nerv,z mateřské!,nemůžu s ezaboha dovolat,

11.02.2009

sparva soc.zabezpeceni,dobry,den,dobry den,janku,rikam,ze mi nedosla jeste materska a do kdy teda dojde,taky musim platit pohledavky,a ona j jste rikala,moment prepojim klapka ta a ta,prepojeno,a kde jste delala s-setuza,mometn prepojim pani cihalikova,a pak mi rika,no musite pockat ona je na obede,trikrat prepojeno a vim hov...jako je toto normalni si lidi prehazovat jak sopel?zas abych se starchala primo na sovcku s pupkem,to jsou takoví hajzli,že nemám slov...jenom to žere,pije v pracovní době..a dají člověšku naklonec almužnu pro dva lidi 7000 co to je?..to je na oběšení.. aještě ,jestli jste se některá dívala na OTAZKY V.MORAVCE V NEDĚLI,ja maylslea,že tu filipiovou zhodim z toho foziku,tu pi..blbou..prej muze kazdej platit 30 kc,tak at ta pi.-.plati sama,krava..lidi nemaj co do huby a jeste maj vsude pakltit,tam tricet,tam sede,tam devade.a koupis lek a nemas co zrat mesic,krava na entou,jak se takoví zrmdi můžou vůbec dosatt do politiky,dva exoti pidimužík cikrt a filipi ová fdalší ostuda,fuj hnus

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak já ne že bych s poplatky vyloženě souhlasila, ale prostě je to tak nastavený, tak co se dá dělat. Jsou jiný věci, který mě třeba vytáčí daleko víc. Ale třeba poplatky pro důchodce bych zrušila, ti nemají možnost si přivydělat, jako třeba člověk v produktivním věku. Jsou na tom třeba někteří důchodci tak, že mají 100 na den a v tom případě i 30 Kč je pro ně už sakra zásah do rozpočtu.

ta pusa jede..taky nevim co máš za doktora ale taky jsem nemuela platit krom fotek z ultr. a když jsem byla objednaná na určitou hodinu, šla jsem hned na řadu, takže bez problémů, a s poplatkama nemám problém a souhlasím s holkama tady, klidně zaplatím 60 kč na den, není to zas tolik na to kolik stojí věškeré vybavení atd. pa

Pokud skutečně nemáš na to, abys zaplatila 30 Kč za poplatky, tak je zde systém podpory v hmotné nouzi a od poplatků bys měla být osvobozena.
Jinak soulasím s níže napsaným.
Ono kdybys tušila, jaké náklady ve zdravotnictví jsou, tak bys psala jinak. Z pojištění, které si platíš, je nikdy nepokryješ a poplatky už vůbec. Lidé mají pocit, že je zdravotnictví zadarmo, ale tomu tak skutečně není a nikdy nebylo, to je stále ještě komunistické dogma, které doznívá, ale nebylo pravdou ani tehdy...nadávat na to, že teď je to drahé, je holý nesmysl, protože kdybys věděla, kolik by sis za stejnou péči musela připlatit v zahraničí, tak bys mluvila jinak. Pokud je člověk velmi nemocný a k lékaři jde velmi často, existují ony limity a nepostihne jej to.
Takže pokud jsi v té skupině mezi, jako my ostatní, tak prostě jednou za čas někam jdeš a zaplatíš, ale hlady kvůli tomu neumřeme. Upřímně řečeno, pokud máš na to, abys měla počítač a platila sis internet, tak asi 30 Kč obětuješ též, ne? Nechci se hádat, jen mě rozčilují takové výkřiky, jako je tento. Klid a hodně sil k porodu přeje K.

No mě se takhle zpozdili s nemocenkou minulý měsíc,kdy jsem nedostala ani korunu a až poté,co jsem si na sociálku zavolala,mi ji poslali na začátku tohoto měsíce..nedá se nic dělat,naštvalo mě to,ale tak asi nejsem jediná,komu se tohle stalo..co se týče poplatků,tak s nimi souhlasím a to jsem otěhotněla hned po maturitě,peněz taky není zrovna na rozdávání.. :00: co se týče malých dětí,tam bych je zrušila,což se stejně udělá...ale jinak nevidím důvod,jako ne každý důchodce je na tom tak strašně,že chudáci ani nemají 30Kč,někteří z nich jsou prostě simulanti,co si budem nalhávat..a neušla mi tvá poznámka o něco níž,že čekáš s pupkem až po zem v čekárně a máš za něco platit,jako nevim,co máš za doktora bo co to je za hloupost,ale já jako těhotná neplatila za nic kromě fotky z ultrazvuku a v čekárně čekám jen tak dlouho jak mám když jsem objednaná..možná tady místo těch nadávek apod. ses měla asi dát na politiku,když bys to řešila jinak :s: :s:

No byrokracie je hrozná, ale poplatky mi nevadí. Víš jeden den na JIP stojí až 150 000 a na to si nenašetříš za celý život placení zdravotního pojištění. Takže čistě hypoteticky když by ses dostala na JIP (samozřejmě nedejbože), tak tam většinou nepobudeš jen jeden den a nikdo po tvém odchodu nebude po tobě chtít statisíce ale jen 60 Kč za každý den. To je myslím velkej rozdíl ne?

ja se pridavam.. sice urady nemam rada a to prepojovani me taky rozciluje, to s tebou souhlasim, ale s poplatkama zase ne. KLidne bych je jeste zvedla

In reply to by tehnoikstreeme.go

to si nemyslim. Mam pouze materskou, maturitu a muj momentalne nosi domu 13 tisic pres zimu. Lidi o tech poplatcich nic nevi, nevi proc jsou a k cemu presne jsou a co vsechno se s nimi resi. A kde to pak pomuze.. ALe aby platili duchodci a deti s tim taky nesouhlasim, ale to se zrusi..

In reply to by lorinka

přesně tak..jako uznej,ti lidi stari nemuzou zato,ze platej kdejaky pataky..a top maj umrit?moje babicka ma bercak,sotva leze,zlomenou ruku,a je rada,ze dejcha,,za leky dopalci 2000 mesicneale musi,jinak by umrela..bohuzel adecka to sami,copak ten drobek muze zato,ze se narodi s vrozenou vadou treba?

Pokud jsi na tom tak špatně, že si těch 30 Kč nemůžeš dovolit, tak snad existuje potvrzení ze sociálky že jsi v hmotný nouzi bo co, a platit je nemusíš.
My oba s přítelem studujeme, peníze máme jen to co si vyděláme bokem ke škole a poplatky mi teda žíly netrhaj, upřímně. 30 kč je jeden hamburger nebo časopis ;) A to chodím pravidelně několikrát měsíčně na diabetologii a do rizikové poradny a všude platím. S poplatkama prostě souhlasím.

In reply to by Ladymarionne.

tak já s poplatlama zásadně nesouhlasím proč by měli důchodci staří platit chudaci,kde na to maj brát,nemocni zbytecne za nějqkýho curaka,co bere 100 mesicne a za nic,když vidím co dělaj v té snemovne,jak si ctou novinky a ani nevi o co kraci a schvalujou zajony je mi na zvraceni,kazdej si vola,debatuje,hnus..a odserou to obycejny lidi chudaci zase jako vzdy,at si plati ti co na to maj a nevim,proc bych mela za normalni sluzby,kdyz se doted neplatilo platit,za nadstandart prosim..ale za obycejny sluzby kdyz si platim pojisteni,jako zac o?pro doktroy do kapes a majitele nemocnic,jako sorac,ale kde jsme?nas obycejny by sedrali z kuze,ti hajzli a oni nic,tak pro ne je 30 kc jak susen..ale pro me dost,si vem 30 tam,30za recept a kde mas lek jeste nikde,..a sede das jen tak za nic,to je muzu vyhodit z okna rovnou

In reply to by tehnoikstreeme.go

Víš, to je těžký se s někým hádat ;) Prostě ty peníze ve zdravotnictví nejsou, lidi nadávají, že si celý život něco platí, že mají jako "předplaceno", přitom to vůbec není pravda, víš kolik stojí léčba různých těžkých nemocí?? Kolik stojí jedna inzulínová pumpa, např., nebo léky na roztroušenou sklerózu? Musíš se dívat na celou reformu zdravotnictví a ne jenom na ty poplatky...
Víš co, když ti to tak vadí, dej se na politiku :!k: Nadávat umí s odpuštěním každej blbec.

In reply to by tehnoikstreeme.go

Ježíš to už ale montuješ dvě věci dohromady, za prvé, jako těhotná máš ze zákona u lékaře přednost - tak se neboj ozvat - pokud se teda nejedná o těhu poradnu kde je vás v čekárně třicet, za druhé - já s u všech svých lékařů můžu objednat na určitou hodinu a nečekám nikde... Jak na gyndě, v rizikovce, tak i na diabetologii. Pokud tvůj lékař neobjednává, tak ho změň :one:

In reply to by Ladymarionne.

Taky s poplatkama souhlasim, jsem zrovna ted taky v nouzi, protoze cekam na to, az se socialka osmeli vyplatit mi materskou, ale 30 Kč oželim... myslim, že je to dobrý taky hlavně pro vyčištění čekáren, kam se chodila spousta lidí jenom ohřát a zabírat místo opravdu nemocnejm... V těhu poradně nic neplatim, a když jdu jednou za čas ( i kdybych měla chodit jednou měsíčně, k nějakýmu odbornýmu lékaři) tak mě to taky nezabije.. holt jak tady bylo řečeno si jednou nekoupim časopis nebo něco jiného... a to si zrovna taky nemůžu vyskakovat, když mi partner domu nosí dost málo... ale holt to tak je a tim, že se budou lidi dohadovat se nic nezmění... je pravda, že spousta lidí o tom pořádně nic neví a myslí si, jak to jde do kapes lékařům apod... ale ono je to všechno trošku jinak....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky