Anketa: nevolnosti

08.02.2009

Zdravím těhulky i maminky :)
Jsem tu mezi Vámi nová těhulka a velice by mě zajímaly odpovědi na následující otázky. Myslím, že by to mohlo zajímat i další nově příchozí budoucí maminky :)

1)od kterého týdne Vám začaly nevolnosti a jak dlouho trvaly?
2)kterou část dne bývaly nejobvyklejší?
3) či jsou mezi Vámi i těhulky, kterým ani špatně nebývalo?

Děkuji za reakce :dance:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj,
při prvním mi nebylo vůbec nic, jen takové ty vlčí hlady kolem 20. tt a měla jsem spíš chutě (masox a jiné dobroty).

Při druhém to bylo všechno jinak: od 5.tt mi bylo celodenně zle, nejhorší to bylo asi odpoledne a večer. Nepomáhalo vůbec nic. Ve 12.tt byl konec a já si začala trochu užívat.

_Ahojda, tak jsem po přečtení těchto odpovědí trochu uklidnila,mně totiž zatím nevolnosti nepotkoly, cca 8t, měla jsem strach,jestli je to vůbec možné a zda je to v pořádku, že mi není špatně, zato bych ale mohla pořád jen spát, usínám ještě před zprávami,ale je fakt že ráno jsme kolem té 7mé už vzhůru, přes den ale usnu taky, tohle vůbec neznám, jsem jako šípková růženka, manžel mi doma říká, že to všechno zaspím a dělá si ze mě legraci,já si ale nemůžu pomoc,jak si lehnu,tak spím,ale to je asi normální.

žádné ranní nevolnosti jsem neměla, za to večer migrénu a ta cca okolo 4 měsíce ustala a pokud bys brala jako ranní nevolnost nespavost, tak to mě provází stále - budím se okolo 3 hodiny raní, spát do 5-ti je úspěch.
:a:

Ahoj, tak asi jsem jedna z mála, ale nevolnostma jsem opravdu netrpěla. Zažila jsem to jen 2krát a to jednou na úplném začátku těhu a po druhé zase úplně na konci. Já jsem měla trošku jiný problém - od začátku až do konce časté chození na malou stranu... Takže jsem si to užila zase po téhle stránce...
Ahoj

Ahojky, tak já už jsem sice mamina, ale ráda ti tvé otázky odpovím:
- v prvním trimestru mi nevolno nebývalo, jen jsem měla zpočátku teplotu 37,5 °C, což je naprosto normální, a taky se mi chtělo furt strašně spát, čtyři víkendy po sobě jsem nemohla naplánovat žádný výlet (bylo to duben-červen 08), protože jsem prostě všecko proležela v posteli, jak jsem byla unavená a spát jsem chodila už se slepicema :-) Ale klasické nevolnosti se mi naštěstí vyhly.

Tak ti přeju, ať máš těhotenství v pohodě, bezproblémový porod a zdravé děťátečko, je to radost :-)
M.

Také gratuluji k těhulkování :qu: Snad budeš mezi šťastnějšími, co mají vše bez komplikací a nejlépe i bez nevolností :one:

1) Nejdříve začla únava :'zz): potom nevolnosti, nejdříve ranní, jakoby z hladu a při čištění zubů kolem 8. týdne, potom to bylo lepší ráno, za to během dne přišlo blinkání z čistého nebe :jawdrop: takže se mi stávalo i v autě, že jsem musela zastavit a do pytlíku se vyblinkat...nepřišla jsem za celou dobu na to jak se tomu vyhnout, jen jsem začla nosit pytlíky do koše úplně všude, a kartáček a pastu vždy u sebe.
2) Ze začátku ráno, potom během dne a zkončilo to až v pátém měsíci, ale byla jsem celkem v pohodě, zvykla jsem si. To bylo nejlepší období mého těhu. Ale od té doby co mě začla pálet žáha, což je asi tak od sedmého měsíce se vrátilo zvracení, ale v noci...kolem druhé hodiny. Nedávno jsem si koupila ale Gaviscon, je to hnusohnus :n: ale za to mi jediný pomáhá. Spím jako kotě...takže teď (37tt) mi jen malá tlačí na močák a do žeber občas, ale to mi nevadí, aspoň vím že je a doufám že v pořádku :girl:
3) Znám takové těhulky, co nemají nevolnosti...šťastné to holčiny :///:

Ale neboj, vše se dá, a hlavně na to brzo zapomeneš :dance:

1) Začali mi kolem 5. týdne... a skončili asi kolem 12. týdne. Nikdy jsem ale nezvracela a nevolnosti nebyli hrozné... spíš mě trápila únava. ;)
2) Měnilo se mi to. Někdy ráno, odpoledne a jindy večer... Ale celý den na mě působila děsnáááá úúúnava. :'zz):
3) Tak to jsem nejspíš já, protože jsem nezvracela a nevolnosti nebyli hrozné, jen občasné... :)

Ahoj, moje odpovědi:
1.) Mně začaly těhotenské nevolnosti od 10. týdne a trvaly asi 6 - 7 týdnů
2.) Já jsem je mívala nejčastěji večer kolem 22. hodiny, to jsem i zvracela, a pak ráno po probuzení mi nebylo moc dobře, dokud jsem se nenasnídala. A taky pokaždé během dne, když jsem moc vyhládla, takže jsem pak musela mít pořád při ruce nějaké suchary.

1) od 4. týdne do 2 dnů před tím, než jsem potratila
2) nonstop, nejhorší vylezt z postele, ve výtahu a mhd
3) to bych chtěla někdy zažít....
:k:

In reply to by nevimnic

1) od doby, co mi hned po zjištění těhotenství doktorka předepsala utrogestan, do 17.tt ... v 18.tt bohužel moje těhu skončilo :r:
2) dodneška nechápu, proč se tomu říká "ranní" nevolnosti :n:
3) upřímně závidím :///:

1) netrpěla jsem
2) ....
3) nebylo mi špatně, jen divná pachuť v puse a nechutenství, zhubla jsem 5-7 kg, nějaká kila navíc mám, nejsem vychrtlina :)

Ahojky tak já jsem v 19tt a žádné nevolnosti jsem neměla. Jen divnou chuť v puse. Naopak jsem měla pořád hlad. Také užmám 5kg nahoře

v prve rade vitej :\x:

a me odpovedi:
1.)jsem 9tt a jeste nezacali, doufam ze ani nezacnou

2.)pssst------------------

3.)zatim nic, az je mi to divne...

já bych Ti o nevolnostech mohla vyprávět :O .
1.začaly v 6tt a skončily po 13tt.Celkem mazec. :jawdrop:
2.pořád mi bylo špatně.Ráno,v poledne a v noci taky.
3.Kterým těhulkám špatně nebylo,musím říct,šťastné to ženy.. :c: Lenka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka