Porodnice Uh. Hradiště

02.01.2009

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jestli jste některá z vás rodila v Uherském Hradišti, v té nové porodnici. Nevím jestli se rozhodnout pro hradiště nebo radši pro zlín. Do zlína je to od nás docela daleko, tak bych radši to hradiště, ale neslyšela jsem na hradiště žádnou chválu.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, buď klidně v Hradišti, nová porodnice je pěkná a poslední dobou slyším samou chválu i na personál. Všude můžeš narazit na někoho se špatnou náladou a to i ve Zlíně. Ale směny se sřídají. Já budu taky rodit v Hradišti. Mám to kousek, a člověk nikdy neví v jaké situaci a jak rychle se tam bude potřebovat dostat. Nehledě na to, že tady mě každý kdykoli navštíví a do Zlína se za mnou nikdo trckat nebude. Znám pár případů holek, co tam v posledních měsících rodily a všechny si chválily, že byli všichni hrozně hodní a trpěliví.

In reply to by mikoss

Dívala jsem se na net jaké mají názory na porodnici v UH. Některé se tam líbí jiné zase ne. To tak bude asi v každé porodnici. Nakonec jsem se rozhodla pro UH. Máme to jen 12 km, takže s návštěvou nebude problém. Zlín je docela z ruky. Kdy máš přesně termín?

In reply to by venda7

Jak říkáš. :) To záleží na rozmazlenosti maminky. Rozdíl není ani tak v těch porodnicích a zaměstnancích tam, jako spíš, jak je ženská náročná a co si všechno představuje. Všude jsou příjemní lidi a najdou se i ti nepříjemní, ale směna se vymění a je klid. A i kdybych třeba zrovna narazila na ty horší, tak se nezblázním. stejně je to jen na pár dní. Práci nusí odvést dobrou všichni, od toho tam jsou. Každý pracovník dělá, co považuje za nejlepší a ještě to neznamená, že když se to té mamině nelíbí, že je to špatně. Ta rodička nemůže při porodu posuzovat, co je v daný okamžik pro ni nejlepší. To ví jen ten personál. A z toho vznikají ty nadávky na určité porodnice. Ženská si třeba řekne, že nechce být vyholená a oni ji vyholí. Tak a ona je naštvaná a nadává na ně. A přitom pro ten porod a doktory je to samozřejmě lepší.(a příjemější) To byl příklad. Poslední dobou je na Hradiště spíš chvála. A když si přečteš pro změnu diskuze na Zlínskou porodnici, uvidíš, že je to to samé. I chvála, i nadávky. A těch nadávek taky není málo. Záleží na tobě, ale myslím, že to máš jedno a Zlínem si to zbytečně zkomlikuješ. Já jsem celé roky tvrdila, že půjdu do Zlína, a teď když už se to vlastně blíží a já beru pro a proti, a dost jsem se tím zabývala, tak budu rodit v Hradišti. Kamarádka tam taky nedávno rodila a je naprosto spokojená, jak tam na ni byli všichni hodní. A navíc bydlím v Hradišti, takže tam můžu mít manžílka denně na návštěvě. :c: Já mám termín 19. června. :e): :///:

In reply to by mikoss

Musí se v UH nahlásit dopředu, že tam chceš rodit. Můj gynekolog dělá i v nemocnici v UH, ale zatím nic neříkal. Některé nemocnice mají na netu seznam věcí které si máš do porodnice vzít, ale u hradiště jsem to nenašla. Ani nevím jestli tam dávají plenky pro miminka nebo půjčují oblečení?

In reply to by venda7

Můj gynekolog říkal, že hlásit dopředu se nemusí. A s tím oblečením a věcma, jak je, to zatím nevím. Já ale chodím do nemocnice do předporodního kurzu, kde učí přímo porodní asistentka, tak tam se to brzy dozvím.

In reply to by mikoss

Můžu se zeptat jak probíhají ty předporodní kurzy? Docela mě to zajímalo a chtěla jsem to taky zkusit, ale ostatní mi to vymluvili s tím, že je to zbytečné. Co tam všechno děláte? Ke komu chodíš na gyndu?

In reply to by venda7

A kdo ti řekl, že je to zbytečné? Ta, kdo tam nikdy nebyla, nebo ta, co tam chodila? Já si to nemůžu vynachválit. Dvakrát týdně chodíme s těhulkama cvičit a jednou týdně zadarmo do bazénu plavat. Učíme se, jakými cviky ulevit od bolesti zad, co cvičit, aby se neudělaly křečáky, až po uvolňující cviky, při porodních bolestech, a tak dále. To plavání je taky fajn. A k tomu je ještě šestkrát za celou dobu takové povídání. Tam se dozvíš, jak jíst, co se ti může stát v těhotenství, o porodu a taky co s mimčem po porodu. To všechno je pro mě hrozně důležité, zvlášť, když o miminkách vlastně nic nevím. Stojí to 800,- a pak už nemusíš platit za partnera u porodu, za což bys bez toho platila 500,-. Tož tak. Kdybys chtěla,napiš mi svůj e-mail, pošlu ti telefon na tu porodní asistentku, co to vede, třeba ještě nebude pro tebe pozdě. Já mám gynekologa až v Uh. brodě.

In reply to by mikoss

No holky které tam nechodily. Nakonec jsem od toho upustila, ale asi jsem udělala chybu. Nějaké to cvičení na záda bych už opravdu potřebovala. Večer se nemůžu ani hýbat. Bydlím mezi Hradištěm a Brodem, takže jsem si vybrala doktora taky v Brodě. Chodím ke Svitákovi.

In reply to by venda7

Tak si tam brnkni, třeba není pozdě. Pokud chceš mít taťuldu u porodu, stejně pětikilo zaplatíš. Pak už těch osm stovek není tolik. A je tam výhoda, že můžeš té paní zavolat úplně kdykoli, když potřebuješ nutně pomoct, nebo něco poradit, vždycky ti zvedne telefon a bude se snažit pomoct. Případně radí i po e-mailu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka