Co jíst po porodu??? prosím o rady.....

05.02.2009

ahoj holky,
dneska jsem absolvovala těhotenskou přednášku. Docela mě šokovalo, kolik různých jídel by neměla maminka po porodu jíst, aby se nedostalo do mlíčka a nezpůsobilo prdíky a bolení bříška miminku. Chci Vás požádat, aby jste sem napsaly, jak jste to měly vy. Jaké jídla jste jedly po porodu? Jedly jste vše co vám v nemocnici přinesli nebo zásobovala rodina - a čím?? Jaké jídla byste určitě nejedli a po kterých se vám právě stalo, že miminko pak bolelo bříško? Jedná se mi o všechny jídla, jak obědy, polévky tak i ovoce a zeleninka. MOC MOC VÁM PŘEDEM DĚKUJI. Zuzik

Mně po porodu dost natekly nohy, takže jsem se snažila doplnit hlavně bílkoviny...Dcerka zas měla (už v porodnici) prdíky...takže jsem si stravu fakt hlídala... ale i přes to, že jsem pila kojící čaj a jedla s mírou, tak se prdíky moc nelepšily...takže jsme pak nasadili Espumisan kapky - ty pomohly.

ale asi se nam to vyplatilo a maly nemel zadne koliky a vyjimecne prdiky. Krome tech znamych nadymavych veci jsem omezovala cerstve pecivo (hlavne chleba, cerstve buchty), cibule, cesnek, bublinkove piti a cerstve dzusy, hodne i ovoce - jabka (staci treba oloupat slupku), hrusky, hroznove vino, citrusy, ze zeleniny jsem radsi jedla asi jenom mrkev, rajcata a salatove okurky. Naopak jsem se moc neomezovala v sladkem, kafi (hned po kojeni - nejpozdej 1,5h pred dalsim kojenim) a mliku. Zezacatku me to stvalo, ale dalo se to par mesicu vydrzet a cca po 5 mes jsem jedla normalne zase vsechno. Z vitaminu jsem jedla Mamavit a Viaderm a nemela jsem ani zhorsenou plet nebo vlasy.

In reply to by katule

moc tobě i všem ostatním děkuji za informace. Myslím že tak jak jsi to tady popsala to bude nejlepší varianta jak tomu předcházet.... já jím ted hodně ovoce, právě jablka, banány (jsem 31.tt) a bála sem se že se jich jako budu muset úplně vzdát :-( pomeranče taky, ale ty oželím. mimik je důležitější že jo.. tak ještě jednou díky a at se miminku daří. Zuzik

In reply to by ZuzikZuzik

Ja jsem taky hrozne zavisla na ovoci, hlavne jablka, snim denne aspon 4 :) Ale uz jsem to musela omezit i ted na konci tehotenstvi, nebot me uz skoro vsechno nadyma a cele noci pak nespim. Je to otrava, ale asi je lepsi si odpustit jedno jabko, nez pak cele noci probdet :) A s mimi to same. Jedna probrecena noc a uz se na pomeranc ani nepodivas :) Dulezite jsou asi ty prvni tri mesice, kdy deti hodne trpi na koliky, ale pak uz muzes zacit zkouset. Tak hodne stesti :)

In reply to by ZuzikZuzik

No hned po porodu jsem si dávala víc pozor než teď, když už mám zhruba vypozorovaný, co malýmu vadí ;) Po šestinedělí jsem začla všechno pomalu zkoušet. Ne každýmu miminku vadí pomeranče, jím je a nic se nestalo ;)

ahojky, tak jde spíše o ty potraviny co hodně nadýmají ( hrách, čočka, fazole, brokolice, květák, čerstvé pečivo - hlavně chléb..., jablko i hruška malýmu nedělaly dobře) mě stačilo se na květák podívat a malej měl bolesti :00: :!k: A omáčky jsem dělala bez základový cibule, je to dobrý, dochutíš různým kořením, cibule mi tam ani nechyběla :hu: jinak nevím , to vyzkoušíš sama, kdyžtak si zezačátku piš co jsi jedla, abys to pak mohla vyloučit, kdyby něco :00: :one: Jinak v nemocnici nám dělali jídla na výběr, a jedla jsem tam všechno, ikdyž si někdo na stravu stěžuje, já nejsem náročná a v nemocnici mi chutnalo :hu:

Ahojky, taky tu dietu nijak neprožívám, v přiměřeným množství můžeš sníst prakticky cokoliv ;) Jediný, co omezeju jsou luštěniny, zelí, česnek a cibule, a z pití mlíko a bublinkový vody.

Tak já jsem jedla to samý, co v těhotenství, nijak jsem se neomezovala a problemy jsme neměli. Jen čerstvý hrách neudělal moc dobře, ale tím jsem se tak nějak nevědomky přecpala a pak jsem se divila.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka