Holky, rodil někdo z vás v Písku?

03.02.2009

Ahoj holky, chystám se rodit v Písku. Je tu někdo, kdo už tam rodil? Jaké máte zkušenosti?

Kliknutím vložíte smajlíky:

musím říct že co se týče porodu, nemůžu si stěžovat.Byl to sice masakr na který se mi nevzpomíná zrovna nejlíp, ale neni to nic vůči doktorům, Domísek jen nechtěl sestoupit do porodních cest a tak to trvalo.V pondělí ráno jsem dostala v 8 hod tabletku na vyvolání, v 8.15 už bolesti, voda mi praskla ten večer v 11 hod a rodila jsem až druhej den ve 13.43!!!
Rodila mě dr kozlíková s výbornou porodní asistentkou, ale bohužel nevím její jméno a moc mě to mrzí.Nastříhnutá jsem byla a musím říct nehorázná úleva, fakt
Jinka já jsem tam ležela už celé 2 týdny před porodem na rizikovim ale to byl hnus, to jo.Rodila jsem o 2 týdny dřív, protože se jim zdálo moje mimi moc velký-dokonce naměřili přez 4 kg a 55 cm!!!! strašili císařem a já nevím čím vším ještě a Domísek měl nakonec jen 46 cm a 3200 gr
Shrnula bych to tak že co se týče rizikového oddělení, hrůza, co doktor to jinej názor, takže jsem to tam celý probulela a chystala se na porod velikého miminka
Co se týče porodu, bezva péče, příjemnej personál i bezva podmínky k porodu
No a ten týden na lůžkovim s mimi byl fajn, sestřičky ochotné jak z ženskýho tak dětské a doktoři jak by smet.
Můžu vřele doporučit zástupce primáře TURKA ten je bezva, je mladej, chápavej, ochotnej cokoli vysvětlit no a vyhla bych se já osobmně primařovi Vláškovi, to je magor....říkám já
Snad vše jestli tě něco zajímá písni
Jo a je taky fakt na jaké narazíš směny!
pa
...Handulka a Domísek...

Já bývám teď v písecké porodnici občas na vyšetření, tak už to tam pomalu omrkávám (rodit bych měla v dubnu). Jestli je tam ještě dr. Tyll, to nevím, já ho tam neviděla, ale je tam pár sympatických doktorů, které si maminy hodně chválí, třeba dr. Votýpka. Já nevím, jak to tam je s tím nastřiháváním, ale dneska už hodně holek píše, že si sestavují porodní palán a pokud tam napíšeš, že si nástřih nepřeješ, tak by ti ho dělat neměli, pokud to není nevyhnutelné. Já osobně si myslím, že je lepší to udělat, protože řezná rána (nastřižení) má rovné okraje a lépe se šije a mnohem lépe se hojí než rána tržná (když tě mimčo natrhne) ... tam jsou okraje nerovné, hůř se to šije, je to celkově bolestivější a mnohem hůř se to hojí. Tohle náš učili v chirurgii :-). Jinak to tam vypadá vcelku dobře, pokoje jsou pěkné, personál asi stejný jako všude jinde (záleží na koho narazíš) .... a jídlo někomu sedí a jinému ne. Nikdy se asi nezavděčí všem.

In reply to by vodnanka

jé, tak ty budeš rodit o 2 měsíce dřív než já. Tak pak mi budeš muset poreferovat, tě potom vyzpovídám, ať vím, do čeho jdu. Viděla jsem ten nástřih na videu a vypadá to teda dost strašidelně :O Jídlo, to nemá smysl řešit. To je hnusný asi ve všech nemocnicích. Tak jsem na to zvědavá :00:

In reply to by Magdík.H

No já nevím, jselti jsem ta pravá k poreferování - já musím rodit císařem, takže ti moc asi nepovím. Hele ono to vypadá strašidelně, ale většina holek ti napíše, že to vůbec necítili - střihnou to ve velké kontrakci, takže ta bolest to přebije. To šití je prý nepříjemné, ale zatím to každá vydržela ..... A jídlo? Některé holky tam nadávaly, že jim nechutná nebo se jim ho zdálo málo ..... mě chutnalo. Akorát jsem měla potíže s dietou - mám těhu cukrovku a co se týče diety, to tam nijak moc neřešej ..... ale to asi nikde.

In reply to by vodnanka

Ty budeš rodit císařem? aha, a jak to? to už víš takle hodně dopředu? Už jsem byla v Písku v nemocnici, jídlo mi tam nechutná. Ale nenadávám. Myslím, že ve většině velkých jídelen to za moc nestojí. A taky tam nejdem debužírovat, přežít se na to pár dní dá. :s:

In reply to by Magdík.H

Jj, budu mít císaře a vím to takhle dopředu, protože jsem ho měla už při prvním porodu. Mám těžkou oční vadu, takže normálně rodit nemůžu :-(. Všechno se samozřejmě dá přežít, teď to bude o to lepší, protože si tam půjdeme pro mimísky :-)

Ojinka

Ahojky přiznám se že jsem v Písku nerodila ale kdybych ještě bydlela v jižních Čechách tak bych se nerozmýšlela. Dělala jsem v písecké nemocnici a je to tam podle mě super. Z kamarádek které tam rodily si nikdo nestěžoval. Jo a pokud bys měla to štěstí a chytla u porodu mladého Tylla tak si můžeš gratulovat. Je to úžasný doktor a fakt sympaťák. Teda aspoň podle mě.

Ojinka

In reply to by Magdík.H

Tak o tom nevím. Třeba moje kamarádka rodila minulé léto v tom největším návalu rodiček a měla strach z císaře protože prcek nebyl otočený. I její gyn jí na to upozornila že určitě půjde císařem a nakonec si s ní doktoři pohráli a rodila normálně a byla naprosto spokojená. Co se týče toho nastřihávání to je asi hodně subjektivní. Myslím že je lepší když tě nastříhnou než aby tě potom sešívali a dávali tě dohromady a měla jsi kostrbatou jizvu. Hodně málo rodiček nastřižení nepotřebuje ale třeba se pletu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka