Jaká matrace do postýlky?

10.02.2009

Ahojky holky! Prosím o radu. Jaká je nejlepší matrace pro miminko do dětské postýlky? Koupily jsme v Ikei postýlku a jaký tam měli matrace, to nám přišlo hrozně měkký, jen molitan. Tak jsme jí prozatim nekoupily a čekáme na rady a zkušenosti od vás. Zase máme strach, aby monitor dechu přes tvrdší matraci vůbec miminko ucítil!? Díky moc za rady! Ahoj Jaňulík :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, my máme pohanka - militan - kokos, to co má většina a monitor dechu jsme koupili Bybysense II. a také budu ze začátku monitor dávat mezi matraci a chránič matrace, i když je monitor hodně citlivý, vyzkoušíme i pod matraci, ale spíš teď dáme pod ten chránič.

Tak já jsem v 20tt a postýlku ještě nemám :) to příjde a madraci chci určitě kokos+pohankové slupky. Monitor dechu asi ani nebudu mít, pokud jej neseženu levně, z druhé ruky, nebo ho někde nepůjčují za malý peníz.

In reply to by lilian

Moc děkuju za info, jaké matrace jsou nej, takže jsme asi udělali dobře, že jsme tu molitanovou hned nekoupili. Taky jsem si říkala, že tem monitor dechu asi kupovat nebudeme, ale to byjsme se pak asi vůbec nevyspali, když bych ho nebo jí chodila pořád kontrolovat, jestli dýchá. Budeme mít z druhé ruky asi za 1200kč, tak to si raději odpustíme jiné věci, ale tohle mi přijde dost důležité. Ikdyž dřív taky nebyly a zvládalo se to, ale dřív taky nebylo tolik náhlých úmrtí novorozenců! neboj, jsem v týdnu 19+5 a postýlka je taky skoro to jediné co máme. Sice je ještě složená v garáži, ale pro pocit, že už aspoň něco je, mě těší. Přeji hezké a bezstarostné těhulkování! :\x: :a:

In reply to by lilian

myslím, že je to celkem důležitá a hlavně chytrá věcička. Jinak mam obavu, aby nebyli ty monitory tepr před dražbou. Přítel to sledoval, byly vždycky tak za 900 kč a pak při dražbě se dostali kolem 1500kč, většinou. Ale uvidíš.. Hezkou aukci a vybírání! :\x: :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak toto hledisko ještě promylsím, a juknu kolik stojí nový a tak, a pak snad s našina něco vymyslím :) to víte, mám hoodně nahnutý rozpočet, otec dítěte zatím nedal ani kačku a mě se doprošovat nechce, to pak třeba pořeší právník. A tak snad se to změní, nebo nějaký sponzor přispěje... :) Ale je fakt, že něž plané polachy, tak raději přisypat penízky.

In reply to by lilian

Nový Nanny se dá sehnat i za 2000, na internetu. Stačí zadat do vyhledávače a vyhodí ti to stránky, kde srovnávají ceny, nevzpomenu si jak se jmenují. Tak jsme to hledali my.

In reply to by Jaňulík 1

Taky jen horko težko odolávám těm výlohám s dětským oblečením, kočárkům, dudlíkům atd. :sick: Ale hodně dělá i ta moje pověrčivost :00: . Za měsíc, maximálně za dva, to ale určitě doženu. A pokud ne já, tak manžel určitě - začíná pokukovat na netu po kočárcích a vyptává se známých, co už mimi mají, na různé potřeby, pomůcky atd. :!k:

Ahojky, jsem v 18tt a termín mám taky v červenci. Vy už kupujete postýlky? Co je to prosím ta "respisense"?

In reply to by Maxima

Zdravím Tě a jsem ráda, že jsi taky červencová! :qu: (mimo jiné, krásný to měsíc, viď!?) :-) Neboj, mam jen postýlku, jinak absolutně nic. Jen lahev, jedno nebo dvě bodíčka a dudlík. Což určitě na prcka nestačí. :00: Ale jak řikáš, za měsíc, či dva to doženeme! Postýlku jsme koupili v Ikei, úplně stejnou, jako mají třeba v Kice, akorát že za třetinovou cenu! :\x: A službu udělá úplně stejnou. Už jen látku na nebesa, ty nám spíchne babička a je to postýlka jako fík. :c:

In reply to by Jaňulík 1

Červenec jsem vždycky milovala. :girl: Doufám jen, že toho pěkného názoru o červenci budeme i letos v červenci, kdy opuchlé a nateklé budeme rády, že si zajdeme na záchod a budeme proklínat ta vedra... :s: . Jediné, co máme pro mimi, je nepochopitelně, autosedačka a nosítko v jednom. Ne, že bychom začínali nakupovat , jen jsme byli obdarováni od Ježíška :!k: Mimi se nám při ultrazvuku otáčí zády, tak stále nemám tušení o pohlaví. I když na druhou stranu je mi to fuk, hlavně, ať je to zdravoučké ://: , protože jak si tady čtu ty příspěvky, tak je hrozné, kolik nastávajících maminek si prochází mnohdy testovacím očistcem :n: . Ty už víš, jakého pohlaví je mimi? Nebo nakupuješ neutrální barvičky? :k: Po výbavičce pokukujeme také v Ikei a někdy mrkneme i do Chicca (nebo jak se to píše :s: ), ovšem některé ty ceny... :jawdrop: . Kdybych měla nakupovat jen u toho Chucca, tak bych asi pak dlouho žrala s manželem omítku :hu: , protože bychom neměli ani na chleba :00: .

In reply to by Maxima

Předem děkuji za rozesmátí z Tvého článku! Dostalo mi, jak jsi hezky popsala finance a omítku! :s: Dost originální! :one: Jenže bohužel krutá realita i u nás. Přítel ještě shání jinou práci,teď v té stávající ho dost prudí, sice je tam 9 let, ale neváží si toho, zřejmě jsou si jistí tou krizí a situací, jaká je na prac.úřadě, tak si vyskakujou, tak si z kraje moc mi vyskakovat nebudem moct ani s dovolenou a to ji chtěl tak nějak naplánovat na náš termín,aby byl u porodu. Takže taky koukáme po věcech a když se nám to už líbí, tak zase cena ne! Tak pořád nic nemáme.A asi čekáme, že to zlevní.. :n: Ale já se nestresuju, je to zbytečný. Nějak to dopadne. (ale jak to nevim, kačky nějak pořád nezbejvají a do porodu už jen pár měsíců.. ) Tak mi budem asi na kořínkach. :00: No s tim červencem taky doufam, že nebudou tak velký pařáky! Bude to záhul, ale zase si myslim, že je to lepší, než se někdě plahočit jak otesánek o tři čísla ve větší bundě a pak prcíčka pořád navlíkat do oteplováků a fusaků. No, necháme se překvapit, snad to bude překvapení milé. Jinak ještě k těm věcičkam, myslim, že neni podstatný mít vše značkovým, obzvláště na tu chvilku, než z toho vyroste. A službu nám udělají i věci obyčejné. Prcek z toho, zaplaťpánbůh ,mít rozum ještě nebude. Znam, když se prcek otáčí na just zády na UTZ. Nám to taky dělal. :c: Do včerejška jsem jukala po neutrálních barvičkách, ale dneska jsme měli velký den plný radosti a štěstí, že jsem z toho měla studené ruce a uplakané oči. Ale štěstím samozřejmě. A teď už v barvě máme jasno.Byli jsme na velkým UTZ, mimo jiné výborný a moc hodný doktor, a řekl nám, že je mimi zdravé, má plodovky dost, bez známek roštěpů a že to vypadá na holčičku. (to už řekl druhý doktor, tak snad je to pravda.) Tak měl táta radost a já slzičky. Tak se opatruj, ať se Ti mimísek taky už brzy ukáže. A kdy jdeš na kontrolu? Nebo na velký UTZ?Papa Jaňula :a:

In reply to by Jaňulík 1

Finance mi nezbávají, otec dítěte nás opustil, mám sice fajn příjem, ale po jednom prevítovi mi zbyla kupa dluhů, tak jde skoro celý výplata do háje. Prostě masakr, takže až na pár oblečků zatím nemám nic.
No a jinak jsem prožila včera taky úžasný den, :dance: přřijeli naši - mamča, brácha a moje sestra (dvojče) asi 100km a šli se mnou na UTZ - velký, teda brácha zůstal venku, prej aby ho neměli za otce dítěte. Ale pak byl taky na měkko, když nás viděl. DVD mi vymlouval,že 500,- v mé situaci atd, ale to jsem si škudlila už dlouho. No a pak jen dodal, tak já se podívám na DVD :c: No a čekáme holku, nikdo to moc netipoval, v práci atd, ale je to holka, 2x nám to doktor potvrdil, snad mi to dneska potvrdí i můj. No a roštěp nenašel, tak se mi strašně ulevilo. :girl: Tajně jsem si přála víc holčičku, i jména my šla vymýšlet na holku a na kluka vůbec, tak jsem moc a moc šťasná!!! :\x: :dance: :\x:

In reply to by Maxima

Respisense je spolehlivý, přenosný monitor dechu miminka. Patentovaný vynález umožňuje přístroj použít kdykoliv miminko usne.

Při zástavě dechu stimuluje dítě k opětovnému dýchání, rodiče akusticky upozorní.

Geniální design umožňuje Respisense používat bez kabelů, pásů, pouze se upne klipsem na plínku.

Lze jej použít i mimo postýlku. Přístroj je nezávislý na pozici dítěte v postýlce. Jeho funkcce je oddělena od staršího dítěte nebo rodičů, kteří jsou s ním v postýlce.

Monitor dechu je zařízení pro hlídání dechu novorozenců a používá se jako prevence proti syndromu náhlého umrtí novorozenců, označovaného jako SIDS.
Výrobek se vyznačuje velkou mobilitou a bezpečností s označením Respisense. Respisense je spolehlivé zařízení použitelné kdekoliv miminko spí.Je vhodný i ve společné posteli se spícími dvojčátky, kdy se matka při nočním kojení nemusí obávat o druhé z dvojčátek, které spí.
Rozlišuje rytmické dýchání a obvyklý pohyb, když nezaregistruje ani jedno, tak s malými vibracemi zkouší znova nabudit dýchání. Když dýchání ani do 5ti vteřin nezačne, tak se zapne světelná a zvuková signalizace. Bezpečnostní systém dovoluje velmi jednoduchou a bezpečnou kontrolu. Respisense je bezpečný a přenosný monitor dechu. Zabudovaný stimulátor umožňuje rodičům, aby si v klidu mohli užívat svobodného pohybu, když miminko v bezpečí spí.
Charakteristika produktu
Respisense je na světě první přenosné a bezpečné zařízení na monitorování dechu, které kontroluje a zároveň i aktivně stimuluje dech dítěte.
Je to registrovaný, mnoho cenami oceněný výrobek.
Má malé rozměry a je lehký, použitelný kdekoliv, kde dítě právě usne.
První zvuková signalizace upozorňuje rodiče okamžitě jakmile dýchání vynechá na 20 vteřin. Zařízení v sobě obsahuje stimulátor dechu, který jemnými vibracemi stimuluje dítě k dýchání, čímž ještě před signalizací umožňuje okamžitý zásah v nejisté době.

Díky inovativnímu řešení není potřeba žádných drátů, pásků, akumulátorů, které mohou být pro malé badatele velkým nebezpečím (udušení, uškrcení apod.).

Respisense nepotřebuje žádnou údržbu. Při každém zapnutí proběhne automatická kontrola funkcí. Respisense je doporučen každému dítěti, hlavně u dětí předčasně narozených kvůli syndromu náhlého úmrtí kojenců (SIDS), který je nebezpečný pro dítě zvláště od narození až do 1 roku.

"Protože SIDS může nastat nejenom v postýlce" !!!!!!!

In reply to by Ifka123

Tééda, to je rychlost. :s: Děkuji za vysvětlení. Je to zajímavější, než kabelový monitor dechu, který je omezen místem. Určitě o tom budu uvažovat. Ještě jednou díky moc.

In reply to by SilvieS

Mymáme kokos-molitan-kokos a chránič matrace jsem tam jesště nedala a at o jsou Honzíkovi 4měsíce-zbytečně vyhozený peníze

ahoj, my jsme pořídili matrace pohanka-kokos - jsou antialergické a pevné, pro zdravý vývoj a místo klasického monitoru dechu budeme kupovat respisense, který se připevňuje na plenky.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka