TIP NA OBĚD

25.02.2009

ahoj holky, občas tady taky hledám co uvařit na oběd tak bych se s vámi chtěla podělit o jeden svůj recept. Říkám mu "ROŠŤÁK", protože základem by měla být roštěná. Já to ale dělám z jakékoli části prasátka. Základem je tedy naložené vepřové maso na plátky (dá se ale obměnit třeba na nudličky s rýží nebo klidně místo vepřového kuřecí.). Nejlepší je maso naložit alespoň den předem, lépe je dva dny.
Takže nejprve si připravíme omáčku do které maso naložíme (asi na 500 g masa):

1 vejce
1 malá lžička mletého pepře
1 velká lžíce maggi
1 a půl velké lžíce vorcestru
1 velká lžíce solamylu
1 velká lžíce plnotučné hořčice
2 malé lžičky soli
2 velké lžíce oleje

Vše dobře promícháme a v případě větší hustoty můžem ředit olejem. Do této směsi ponoříme naklepané a naříznuté plátky vepřového, tak aby byla omáčka vždy i mezi plátky, jinak můžou být na sobě. Je lepší je dát do malé misky kde bude omáčky navíc než aby nebyly v omáčce ponořené. No a uzavřeme a dáme do lednice. Druhý den rozpálíme na pánvi trochu oleje, a až je horký, vidličkou tam položíme plátek i s omáčkou a pomalu osmažíme z obou stran. K těmto plátkům jsou nejlepší samozřejmě hranolky, ale dělala jsem to už i s opečenými bramborami. Pokud místo plátků dáte nudličky, pak je lepší rýže. K nudličkám přidávám ještě při smažení porek.

Tak doufám že jsem vás nalákala a inspirovala k přípravě oběda. Kdyby měla některá nějaký dotaz, ráda odpovím.
Pa Zuzik

Holky, jsem ráda že vás můj recept zaujal, jen vám chci říct, že lepší jsou fakt ty plátky. Jako nudličky to není taková dobrotka. tak pak dejte vědět jak jste dopadly a jak chutnalo doma. Pa Zuzik

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka