Časté kojení

24.02.2009

Ahoj, prosím o radu, zkušenost, názor...
Malému jsou necelé 3 týdny, celkem dobře kojím, přes den tak každé 3 hodinky, někdy malého musím budit,jindy je jako hodinky, přes noc krmíme tak po 4 hodinách. Po večerech má ale malý hlad, to chce pít třeba i po hodině a usne třeba až po 4. krmení, cca po 3 hodinách. No a včera tyhle intervaly po hodině až hodině a půl trvaly už od 2 odpoledne až do 8 večer. Tak se chci zeptat, jestli s tím některá máte zkušenosti. Mám strach, že mám málo mlíčka, nebo, že mlíčko není dost výživný, když má malý pořád hlad. Dík

Kliknutím vložíte smajlíky:

No malý přibírá dost, takže mu mlíčko zatím stačí. Jinak všem díky a hodně štěstíčka při kojení těch vašich drobečků!!

Ahojky, u takhle malého dítěte je nutný ho kojit podle potřeb, oni vědí, kdy mají hlad. ale zase musíš vidět, jestli saje, nebo si z tebe dělá dudlík, jako ta moje kočka. Prostě jsem jí celý dny a noci měla přisátou, teď už jí prostě prso vezmu, když vidím, že nesaje a je to. Ale někdy si řekně taky i po hodině, sice mi říkali, že to není dobrý je kojit tak často, žaludek se jim nestačí vyprázdnit, ale nemám to srdce jí nechat řvát hlady. Pak ovšem řve, páč jí bolí bříško, tak nevím, co je lepší.

Ahoj, já si myslím, že bys ho měla kojit podle jeho potřeb. Pokud ti přibírá, tak je vše v pohodě. Mě malej někdy začně plakat protože je unavenej a potřebuje si chvilku schrupnout. Ze začátku jsem taky nerozlišovala jestli pláče hlady nebo únavou. Zkuz dělat delší pauzy mezi kojením třeba hodinu a půl a ono se to srovná. Nám je teď osm týdnů a už máme docela hezký režim. Tak zatím pa

Ahoj holky,kluci jsou závisláci,mám dva a vím o čem mluvím.V porodnici říkali,přikládat vždy,když si miminko řekne.Dělala jsem to tak a stále kojím.Malému je 11 měsíců a navíc jsem znova těhule.Dr.-pediatrička mi říkala,že ho nemám přikládat vždycky když si řekne,ale mě to nedalo a krmila jsem ho třeba i po 1 h.Neřešte to a dejte jim co potřebují.Když budou mít hlad to poznáte.Pa Marketa

ahojky, já si myslím, že je všechno v pořádku, asi má prostě někdy větší hlad a potřebuje častěji, nebo se napije míň. Pokud ti přibírá na váze, tak je všechno v pořádku. Mám doma 7 mi týdenního chlapečka a taky jsem měla strach ze začátku, že mám málo mlíčka, protože jsem měla zánět a tvořilo se ho míň a na kontrole u dr. jsem zjistila, že mu to asi stačit bude, protože měl během 14 dní nahoře půl kila, :jawdrop: a dr. řekla, že přibírá kosmickou rychlostí, každých 14 dní půl kila :s: , ale také pil častěji. Teď v noci spinká krásně, budí se 2x - 3x na jídlo, ale moc tomu v noci nedá, takže to dohání přes den, asi tak po dvou hodinách, když pláče dřív, tak mu dám taky napít, někdy se napije jen trochu, možná má jen žízeň, ale jinak pohoda. Jen že přes ten den mi nechce spát, ale co udělám, že jo? Hlavně že spí v noci ! :-) Jsem se nějak rozepsala, omlouvám se. Takže jak říkám pokud ti přibírá tak je to OK. A pokud máš dost mlíčka i když pije častěji, tak je to dobrý. Nějak to vydrž, je ještě docela malej na to aby měl nějaký ustálený režim, ale to se srovná. :a:

In reply to by geralda

Díky za radu, máš krásnýho drobečka. Já si říkám, že asi nemá moc cenu vázat se na to, že by malej měl pít jednou za 3 hodiny a dělat z toho pravidlo. On se taky narodil o 2 týdny dříve, měl necelé 3 kg, tak si s manželem říkáme, jestli to teď třeba nedohání. Když je tvému malému 7 týdnů, máte už zajetý jakžtakž nějaký režim?

In reply to by Bedi

ahojky, já mám doma už tři dcerky a tohle je naše 4 dítko, konečně chlapeček :s: I když i kdyby to byla holčička, tak je to jedno, hlavně když je všechno v pořádku. U první dcerky jsem taky dodržovala všechno co mi řekla dr. ale pak už ne a teď prostě kojím když má malej hlad, vůbec to neřeším podle toho kolik je hodin a pod. ani ho nebudím pokud spí třeba dýl, podle mě si to miminko samo řekne, kdy má hlad. Je nám sice 7 týdnů, ale úplný režim ještě nemáme. Hlavně tedy přes den, to mi nějak spinkat nechce, to je spánek tak na půl hodiny, někdy ani ne, prostě jak kdy, když jezdíme někde autem tak by spal pořád ale doma se mu přes ten den nechce. Ale večer ho kolem půl 7 vykoupu, nakrmím a jde do postýlky a za chvilku spí jak dudek, vzbudí se kolem půlnoci, dneska dokonce až ve čtvrt na 2, to byl úspěch, ale pak už v postýlce být nechce, takže si ho beru k sobě na kojení a spinkáme spolu, pak se budí ještě tak 2x, ale to opravdu moc nepije jen si cucne a spí dál a vstává kolem půl 7 až 7 hodiny. Ale pak to právě přes den dohání, je vyspalý ale hladový :s: Což je někdy taky hrozný, protože pořádně nic neudělám, ale co, já si ho užívám, přece jen moje poslední miminko !! Ale jinak stíhám všechno, jen některý den to na mě doléhá a pak si řeknu, že to prostě udělám o chvíli dýl a taky se nic neděje. Manžel chodí domů večer takže je to na mě, i když ta nejstarší mi občas pomůže, je jí 15 ale přece jen taky chodí do školy a má teď úplně jiný starosti - ta puberta !! Ty máš první dítko?A jak se malej jmenuje? My máme Tomáška po tatínkovi . Teď jsem si měnila fotku a asi se mi to nepovedlo, nezobrazuje se mi, tak to zkusím znovu.

In reply to by geralda

My máme Vláďu, je to moje první, takže někdy jsem za radu fakt vděčná. No a 4 děti si zatím nedovedu představit, protože já večer padnu dost hotová a jsem ráda, že můžu zalézt do postele. Ale on si člověk asi zvykne, ne? Máme ještě pejska, který byl až do nedávna jedináček, tak musíme pozornost rozvrhnout i na něj, protože to zatím nese sice statečně, ale někdy je vidět, jak je smutný.

In reply to by Bedi

Víš upřímně řečeno, já taky padám večer do postele zbitá a lehnu a spím ani mi pak v noci nevadí, že mám vedle sebe malýho a tím pádem jen kousek postele, jsem ráda, že můžu spát. :s: Ale člověk si zvykne, ta naše třetí dcerka nespala ani přes den ani v noci a kojení bylo po hodině, to byl nářez - skoro do dvou let toho moc nenaspala, ze začátku to byla síla, ale pak jsem nějak přivykla. Co máte za pejska? Jo i ty němé tváře vycítí, že se něco mění a už nejsou na prvním místě, ale on si zvykne, hlavně na něj nezapomínat. My jsme měli taky pejska, pekinéze, ale minulý rok jsem s ním musela na uspávací injekci, už nemohl ani chodit, kňučel, počůrával se, prostě už to nešlo, jen trpěl. Bylo mu 15 let a než se dívat jak trpí a čekat jestli zemře sám, tak jsem ho vzala k doktoru. Bylo to smutný !! :r:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka