listové těsto

12.02.2009

Holky co vše děláte z listového těsta?At už sladké ci slané ddobroty?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky tak co já dělám a je to fakt rychlovka hlavně když má přijít návštěva. Tak si rozválím listové těsto asi tak na cca 1cm poté si vemu takový umělohmotný kolečko se zoubkama stojí to asi tak do 40kč vykrojim to a v misce si připravim jakejkoliv nastrouhanej salám,sýr okořením dle vlastní chuti. Zamíchám. vykrojim to kolečkem a to vykrojený kolečko naplnim tou směsí scvaknu to a dám to na pečící papír potřu vajíčkem. A peču asi tak na 180 tak 10minut to poznáš až to bude. Když potřebuji něco sladkého tak to naplnim povidlem. A je to rychlý a moooc dobrý.

Tak sladký nebo slaný štrúdl, pak sladká ouška - rozválet těsto, pomazat marmeládou, přehnout rozválený plát na půl, zase pomazat, zase přehnout, zase pomazat, až ti zbyde asi 10 cm široký plátek a ten pak po cca 1 cm nakrájíš a dáš s "pruhovanou částí na plech. Po upečení se potře ještě cukrovou polevou (z cukru pudru, trošinku vody a citronu). A potom šátečky s různou slanou náplní 1. kysané zelí, na kostičky slanina, propasírovaný česnek, kmín, sůl, 2. niva, 3. měkký salám nastrouhat, kečup, sýr nastrouhat, vegeta, česnek...

In reply to by elixiiirek

Všechno sirové, naplníš šátečky. Potřeš vajíčkem, posypeškmínem a hrubou solí a dáš zapéct. a je to fakt vynikající! Tenkrát už jsem nevěděla co by, manžel miluje kysané zelí, tak mě napadlo tohle! Fakt super a kor když ujíždíš na kyselém :)

In reply to by salominka

jejky to mi nedošlo že to s tím zelíčkem Ti delá choutky a nemužeš.No já mám chvíli do porodu tak si ho ještě užívám,ale už se desím až ho nebudu moct.Víš co me ještě chutná?rozváli se listové testo. a pak se vezme vykrajovátko na linecké,kulate mensí 2ks-1ks kulatý a druhý kulaty s tím malým kolečkem ve vnitř a vždy vykrajujes 2 plné malé kolečka a 1 kolečko s malým uvnitr,a tady tyhle tri dáš na sebe a vždy každé pomažes vajičkem at se to slepi.To s tím vykrojrným uprostřed dáš nahoru,a takhle to dáš upect.Vzniknou Ti takové malé mističky na naplnení a plním to že udelám pomazánku s nivy s troškou salamnku a je to moooc dobré

In reply to by elixiiirek

Jj, je mraky různých dobrůtek. Pořádně se vypapkej, holka, pak už nebudeš moct. I když já osobně dlabu mraky těch zakázaných jídel, ostrých, nezdravých....pravda, zelí a čočku bych neriskla :-)). Na prdíky vůbec netrpíme, prdí jak velkej muckej, tak ještě že tak. Já jsem měla rodit na silvestra, takže jsem si pěkně užívala obžérství, salátu a všech dobrůtek. Malý se narodil až 7.1., takže jsem si to hodování náležitě užila.

Ahoj, tak ze sladkého jen štrúdl, a ze slaného dělám šátečky s nivou, rozválíš plát, nakrájíš na čtverečky doprostřed dáš trochu nastrouhané nivy, pak to přehneš do trojúhelníčku , pomažeš vajíčkem a posypeš kmínem, moc dobrý, a pak šneky, rozválím plát, potřu kečupem, posypu maličko oregánem, dám na to plátky sýra a šunky, pak to stočím a nakrájím asi na 1cm proužky, pomazat vajíčkem a péct..taky vynikající..Aluša+Nelinka

ja davam treba spenat a syr, nebo klasika sunka syr, nebo i mlete maso, opravdu se tam da nacpat cokoliv :hu:

Ahojky. Tak ze sladkého jen štrůdl a ze slaného např. tyčinky-rozválíš plát a rádýlkem krájíš proužky, dáš na plech, posypeš čím chceš(gril. koření, hrubá sůl, sezam. semínko......), pak šneky-zase rozválíš, ale na menší čtverce, dáš tam salám, nejlíp šunku, sýr, zamotáš do roládky, rozkrájíš to na kousky a položíš na plech, potřeš vajíčkem a pečeš. Pak taky ještě-čtverečky těsta a do toho vložit malej páreček(takový ty koktejlový nebo jak se jim říká a nebo prostě jen kousek párku)a zamotat. Mooooc dobrý. Je toho strašně moc, chce to zapojit fantazii. Tak dobrou chuť.

zrovna v neděli jsem z něj také dělala. Milujeme klasický štrúdl,ale dělala jsem jen jablka v županu, nechtělo se mi strouhat jablka, a pak jsem k véče udělala šátečky-jen se šunkou a sýrem, žádná novota,ale moji chlapi to milujou :c:

In reply to by elixiiirek

ježiš já nevím :s: , nikdy mi nepopraskaly, tak jsem nad tím nikdy nepřemýšlela. Ale nepotírám je vejcem, ale jen vodou, tak možná tím :?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka