opruzeniny

09.02.2009

ahoj maminy,Potřebuji poradit.Narodila se mi koncem prosince holčička a strašně trpí na opruzeniny.Nic jí nepomáhá,zkoušeli jsme spoustu mastí,krémů.Malá to má opravdu ošklivé.Je hrozně citlivá i na plíny.Dělají se jí úplné vřídky a červené skvrny-jak když je popálená, nejen kolem konečníku,ale až od puliny na stehýnka.Prosím poradte kdo máte taky takový problém nebo víte co s tím?děkuju

Kliknutím vložíte smajlíky:

AHOJKY:-)PISNU TI CO POUZIVAM JA...MELA JSEM PODOBNY PROBLEM...MALEJ MEL SILENY OPRUZENINY AZ DO KRVE...V ZADNEM PRIPADE NEPOUZIVEJ VLHCENE UBROUSKY NEBO JE PORADNE VYMACHEJ V TEPLE CISTE VODE.MY POUZIVAME NASTRIHANY CTVERCE Z JEMNYCH LATEK A UTIRAM PRDELKU CISTOU VODOU.V PRIPADE,ZE JSME NA NAVSTEVE,TAK POUZIJU UBROUSKY,ALE TY MUSIM MEGA VYMACHAT.PAK MAME V ZASOBE SUDOKREM,BEPANTHEN A INFADOLAN.TYHLE KOMBINACE MALYMU ZADECEK KRASNE ZHOJILA A JE PO OPRUZENINACH.KAZDY VECER HO MUSIM VYKOUPAT,TO BY BYLO JINAK DO RANA ZLE. :( .A PLENKY MUSIS VYZKOUSET,KTERE VAM BUDOU VYHOVOVAT NEJLEPE...KAZDE MIMI JE JINE...DRZIM PALCE AT SE TOHO BRZY ZBAVITE A MALA MA VYSTAVNI ZADECEK ;)

ahoj, Ela měla taky opruzeniny, ne nic strašného, ale běžné krémy proti opruzeninám ani Bepanthenol nepomáhaly, tak mi poradili v lékárně Imazol... do dvou dnů to bylo pryč. Taky nepoužívám klasické ubrousky nebo je aspoň vymáchám ve vodě nebo používám netkanou textilii ...

Ahoj Andrejko, tak naše malá na to taky strašně ze začátku trpěla. Prvně se mi osypala, když jsem používala ubrousky od Jonsonu s aloe vera a pak když jsem začala používat Pampersky Sleep and play s heřmánkem. Zadeček jí celý zrudnul a nic nám nepomáhalo. Pampersky jsem vyměnila za fialové Tesco plínky bez parfému, zadeček utírám bílýma ubrouskama na zadeček Babylove z DM drogerie, ty jsou jemné a taky bez parfému a mažu rybilkou a do druhý den byl klid. Snad se to malé brzo zahojí, vím jaké to je, hlavně jí to nemaž ničím co obsahuje třeba Phantenol, já to udělala a malá chudinka málem vyskočila z kůže.

Ahoj Andrejko, tak naše malá na to taky strašně ze začátku trpěla. Prvně se mi osypala, když jsem používala ubrousky od Jonsonu s aloe vera a pak když jsem začala používat Pampersky Sleep and play s heřmánkem. Zadeček jí celý zrudnul a nic nám nepomáhalo. Pampersky jsem vyměnila za fialové Tesco plínky bez parfému, zadeček utírám bílýma ubrouskama na zadeček z DM drogerie, ty jsou jemné a taky bez parfému a mažu rybilkou a do druhý den byl klid. Snad se to malé brzo zahojí, vím jaké to je, hlavně jí to nemaž ničím co obsahuje třeba Phantenol, já to udělala a malá chudinka málem vyskočila z kůže.

Muzu poradit jeste neco,co tu nebylo...samozrejme Bepanthen nebo SOS Nivea na opruzeniny-taky dobry! Ale kdyz nezabira ani jedno a zadna kosmetika tak-MASLO/obycejny,ne ramu:)/ nedelam si srandu,poradila mi to doktorka,zdalo se mi to divny,ale moji prdelince to pomohlo! Tak to zkus,nic tim nezkazis :a: Misa

Jestli už to má tak ošklivé natři jí to tou fialovou vodičkou (genciálkou) ta to vysučí a zahojí také jsme na to trpěli. A pak až se to zatahne tak pevaryl. To bude po šestinedělí ok. :one:

Ahojky,muj malej taky na to trpěl a to jsem ho měla na léto a já jsem nepoužívala žádné krémy jen s lékárný Ondřejovu mast a byla jsem sní spokojená i já!!Ale je to už osum let a používáme tu mast tedy i tet když se mi malej spotí a má opruzeniny!Měj se hezky a at to melé brzy zmizne páá

ahoj, malá se mi také osypávala a jediné o mi zabralo byl SUDOKREM, seženeš to v lékárně, opravdu ho mám ozkoušený i kamarádky maminky :a:

In reply to by andrejka70

No, Imazol mám doma taky, ale ten jsem nakonec nevyzkoušela, protože mně zabral ten pytiol. Náš malej to měl taky šílený a vyzkoušeli jsme všechno možný. Třeba i ten Sudokrem, nějaký dělaný v lékárně, doktorka už nevěděla a tak jsem zkusila ten Pytiol. Doktorka mi říkala, že ho mám dávat jen třikrát denně, ale já to ze začátku mazala po každé plíně a fakt se mu to dvou dnů úplně nádherně zatáhlo a teprve až to měl lepší, tak jsem mu to doléčila mazáním třikrát denně. Dneska, když se mu něco trošku objeví, tak to preventivně jednou, dvakrát namažu a je po opruzení. Taky teda vůbec nepoužívám vlhčený ubrousky, po těch se mu to vždycky zhoršilo.

denne ji koupej a pri kazdem prebalovani ji omyj zadecek cistou vodou a poradne osus, kremu nedavej moc jenom trosku, co nejcasteji ji nech bez plinky, aby se vyvetrala, pokud se to nezlepsi, radsi se porad s Dr. :)

In reply to by andrejka70

Ahojky, nevím co používáš za plínky, ale mě se narodila holčička začátkem prosince a sem tam jí zadeček zčervená, jakoby náběh na opruzeniny. A to jí přebaluju každé krmení, mažu B-pantenem a stejně se to sem tam stalo. Pak jsem ale vypozorovala, že je to plínkama. Používám Fixies 2-5kg, a měla to z toho. Neabsorbují moč ani stoličku tak dobře, jako Pampersky. Vím, že na ně spousta mamin nadává, ale já na ně nedám dopustit. Mají v sobě jakoby síťku a hovínka se pod ní jakoby vcucnou a vzadeček s nima je míň v kontaktu, než u těch Fixies. Takže jakmile malé začnš zadeček červenat, řejdu na ně. Dávám je hlavně na noc, kdy malá spí dýl. Možná, že tuhle síťku mají i jiné, snad má někdo stejnou zkušenost. Tak držím moc pěsti, ať mělé něco pomůže.

In reply to by Evula

já používala pampersky od začátku a právě z nich to začalo a ted se toho nemůžeme zbavit.Je totiž alergická na všechny přísady,parfémy,chemie co jsou v nich.Takže používáme obyčejné kde toto není.Ani vlhčené ubrousky nesnese.Je to hold hrozně citlivý mimi

In reply to by andrejka70

Měla jsem podobný problém s jednorázovkama které jsem používala v porodnici (byly to pampersky) co jsme doma používám látkové plínky a místo vlhčených ubrousků mokrou žínku, zadeček mažeme b-panthenem nebo rybilkou a je to ok... nejhorší je to když utřeme zadeček těma ubrouskama... jestli je malá tak moc alergická tak být tebou jednorázové plínky vůbec nepoužívám:)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka