těhotenská cukrovka

16.02.2009

Ahojky všecky těhulky, ale hlavně ty, které máte před sebou tu blbou těhotenskou cukrovku. Já byla dneska na ty testy, a jak jsem teda od všech slyšela, je to hnus, ale jsem asi jedna z mála, které to vůbec nepřišlo příšerný, takže vás chci jen uklidnit, že nemáte dát na rady ostatních, a až si to vše projdete sami, tak si to taky sami zhodnotněte. Mi to přišlo jako nějaký grepový nápoj s přídavkem cukru. Takže žádný strachy, nejhorší na tom všem bylo snad jen to čekání na odběr krve po tom vypití. :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj máš pravdu mě na tom přišlo hrozné taky jen to čekání.Jehly teda dvakrát nemusím a to pití taky nebyla žádná bašta ale v pohodě.Nejvíc ukrutné pro mě bylo to že sem tam musela na lačno a pak už sem hlady skoro neviděla :s: :hu: Pa Martina.

ahojky,koukám,že všeci měli ty testy na cukrovku a mě nic nedělali a už asi ani dělat nebudou páč porod se blíží rychlostí blesku :) jsem četla článek,že když je těhotenská cukrovka,tak se může stát,že hrozí vykrvácení při porodu.tak mám z toho docela strach.myslíte že to poznaj z odběru krve? :?

In reply to by jajunka85

myslím si, že se nemusíš vůbec ničeho bát :) Já sice těhotenskou cukrovku nemám, ani jsem neměla, ale mám cukrovku od dětství, už 22 let :( Byla jsem dvakrát těhu, pokaždé jsem rodila císařským řezem a nikdy jsem o vykrvácení nic neslyšela a ani žádný můj Dr. se o ničem takovém nezmínil.Co potom ty holčiny, které mají špatnou srážlivost krve, tomu bych i věřila, ale s těhu cukrovkou se bát nemusíš. Zatím se měj hezky, přeji ti hezký zbytek těhotenství a bezproblémový porod. Ahoj :a: Katka

In reply to by jajunka85

vyšetření na cukrovku se dělá jen v případě, že ti v moči při pravidelné kontrole zjistí cukr nebo pokud máš aspoň jeden ze tří rizikových faktorů:
1. věk nad 25 let
2. rodinná anamnéza - cukrovka v rodině
3. obezita
Obvykle se dělá od 24 do 28 týdne
:a:

In reply to by Dejmalka

Mě je 23.Obézní nejsem ani nikdo v rodině dá se říct že sem patřila vždy spíš k těm štíhlejším a cukrovku u nás taky nikdy nikdo neměl a stejně mi dělali test a moč mám vždy ok bez problémů :n: Pa Martina.

In reply to by lola11

to nevim.dokonce sem se ptala i sestry když sem byla na přípravě před kontrolou a ona mi řekla nebojte to vás nemine,děláme to každému.no a já sem už 36tt a už sem si jistá že mě to minulo.asi na mě zapoměli a hlásit se o to mi už bylo trapný.tak doufejme že to neva.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky