bolestivé přisátí miminka

24.02.2009

ahoj maminky :-)

taky máte někdo problém s přisátím miminka? Nevím co dělám špatně, ale hrozně mě to bolí. Jak se přisaje, tak už je to většinou dobré. Jak donutit prcka, aby pořádně u přisátí otevřel pusinku? Ta moje holka ji asi pořádně neotvírá a proto to možná tak bolí. Neznáte nějaký trik jak to zlepšit?

Porodní asistentka mi doporučila nosit sběrače mléka - jednak jsou prý bradavky v suchu a jednak je to nějak lépe zformuje. Mě ale připadají spíš větší a nevím jestli i to nemůže prckovi při přisátí vadit.

Co radíte/doporučíte? Máte zkušenosti se sběrači mléka - pomáhá to?

Kliknutím vložíte smajlíky:

My jsme do cca 4 týdnů používali kloboučky (chrániče bradavek). Měla jsem je třeba jeden den a druhý den jsme zase kojili na holo, pak zase kloboučky, bo bradavky jsem měla rozdrané. Pak už byl malej větší, tak už otváral pusinu víc, takže teď už jsme 3 týdny bez těch kloboučků. To první zakousnutí ale zabolí pořád, ale dá se to vydržet..

my mame necee dva tydny a v porodnici jsem myslela, ze pojdu jak to bolelo. Sestra poradila prsa vetrat na vzduchu namazane bepanthenem po kazdem kojeni. Mela jsem je cele krvave az jsem myslela, ze prestan kojit. Vsude pisou, ze je to nespravnou technikou, ale ja kojim porad stejne a uz to tak neboli. Prijemne to taky neni, ale pred tim se mi chtelo az brecet. Je to zkratka o zvyku. Ja malemu taky nevrazim do pusy nic vic nez bradavku.
Jinak sberac je vlastne formovac. Je to dobry jen pokud mas ploche, nebo vpacene bradavky, ale kdyz se ti prcek v pohode prisaje, tak ho nepotrebujes...

Ještě jsem si vzpomněla na jeden fígl..ale mě pomohl..když končíš s kojením, tak miminku vlož do pusy malíček,aby to nevyškubla z pusinky..potom jak tu píšou holky nech pít jen 10 min. dýl ne..a třeba přikládej i po hodině..to uvidíš jak bude mít dítě hlad..mazej tím bepanthenem..a snad to bude dobrý..

Ahoj, u tebe bude nejspíš problém v tom, že malá ti bradavky žužlá. Že nemá v pusince celej dvorec i s bradavkou ale čistě jen bradavku. Dětičky maj dásně hodně tvrdé a tím ti bradavku drtí..Takže je nutné aby měla pořádně otevřenou pusinku když se bude přisávat - musíš jí do pusinky vložit velkou část prsa. Když budeš špatnym stylem kojit, povede to k tomu, že se ti začne ztrácet mlíčko. Taky malou nenech dlouho u prsa. Stačí když bude sát u každého prsa 10minut...
Sběrače neznám. Já používala ze začátku kloboučky-měla jsem vpáčené bradavky a nedařilo se aby se malej přisál. Nakonec mě mamka pomohla-tak jak jsem psala nahoře...tak přeju ať se to zlepší..

Heli, nech prsa co nejvíce větrat, aby se ti zahojila. Nenechávej mimčo pít třeba hodinu - já to tak zezačátku dělala a taky jsem pak měla bradavky citlivější - můj pediatr mi řekl, že stačí 10min z jednoho, 10min z druhého a dost - že mimi se dlouhým sáním jen vysiluje a pak stejně tak dlouho furt nepije jen žužlá....-takhle se naučí efektivně pít.Jinak já jsem vždy před kojením objela malému bradavkou pusinku nebo pošimrala na bradě a on otevřel pusu - tak jsem mu tam to prso vrazila co nejvíc - neboj se toho. Koukni na www.kojeni.net - je tam video a spoustu zajmavých věcí. Kdyžtak uprav techniku kojení a koukni na seznam laktačních poradkyní ve vašem kraji - určitě ti poradí!!!

ahojky, se sběračem zkušenost nemám.
Koukám, že jsi v 6ti nedělí. Já taky trpěla a má to hodně holek, neli každá. Někdo říká, že to je špatnou technikou kojení. Ale já ať zkusila jakoukoliv polohu, kroutila jsem nohama, jak to bolelo. Bradavky jsem měla krvavý, popraskaný. Ale myslim, že asi po 2 měsících se to zlepšilo. Já osobně si myslím, že miminka po narození prostě nemají tak velikou pusinku, aby ji otevřeli na celý dvorec a proto to bolí, když dudlaj jen bradavku. Neboj se, určitě se to zlepší, chce to jen přetrpět ty začátky. ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky