary (krásně chladí a zmírní svědění).
4. dopovat se b-komplexem forte, co to jde.
A hlavně dodržovat přísnou hygienu, ta vodička, co z oparu teče je vysoce infekční, takže se snadno viry roznesou kamkoliv na tělo.
Já používám vatové tyčinky (prsty se oparu vůbec nedotýkám), mýdlo antibakteriální a když už se toho dotknu, tak se umeju mýdlem dettol. Ručník zvlášť na obličej a zvlášť na tělo.

Přeji všem úspěšný boj a krásné rty!

Ahoj holky,taky jsem špatná z oparu,občas se mi udělá,teď dlouho nic a nyní když jsem ve 4 týdnu,tak se mi udělal zas :§)
2 dny jsem to natírala Herpesinem,než jsem zjistila,že bych neměla.Teď mám velké obavy,nejen že mám opar,ale že jsem k tomu přidala i to natírání Herpesinem.Máte s tím některá zkušenosti ze začátku těhu,zda může být problém?Díky moc za odpověďi.Michaela

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

diky za radu - mazala jsem to ted pres vikend a opar je pryc :) neni nad silu prirody

no, naštěstí ho mám na rtu, což mě trochu uklidňuje, ale i tak si právě nejsem moc jista...

No, já nevim, moje kamarádka měla na zač. těhu opar a vím, že říkala, že ji gynekolog kvůli tomu dělal nějaký testíky navíc. Přesně už si nepamatuju, ale řešili to. Já bych osobně pro klid duše na gyndu zašla, nebo alepsoń zavolala. Je to přeci jen infekce.....ale nechci tě tím děsit.

In reply to by Simpik.V

jo jo, volala, ale doktorka uz neordinuje - a to ani na gynde ani obvodacka, takze musim pockat do pondelka :( ...

zatim na to davam jen trochu tea tree olejicku a doufam, ze to bude OK :)

no ale ty 4 ti nezavidim :(

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka