Dnešní poradna

17.02.2009

:cc): Tak jsme dnes byli v poradně :) .Matýsek váží 6980 g.(odminula přibral 1210 g!!!)a měří 67 cm(minule 63 cm.),tak to byl asi nějaký růstový spurtík :? ,protože pokaždé po třech hodinách se vrhnul na láhev s mléčkem jako tygr :!k: .Máme přesně pět měsíců a týden :c: .Ale první hexu jsme stále nedostali :n: ,teď pro změnu,aby nám nenarušila rehabilitace,cvičíme vojtovku :C/): .Takže prý až v březnu na další poradně a to asi rovnou dáme i Prevenar ;) .Jinak jsme prý šikovní :) .Minule mi říkala,že už bych mohla začít se zeleninkou :hu: ,ale dnes,když jsem jí řekla,že už jsme tedy s příkrmama začali ;) ,tak zase prý nemusíme spěchat,tak nevím :s: .S vojtovkou máme asi pokrok ;) ,protože se Matýsek už začal točit aspoň na ty bočky :qu: ,cvičíme teprve týden :C/): ,tak nevím jestli je to náhoda,ale ráda uvěřím,že to ''týrání''je k něčemu dobré :!k: . :a: :a: :a:

My jsme krásně nabíraly do půl roka..a ted jsme samá nemoc..za měsíc jsme nabrali pouze 40g doufám,že až malá dostane chuť k jídlu, že to dožene.. :a:

In reply to by Alfa

:cc): To mě moc mrzí :\/: !!!A co vás trápí za nemoci :\/: ,že máte takový malinkatý přírůstek na váze :? ?My jsme bojovali s váhou při kojení,no na konci se nám povedlo i 200 g.za týden :) ,ale taky jsme přibrali třeba jen 30 g :r: .Teď už Maťulka papká jen Nutrilon :\/: ,moc jsem to obrečela :r: ,ale zase krásně přibírá :qu: a jsme oba v klidu a spokojení a to je nejdůležitější :c: .Držím vám moc palečky :one: ať jste už jen a jen zdravoučcí :h: a krásně naberete :hu: !!! :a: :a: :a:

In reply to by ined77

měly jsme chřipku, pak střevní chřipku..tak malá přestala jíst jen pila mateřské mléko a čaj..ale už začíná trošku jíst..tak snad to bude už dobrý..

In reply to by Alfa

:cc): Moc vám to přeju :c: ,není nic horšího než nemocné děťátko :\/: .Posílám kousek Matýskova apetitu :hu: ,máme ho na rozdávání :) .Snad jsem něco nezakřikla,no raději to zaklepu ;) !!!Denča+Matyášek :a: :a: :a:

In reply to by ined77

Díky to potřebujeme :hu: .. po měsíci hladovky..jenom na mlíku a čaji..už to nechci nikdy zažít..dneska v noci jsem jí musela dokonce dát kašičku..měla hladík a všechno zbaštila..ale zeleninka nám ještě nejede..a to jí předtím měla ráda..Doufám,že to dožene..musím to taky zaklepat..už začíná trochu jíst.. :one:

In reply to by Alfa

:cc): To se spraví,uvidíš ;) ,když už jednou baštila pěkně :hu: ,tak se to zase vrátí,chce to jen trošku času a zase bude dobře :) .Takže všechny nemoci kšáááá,kšáááá :spid: !!! :h: :a: :a: :a:

Ahojky,zrovna dneska jsem malou vážila a měřila.Za 1 měsíc přibrala 1100g- dneska máme 6920 a 67 cm,minule 64.Začaly jsme totiž s kaší a zeleninkou,ovocem,no je to paráda,akorát ta zeleninka moc nejela,až dnes,tak mi to udělalo radost.My měli taky po týdnu cvičení Vojtovky pokroky,malá pak přišla na to,jak mi odporovat,aby to nešlo,já na ni stejně vyzrála,bobina malá,ještě že už to máme za sebou.Taky se převracíme na bočky a taky jsme začaly cestovat v postýlce,nevím jak,ale podařilo se jí tam otočit o 180stupňů,no jsou to malí koumáčci.
Pěkně cvičte a zase někdy pisněte.
Jo a my máme 5 měsíců a týden,papík

In reply to by efika

:cc): Tak už Ti píšu podruhé :s: ,při odeslání mi to pak napsalo chybu :( :s: .To je moc dobře,že malé zachutnala i zeleninka :hu: ,to je moc důležité :) !!!My ještě ovoce nepapkáme :n: ,asi to nechám až na ten šestý měsíc,ale to je stejně za chvilinku :qu: .Vidím,že krásně přibíráte :one: ,to jsem moc ráda,říkala jsem si jestli jsme nepřibrali až moc :? ,ale Matýnek není vůbec tlustý,jen se mu udělal pod bradičkou trošku lalůček :!k: .Doktorka nás pochválila,tak je to v pořádku ;) .S tou vojtovkou...no,Maťulka už taky přichází na to,jak se bránit,staví mosty a tak :00: ,ale já se nedám :s: ,zatím ho přeperu :!k: .A máme novinku :qu: !!!Včera se mi v postýlce dvakrát přetočil na bříško :00: ,já jsem si říkala co tam tak funí :!k: ,jdu se podívat a on pase :qu: !!!Ale pomohl si těma šprušlema }:) ,na dece se mu to ještě nepovedlo :n: ,ale myslím,že to dlouho trvat nebude,chybí už jen opravdu kousíček :one: .A co se týče cestování po postýlce,tak v tom je Matýnek šampion :!k: ,onehdá v noci jsem na místě hlavičky našla nožičky :s: ,a pak že je prý líný ;) !!!Máš pravdu,jsou to naši koumáčci :c: .Mějte se moc krásně :k: a brzy písnětě co je nového :) !!! :a: :a: :a:

Zdárek. My jsme o týden a něco mladší a v poradně jsme byli včera. My jsme proti vám opravdový obřiska. Kuba má 8220 g (od minula přibral 1,4 kg!!!!!) a měří 71 cm. Kolik měl minule, nevím, ale myslím, že vyrost tak o pět cenťáků. Jinak my jsme první včeličku dostali. Se zeleninkou začínáme zítra, tak jsem zvědavá. Vy cvičíte vojtovku a my máme zase pavlíkovy třmínky na kyčle. Ale ve čtvrtek je Kubovi sundají :qu: . Už se těším. Vytrvejte s cvičením a Mytýsek se bude určitě za chvilku otáčet jako čamrda :a: .

ahoj, jste šikulkové, "vojtovka" je můj denní chleba, takže věz, že to rozhodně není náhoda,. ..... je to poctivý přístup, protože jenom tak je možno ty broučky někam posunout dál. A jistě víš, že to "týrání" není bolestivé trápení mrňouse, ale jeho neochota ten pohyb udělat a Tvoje odhodlání ho k tomu přimět. Tak se držte, zvládnete to :-))

In reply to by Ifka123

:cc): Jo,jo,to máš pravdu :) .Dnes jsme byli opět,dostali jsme další cvik a dokonce jsem byla pochválená :dance: ,že jsou na malém :cc): vidět pokroky a to jsem samozřejmě móóóc ráda :qu: .Chci asi jako každá maminka zdravoučké děťátko :h: a tak prostě budeme dál poctivě cvičit a cvičit :one: . :a: :a: :a:

In reply to by ined77

:a: vidíš, budou Tě chválit, protože jsi poctivka,ale tou největší odměnou bude chvíle, kdy Ti řeknou, že "stačí" a že :cc): je naprosto v normě, neboj, nebude to trvat dlouho, jenom vydrž, vyplatí se to. Držím palce, chce to disciplínu :C/): a navíc........ nikdo to za Tebe neudělá, tak se držte

In reply to by Ifka123

:cc): tak to jsem teda zvědavá,kdy to bude :!k: .Naposledy nám paní říkala,že se cvičí :C/): většinou až do doby,kdy se mimi :cc): postaví :jawdrop: ,s naším štěstím začne Matýsek chodit až tak v patnácti měsících :!k: :!k: :!k: .Tak to se ze mě stane asi profík ;) a budu se tím pak živit :!k: .A Ty to tolik znáš protože jsi cvičila taky s děťátkem,nebo je to Tvá práce :) ?Doufám,že nevadí,že jsem tak zvědavá :dance: :s: ?!! :a: :a: :a:

In reply to by ined77

:a: žádné obavy, klidně se ptej, je to moje zaměstnání, jsem fyzioterapeutka, ale pracovala jsem s tělesně postiženými dětmi, ale mám kurz "Vojtovky", takže jsem pracovala i s mimkama. U nich jsou ty pokroky znát nejvíce a hlavně jsou nejsnadněji dosažitelné, nejsou u nich žádné deformity a zaběhnuté stereotypy, které u těch starších musíme nejprve odstranit a pak teprve pracovat na tom správném vývoji.
Že se cvičí do stoje je velmi relativní, někdy se končí dříve, aby se zase dítko neurychlilo, jindy naopak je nutno pokračovat i chvilku po stabilizaci stoji, aby se to upevnilo, je to hodně individuální a v podstatě to nelze ani předem odhadnout, každé reaguje jinak, jsou chvíle, kdy jsou pokroky mílové, jindy mají mamči pocit, že stagnují a více z nich už nevytáhnou, ale pokud Tě náhodou něco takového potká, radím nevzdávat, ono si to svou cestičku najde a zase bude pokrok vidět, takže vydrž Prťka, vydrž :°: :C/):

In reply to by Ifka123

:cc): Takže to je podobné jako třeba s hubnutím,nejdřív to jde ''samo''a pak se zdá,že nic :!k: .Víš co,jsem moc ráda,že jsi mi tohle řekla ;) ,protože to jsem nevěděla a ani mě na to nikdo nepřipravil :n: .Samozřejmě jsem teď celá nadšená z toho,že to opravdu funguje :qu: ,takže nějakou stagnaci bych ani nečekala :n: ,tím míň bych ji brala jako normální.Asi by mě hned napadlo,že něco dělám špatně :\/: .Takže moc děkuji za info :) a přijde-li taková situace,vzpomenu na Tebe a pochopitelně vytrvám :one: .Moc děkuji :) !!! :a: :a: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka