Měsíc staré dítě - jak s ním cvičíte, co má umět

04.02.2009

Ahojky holčinky, tak Natynce už je měsíc, chci se zeptat - jak s mimískama cvičíte a co mají rádi, popř. co umí, usmívají se na vás? Natynka na chvilku zvedne vleže na bříšku hlavičku, hodně kope nožičkama a rozkládá ručičkama, nerada se koupe, svléká a obléká. Zatím se na nás neusmívá (usmívá se jen ze spánku), nějak ani moc s námi neudržuje oční kontakt (nevím, jestli to je v normě, ale asi jo).

Kliknutím vložíte smajlíky:

Nám bude zítra přesně pět neděl a malá krásně zvedá hlavičku,chvilku jí i udrží,zavírá a otevírá pěstičky a když jí kojím tak mi žmoulá vždycky prsty je to kouzelné,miluje koupání,a při oblékání to není tak hrozné chvilinku pláče,ale jak zaházím kočárem tak přetane,vždycky je hodná dokud nenasadím čepičku... :j) Jinak se už i řechtala,ale nevím jestli to není vždycky jen náhoda asi ještě neví,že se řechtá,ale usmívá se když na ní dělám obličeje nebo s ní trošku házím.A otáčí se za hlasem a když jí pustím kolotoč tak sleduje vždy jen jednu hračku a točí se za ní...Většinou to vyhraje ptáček...JInak s tím cvičením,cvičíme s nožičkama a má hrozně ráda když jí dám na bříško a hladím jí záda to se vždycky protahuje a brouká si...Tak papa

Ahoj Ivčo, tak naší Marcelce je sice dneska už 8 týdnů, ale k tomu očnímu kontaktu mi to připomnělo, co je u nás daleko nejlepší - po jídle jí dávám odříhnout přes rameno a pak si s ní sednu na židli nebo do křesla a držím ji klasicky v náručí, aby na mě částečně seděla v klíně a hlavičku má zapřenou v ohbí lokte mé levé ruky, kouká se svýma velkýma modrýma kukadlama přímo na mě, tlačí, prdí a kadí a jak se na mě dívá, tak při tom všem, co provádí do plínečky, dělá tak neuvěřitelné grimasy, že se vždycky musím smát :-) Dívá se na mě upřeně, prdí, kadí a dělá ty svoje nenapodobitelné ksichtíky... to je paráda!! :-)

Ahoj Ivčo, tak koukám, že jsme měli mimča při narození stejně velká, my měli taky 3450 gramů. Minulý týden, v 5. týdnu už měl 4450 - přesně o kilčo víc!!! Na další vážení jdeme až příští úterý, v neděli končíme šestinedělí. Jinak náš mrňousek krásně pozoruje očičkama, otáčí se za hlasem. Paseme koníčky při každém přebalování a krásně zvedá hlavičku, pokud není moc unavený nebo hladový, to potom stávkuje. Jinak se mi zdá, že se na nás začíná trošišku usmívat, když je hodně spokojený, většinou po jídle. Koupání máme rádi!!! Koupili jsme mu molitanovou podložku do vaničky, je měkoučká a teplá a vždycky když ho tam položíme, tak se usmívá a kope nožičkama. U koupání nikdy nepláče, to až když ho vyndáme a je mu chvilku zima než ho osušíme. Převlékání taky nic moc, ale jakmile mu obléknu čepičku, tak se zklidní, protože ví, že jdeme ven a už jenom kouká a je hodňoučkej. Ven chodíme tak na dvě hodinky, myslím, že je to v pohodě. Je zachumlavý v dece a ve fusaku. Pokud byla větší zima nebo vítr, tak na kočárek navléknu pláštěnku, aby mu tam nefoukalo a je to v pohodě. Tak se měj pa

ahoj icčo, tak moje natalka mela vcera 3 tydny. je hrozne sikovna, kouká směje se, pozoruje okolí, velice si povídá a taky se nahlas směje. až si říkám, že to není normální u tak malého miminka. asi to bude fakt tím, že jsem přenášela.
jinak ji cvičím nožičky, pěkně kyčlíky a krásně pase koníky, někdy je teda líná zvednou hlavičku, ale nakonec ji zvedne a vítězně na mě kouká.
koupání se ji už líbí, zjistila jsem, že ji nesmím před koupáním dlouho otravovat, pak má hlad a řve.

In reply to by ivca.konik

Já si myslím, že je to tím přenášením. Prostě už byla dopečená dřív. Jinak u měsíčního miminka bych neřešila co které umí,je to fakt hrozně individuální.
Přes den spí dobře, nají se a usne, ale tak kolem páté dělá bugr až do sedmi než se jde koupat a pak ji musím uspávat, a to třeba čumí i dvě hodiny. Oči jak baterky a ne a ne usnout. V noci je to Ok. Budí se co tři hodiny na kojení.

My se už docela usmíváme, každým dnem více a jak jí přebaluji a je bez plinečky(což se jí líbí nejvíce) tak i trocha povykládá GE! a takové další zvuky. Koupání taky milujeme, akorát né čepici a spousty oblečení když se chystáme ven.
MÁM OTÁZEČKU! Když jste venku z kočárkem, na jak dlouho? Naše Klárka v něm ráda spinká, jako každé dítě asi venku. Ale počasí ještě není nejvhodnější asi na dlouhé tůry.

In reply to by ivca.konik

Jo jo stím usínáním taky máme problémy! Někdy se Klárce chce evidentně spinkat, ale nemůže pořádně zasnout, tak jsem zjistila, že když jí přiložím na hlavičku dlaň a hladím jí po vláskách, tak se mi jí podaří uspat.
A JAKÉ MÍVAJÍ VAŠE PRDŮLKY RUČIČKY? TEPLÉ NEBO STUDENÉ? Já ji navlékám už aj frotý kabátek na vrch a pořád se mi zdá že je má studené. A když spinká má je stále nad hlavičku, kde je vůbec nepřikryji!

In reply to by Connynka

To já uhoupávám na míči, ale naše malá z toho má někdy akorát švandu...ručičky má studené, ale jelikož má nždycky v pohodě teplotu v zadečku a má teplý nosík (což je prý lepší, než ručičky), tak to neřeším...Ono prý není dobré dítě ani přehřát

Taky jí říkáš Natýsek???:))) Já měla strach, jestli nějak nezaostáváme, hlavně ten zrak, mám pocit, že jí nějak moc nezajímáme:) ale asi ne. Jinak mi přijde, že se mění každým dnem...

In reply to by ivca.konik

Jasně, taky říkáme Natýsek :-))) Komický je, že švagrová čeká v dubnu chlapečka, s největší pravděpodobností a chtějí Matěje. A já malé říkala: " Natýsku....." a ona mě okřiřkla, že Matýska budou mít oni, že my máme holčičku, tak jsem jí zopakovala, co že jsem to opravdu řekla :-) Myslím, že se nemusíme bát, že se co nevidět o nás ty naše beruny začnou zajímat víc a víc. A to bude teprve legranda. A jak jste na rom s papáním? Já kojím a dokrmuju, tak půl napůl. Snažím se přikládat každou chvilku, ale mlíčka mám málo. Si říkám, aspoň něco. Malá vypije těch 60ml - 100ml někdy po třech, někdy po 4 hodinách. Už jí nebudím ani přes den, ani v noci, sama si řekne. Porodní váhu jsme měli 2840g a teď bváží 3300g. Napiš mi prosím pro srovnání, jak jste na tom vy. Děkuju. Pa

In reply to by Evula

já jen kojíím, dokrmila jsem jí jednou měly jsme krizi a nakonec jsme to obě ustály a kojíme plně... já odstříkám i 100 ml za dvacet minut, mlíčka je dost. malá měla při narození 3_450 g, po propuštění z nem. 3350 g a na 2 týdnech a 5 dnech měla 3.700 g, teď má něco přes 4 kg....

Ahojky, jukni kousek výš, podobné otázky jsem psala i já :-) Našemu Natýskovi byly včera 4 měsíce a dělá řesně to, co píšeš ty. Usmívá se také jen ze spánku a je to moc hezké, už se strašně těším, až se na nás usměje oprvadově. Oční kontakt také neudržuje, a též jsem se ptala, zda je to normální. Tak jsi mě uklidnila, vypadá to, že je. Tak ať nám ty holčičky krásně rostou a brzy se na nás culí. Pa

a usmívá se na na nás právě od měsíce, už otáčí hlavičku za mnou nebo manželem když leží, kope taky, ale baví ji přebalování, převlíkání nic moc :), hlavičku taky zvedne na bříšku. Ten oční kontakt, přijde mi, že kouká uplně jinam, ale když se na ni směju a mluvím tak se vždycky směje, to je uplně boží, tak mě snad vidí :) :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka